M-Audio Axiom 61 - kłopoty ze sterownikami

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
hykter
M-Audio Axiom 61 - kłopoty ze sterownikami

Post autor: hykter » niedziela 24 lut 2008, 19:01

Witam !

Oto kłopot:

Po podłączeniu klawiatury do komputera, windows sam instaluje jej własne sterowniki(chmurki po prawej na dole - Twój nowy sprzęt jest zainstalowany i gotowy do użycia) pomimo tego, że uprzednio zainstalowałem firmowe z płyty, w konsekwencji klawiatura i tak działa tylko połowicznie(tzn. tylko klawisze fortepianowe), reinstalacja nic nie daje, a windows i tak cały czasz zarzuca sprzętowi brak certyfikatu( co przy okazji wiesza mi kompa). Co robić ?

p.s.
komputer i wersja windowsa spełniają wymogi klawiatury

Awatar użytkownika
preceli

Re: M-Audio Axiom 61 - kłopoty ze sterownikami

Post autor: preceli » niedziela 24 lut 2008, 19:04

...Co robić ?...

W wolnej chwili poczytać instrukcję obsługi.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

hykter

Post autor: hykter » niedziela 24 lut 2008, 21:45

......Co robić ?...

W wolnej chwili poczytać instrukcję obsługi.
...
Wiesz co, Ty masz chyba jakiś kompleks ojca który był karłem czy coś. Kolejny raz udzielasz mi na tym forum odpowiedzi która świadczy o Twoim głębokim upośledzeniu. Szkoda że nie widziałeś, przebogatego zestawu instrukcji jaki został dołączony do sprzętu. Z drugiej strony, to jest forum a ja mogę mieć 70 lat i nie znać angielskiego, więc nawet wspaniałe 2A4 może pozostać poza moim zasięgiem.

Szkoda że tacy smutnie ludzie jak ty, szpecą to sympatyczne forum swoimi bezmyślnymi postami

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » niedziela 24 lut 2008, 21:51

...Szkoda że tacy smutnie ludzie jak ty, szpecą to sympatyczne forum swoimi bezmyślnymi postami

Jasne, więc ktoś koniecznie młodszy ma ową instrukcje przestudiować za Ciebie. Bo tak niby będzie wg. Ciebie sympatyczniej.
[addsig]

nastyego

Post autor: nastyego » niedziela 24 lut 2008, 22:06

Sprzęt nie ma certyfikatu czy sterowniki? Z E-MU jest np historia, że stery nie mają certyfikatu, ale działają stabilnie. Na pewno kazałeś instalować stery pomimo braku cert?
Poza tym nie wiem jak M-Audio robi, ale może zestaw instrukcji jest na płycie, w sieci? Tam jest strasznie ważna sekcja - TROUBLESHOOTING.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » niedziela 24 lut 2008, 22:12

...Poza tym nie wiem jak M-Audio robi, ale może zestaw instrukcji jest na płycie, w sieci? Tam jest strasznie ważna sekcja - TROUBLESHOOTING....

Ludzie kochani, Axiom wysyła wszystkie swe komunikaty na tym samym porcie USB (jednym z dwóch). Jeśli klawiatura działa to i wszystko pozostałe też musi. Chyba, że albo sam jest uszkodzony, albo ma mocno "powalonego" użytkownika .
[addsig]

hykter

Post autor: hykter » niedziela 24 lut 2008, 22:35

...Sprzęt nie ma certyfikatu czy sterowniki? Z E-MU jest np historia, że stery nie mają certyfikatu, ale działają stabilnie. Na pewno kazałeś instalować stery pomimo braku cert?
Poza tym nie wiem jak M-Audio robi, ale może zestaw instrukcji jest na płycie, w sieci? Tam jest strasznie ważna sekcja - TROUBLESHOOTING....
Dziękuje bardzo. Na pewno zainstalowałem. Zaraz sprawdzę tą sekcję.

Awatar użytkownika
Liftlitr

Post autor: Liftlitr » niedziela 24 lut 2008, 23:16

Panowie, a ja bym proponowałem zainteresować się testami tej klawiatury. Gdzieś w necie jest taki test, podsumowanie = same + i 1 – odnoszący się tylko do instrukcji.
Też mam taką klawiaturę i męczyłem się z nią na początku

ODPOWIEDZ