Korg M1 - wgrywanie barw

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
hasan
Korg M1 - wgrywanie barw

Post autor: hasan » czwartek 21 lut 2008, 15:46

Witam wszystkich serdecznie
Jak zauwazyliście jestem nowym użytkownikiem i juz na początku zwracam sie do Was o pomoc. Otóż musiałem wymienić baterię w Korgu M1 co spowodowało że zniknęły mi wszystkie barwy.
Bardzo Was proszę o pomoc, w jaki sposób krok po kroku można wgrać fabryczne ustawienia lub nowe barwy. Nadmieniam że posiadam komputer PC oraz Rolanda ze stacą dysków (jeśli to ostatnie ma jakieś znaczenie)
Z niecierpliwością czekam na pomoc
Pozdrawiam

Punciulek

Re: Korg M1 - wgrywanie barw

Post autor: Punciulek » czwartek 21 lut 2008, 18:10

...Witam wszystkich serdecznie
Jak zauwazyliście jestem nowym użytkownikiem i juz na początku zwracam sie do Was o pomoc. Otóż musiałem wymienić baterię w Korgu M1 co spowodowało że zniknęły mi wszystkie barwy.
Bardzo Was proszę o pomoc, w jaki sposób krok po kroku można wgrać fabryczne ustawienia lub nowe barwy. Nadmieniam że posiadam komputer PC oraz Rolanda ze stacą dysków (jeśli to ostatnie ma jakieś znaczenie)
Pozdrawiam ...
Cześć,tu Piotr z Gorzowa Wlkp. Też posiadam KORGA M-1 m.in.Mam do niego barwy na dyskietkach (ok 7000 barw) Korg nie posiada stacji dysków.Zgrywam barwy do niego za pomocą kompytera ATARI, do którego mam dołączony na dyskietce program do wysyłek za pomocą kabla MIDI. Wyślij mi swojego e-maila na mój to pogadamy jak puścic przez PC.mój e-mail :piotr40s@o2.pl.Pozdrawiam.
Witam.Interesuję sie muzyką, komponuję muzykę elektroniczną.

atlantic

Post autor: atlantic » czwartek 21 lut 2008, 18:11

Pozdrawiam ...
Witam !
Proponuję zapoznać się z tymi informacjami : http://www.geocities.com/tlittle72/

mi osobiście pomogły , przy wgrywaniu fabrycznych barw po wymianie baterii do M1R , dodam że robiłem to za pomocą wspomnianego wyżej programu MIDI-OX i przez standardowy przewód midi typu DIN , jedynie w programie jest opcja spowolnienia wysyłanych danych , tak aby syntezator zdążył je zapisać (w przypadku Wavestation miałem sytuację że ładowało się 5-6 barw i pojawiał się komunikat błędu - po ustawieniu opóźnienia brzmienia ładowały się bezproblemowo) , ale polecam zapoznać się z wyżej wymienionego linku jak należy przygotować M1 do pobrania barw z komputera.

Za nie fachowe nazewnictwo pozostaje mi przeprosić obecnych tu szpeców.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 21 lut 2008, 18:37

...Z niecierpliwością czekam na pomoc ...

Zamiast tak czekać zajrzałbyś lepiej do wyszukiwarki na forum .
Choćby tam: Korg M1 - problem z Sys-Ex.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
hasan

Post autor: hasan » czwartek 21 lut 2008, 19:20

......Z niecierpliwością czekam na pomoc ...

Zamiast tak czekać zajrzałbyś lepiej do wyszukiwarki na forum .
Choćby tam: Korg M1 - problem z Sys-Ex.
...
Ale jesteś miły , wielkie dzięki za pomoc

ODPOWIEDZ