Roland Fantom G - nowy workstation

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
fantom
Re: Roland Fantom G - nowy workstation

Post autor: fantom » piątek 25 sty 2008, 15:51

co do tego fantoma...nadal brak możliwości ładowania formatu AKAI...trzeba sie bawić przez edytory...a przydał by sie...tak samo mogli poprawic sposób wyboru programu...zamiast tylko dialem,można w jakis sposób było wykozystać te pady...szkoda mi tego kółka poprostu...barwy rewolucji nie zrobią...muszą wstawić coś słabego by sie pokusić o zakup tych nowych kart...ciagle mam dylemat czy kupic fantoma x7 czy yamahe xs7...bo ten nowy to chyba bedzie kosztował sporo stawaim na g8 że ok.16000...
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » sobota 26 sty 2008, 11:15

...co do tego fantoma...nadal brak możliwości ładowania formatu AKAI...trzeba sie bawić przez edytory...a przydał by sie...tak samo mogli poprawic sposób wyboru programu...zamiast tylko dialem,można w jakis sposób było wykozystać te pady...szkoda mi tego kółka poprostu...barwy rewolucji nie zrobią...muszą wstawić coś słabego by sie pokusić o zakup tych nowych kart...ciagle mam dylemat czy kupic fantoma x7 czy yamahe xs7...bo ten nowy to chyba bedzie kosztował sporo stawaim na g8 że ok.16000......
Ach wszyscy tylko AKAI i AKAI. Gdzie sprzedają zestawy multisampli AKAI, szukałem po polskich sklepach i nie znalazłem.
Co do wyboru programu to jest przecież system przerobiony.
Jest opcja 'ulubione' ponadto można wstukiwać numer programu za pomocą padów (są ponumerowane). Jeśli naprawdę Cię to ciekawi, polecam ten wątek :> Dyskusja o Fantom G na Roland Clan Forums <
trochę czytania jest, ale można się sporo dowiedzieć.
Natomiast co do barw, to wynika że rewolucji nie będzie, co najwyżej ewolucja.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 26 sty 2008, 11:45

Jeśli naprawdę Cię to ciekawi, polecam ten wątek :> Dyskusja o Fantom G na Roland Clan Forums <
trochę czytania jest, ale można się sporo dowiedzieć.
Natomiast co do barw, to wynika że rewolucji nie będzie, co najwyżej ewolucja....
Dyskuja w stylu " ja mysle" u ludzi którzy nie dotykali sprzętu jest nie miarodajna :)
Jak można nawalic 22 stron na forum o sprzęcie którego nie dotykalo 99.1% forumowiczów :)
I tak za chwile "ktoś napisze żę M3 jest fajniejszy bo ma Karme i radiasa :)

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » sobota 26 sty 2008, 12:12

Dyskuja w stylu " ja mysle" u ludzi którzy nie dotykali sprzętu jest nie miarodajna :)

Właśnie dlatego wątek na RolandClan przestałem czytać już dawno. Można pogadać ogólnie, na podstawie tego co widać w specyfikacji, albo na filmie (który jest bardzo fajny). Ale wchodzenie i debatowanie o coraz większych szczegółach, których nikt nie widział?

Ten sprzęt jest jeszcze NIEGOTOWY, trwają nad nim prace, pewne rzeczy mogą się zmienić (mówię o software), inne - działać zupełnie inaczej. Nawet zmian sprzętowych tak całkowicie jeszcze bym nie wykluczał (bo kto zaręczy, że termin premiery będzie dotrzymany?)...

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » sobota 26 sty 2008, 12:20

Dlatego polecam przejrzeć cały wątek a nie tylko kilka postów z brzegu. Mylicie się, jest tam osoba która dotykła instrument na NAMM a dodatkowo zamęczała przedstawiciela Rolanda pytaniami.

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » sobota 26 sty 2008, 12:23

Oczywiście jak kogoś temat ciekawi. Jak ktoś szuka pewnych 100% faktów niezmienialnych w czasie to trzeba poczekać do oficjalnej premiery.
Kiedykolwiek by ona nie była

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » sobota 26 sty 2008, 13:37

Wiem, czytałem to jeszcze. Zachwyty Pana z Rolanda też czytałem

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » sobota 26 sty 2008, 14:08

Mój entuzjazm apropo nowego Rolanda nieco już opadł, człowiek ma to do siebie że nowości zawsze go poruszają

Awatar użytkownika
kajus_Poland

Post autor: kajus_Poland » czwartek 28 lut 2008, 21:17

Słuchałem tego Rolanda w necie i jakos mnie nie powalił swoim brzmieniem, ja zostaje przy Korgu M3 i EXB-RADIAS ;)

Awatar użytkownika
FantoMotif

Post autor: FantoMotif » czwartek 20 mar 2008, 14:06

...Słuchałem tego Rolanda w necie i jakos mnie nie powalił swoim brzmieniem, ja zostaje przy Korgu M3 i EXB-RADIAS ;)...

Mnie też nie, choć z początku sie napaliłem (ten wyświetlacz, procesro efektów, myszka...). Ale niestety to co najważniejsze - brzmienie nie uległo zdecydowanej poprawie

ODPOWIEDZ