Motu Traveler - kłopoty ze sterownikami

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
marceli-szpak
Motu Traveler - kłopoty ze sterownikami

Post autor: marceli-szpak » czwartek 06 mar 2008, 18:01

witam.

kilka miesiecy temu kupilem Motu traveler i od poczatku mam z nim problemy.

wywalaja mi sie sterowniki - zazwyczaj jak zapomne wylaczyc karty podczas ponownego odpalania windows XP. oststnio pojawil mi sie kilka razy niebieski ekran i przyczyna tego jak bylo napisane byl plik motufwa.sys

mam orginalny system windows xp profesional 32 bity, orginalnego cubase 4 i trochhe innych orginalnych programow. nie mam nic pirackiego co by moglo powodowac takie skutki. przeinstalowalem na nowo system i przez 2 dni bylo ok ale znow wywala mi sie motu.

objawia sie to tak ze sygnal np z winampa ktory powinien isc na kanal 1 i 2 idzie na kanal 1 i 4 i nie dziala regulacja glosnosci motu. do tego ostatnio w przy odpalaniu sesji w cubase leci sygnal a ekran jest martwy i nie da sie nic kliknac w programie czy wylaczyc go normalnie. zawiesza sie cubase

testowalem to motu na 2 roznych kompach, na karcie FW na pci [jakas kiepska] i tej wbudowanej w plyte glowna [texas instruments]

nie da sie odinstalowac do konca sterownikow motu bo zawsze gdzies zostaje jakis slad po nich i ponownym reinstalu sterownikow problem nie znika a windows nie przypisuje certyfikatow [czy jak to sie tam nazywa] tak jak to jest przy pierwszym zainstalowaniu motu na nowym systemie.

w sieci wyczytalem ze inne osoby tez maja ten problem pod win xp ale glownie ze interfejsami motu dzialajacymi na usb.

nie moglem uzyskac zadnej odpowiedzi od dystrybutora polskiego bo karte kupilem uzywana.

prosze pomozcie bo juz swiruje a sesja nagraniowa stoi w miejscu:(

Awatar użytkownika
force

Re: Motu Traveler - kłopoty ze sterownikami

Post autor: force » czwartek 06 mar 2008, 22:36

Dziwne, nie spotkałem się z niczym takim u siebie. Instalowałem na stacjonarnym i laptopie i wszystko ok. Może masz coś z kompem? Instalowałem na laptopa ARISTO i komputer z płytą ASUS A7N8X-X. Zresztą mój kolega także instalował na laptopie ASUSA starym i komputerze stacjonarnym bez żadnych problemów.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
kermadec
Kontakt:

Post autor: kermadec » piątek 07 mar 2008, 00:44

...Dziwne, nie spotkałem się z niczym takim u siebie. Instalowałem na stacjonarnym i laptopie i wszystko ok. Może masz coś z kompem? Instalowałem na laptopa ARISTO i komputer z płytą ASUS A7N8X-X. Zresztą mój kolega także instalował na laptopie ASUSA starym i komputerze stacjonarnym bez żadnych problemów....
Ja też nie mam problemów z aktualnie posiadanym egzemplarzu. Jedyne co mi przeszkadza to fakt, że w 90% wstaje odpalony na 48kHz a ma w sterach ustawione 44,1. Czasami też Winda go nie widzi ale wtedy wystarczy restart Motu.

A daleko masz do Szczecina?
[addsig]
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|

http://www.clavia.fora.pl/

marceli-szpak

Post autor: marceli-szpak » piątek 07 mar 2008, 01:25

......Dziwne, nie spotkałem się z niczym takim u siebie. Instalowałem na stacjonarnym i laptopie i wszystko ok. Może masz coś z kompem? Instalowałem na laptopa ARISTO i komputer z płytą ASUS A7N8X-X. Zresztą mój kolega także instalował na laptopie ASUSA starym i komputerze stacjonarnym bez żadnych problemów....
Ja też nie mam problemów z aktualnie posiadanym egzemplarzu. Jedyne co mi przeszkadza to fakt, że w 90% wstaje odpalony na 48kHz a ma w sterach ustawione 44,1. Czasami też Winda go nie widzi ale wtedy wystarczy restart Motu.

A daleko masz do Szczecina?
...
no dosyc daleko- Łódź - ale moze za jakis czas bede gral w szczecinie impreze. straszniemeczy mnie ten problem bo karta sama w sobie jest fajna ale te sterowniki wyprowadzaja mnie z rownowagi. zainstalowalem nowy system i starsze strery. moze to cos pomoze (choc watpie).

jedyny pomysl jaki mam to aktualizacje automatyczne windowsa. mozliwe ze ktoras sprawia ze system automatycznie przywraca poprzednie sterowniki. bo skoro po zainstalowaniu na swiezym systemie jest ok to reinstalka sterownikow powinna pomoc. niestety windows jakos zapamietuje te sterowniki i reinstalacja ich nic nie daje.

jutro napisze do motu maila z moim problemem. niestety polski dystrybutor odeslal mnie do e baya - tam gdzie kupilem karte.... [tak w ramach kary ze nie kupilem karty u nich] no ale majac do wyboru zaplacic 4500 zl a 1800 sprawa wydawala mi sie oczywista:(

marceli-szpak

Post autor: marceli-szpak » piątek 07 mar 2008, 01:44

...Dziwne, nie spotkałem się z niczym takim u siebie. Instalowałem na stacjonarnym i laptopie i wszystko ok. Może masz coś z kompem? Instalowałem na laptopa ARISTO i komputer z płytą ASUS A7N8X-X. Zresztą mój kolega także instalował na laptopie ASUSA starym i komputerze stacjonarnym bez żadnych problemów....
z kompem raczej wszystko w porządku bo instalowalem na 2 roznych stacjonarnych. na starym i nowym (core quad 2,4 ghz, 4 gb ram, plyta glowna asus P5 975 WS Series)

ODPOWIEDZ