Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Soundscape
-
Kontakt:
Re: 2 para odsłuchów?
autor: Soundscape » wtorek 12 lut 2008, 16:01
...Niedługo (mam nadzieje) będe (też mam nadzieje) szczęśliwym posiadaczem

Rozmiary kompaktowe, design ładny i same dobre recenzje (wiem, wiem...powinienem posłuchać). Jeden z licznych produktów, które mam odwage kupić w ciemno

...
ale podziel się własną opinią, gdyby ziściły się Twoje słowa

...
Postaram się. Jak juz będą, to po pierwsze posłucham je w nie zaadoptowanym akustycznie pomieszczeniu. Zobaczymy jak się sprawdzą w sypialni

(Choć dużo od tego nie wymagam...)
-
oduck
lekko tylko dodam (bo to wazne) ze nie tyle chodzi o odsluchanie samych glosnikow (jak graja), a raczej efektow pracy wykonanej za ich pomoca na roznych innych odsluchach (nie tylko studyjnych, a wlasciwie przede wszystkim nie)
bo one same w sobei graja obrzydliwie, ale to wielce uzyteczna obrzydliwosc ;)
pozdr
fan dobrego brzmienia ;)
-
alchem
autor: alchem » niedziela 17 lut 2008, 11:21
niektórzy piszą o Avantonach jako o drugich/alternatywnych odsłuchach, w zeszłorocznym EIS też tak pisano, a moje pytanie brzmi czy wg Was wystarczyłyby jako te główne monitory,a jako alternatywę wykorzystując oczywiście hifi/mp3/autoCD...
-
oduck
autor: oduck » niedziela 17 lut 2008, 11:26
absolutnie nie
one nie maja gory ani dolu W OGOLE
chociaz na dobra sprawe to pewnie graja lepiej niz wiekszosc "monitorkow" za 500-700 zl (typu tych malych ediroli czy Esi chociazby)
fan dobrego brzmienia ;)
-
alchem
autor: alchem » niedziela 17 lut 2008, 11:39
...absolutnie nie
...
ok dzięki, to już o nich nie myślę, mam słuchawki AKG K 271 Studio ale nic mi po nich (no może przesadziłem że nic) jak nie mam porządnych monitorów
-
FranekZonzel
autor: FranekZonzel » niedziela 17 lut 2008, 12:00
......absolutnie nie
...
ok dzięki, to już o nich nie myślę, mam słuchawki AKG K 271 Studio ale nic mi po nich (no może przesadziłem że nic) jak nie mam porządnych monitorów...
Oj nie koniecznie. W najnowszym EiS jest art o miksowaniu na słuchawkach a ty masz słuchawki i to bardzo dobre. Kwestia czy masz tez dobry interface by ję podpiąć. Bo to jest tak jak z dobrym autem do którego wlejesz rozcienczone paliwo....
-
oduck
autor: oduck » niedziela 17 lut 2008, 12:28
ok dzięki, to już o nich nie myślę, mam słuchawki AKG K 271 Studio ale nic mi po nich (no może przesadziłem że nic) jak nie mam porządnych monitorów...
na twoim miejscu, majac kase na poziomie 900-1000 zl, dozbieralbym koniecznie jeszcze drugie tyle (albo i troszke mniej) i kupil jakies przyzwoite szerokopasmowe glosniki (ew. uzywane, spokojnie za 100 zl cos dostaniesz wartego uwagi). bo avantony super przydatne, ale jak juz wspomnialem nie tylko ja - jako drugi odsluch.
a posilkujac sie tylko nimi moga ci wyjsc dziwne rzeczy
fan dobrego brzmienia ;)
-
grembo
autor: grembo » niedziela 17 lut 2008, 12:30
No gdybym robil muze tylko do netu - ew.TV - to moze- dzialajac w basach i gorach na wskazniki ........ - choc nie chcialbym chyba Avatone jako glowny odlsuch :) Przeciez nie mozna sie katowac podczas pracy - a nawet jesli - to wrato miec ta "nagrode" czyli cos co dobrze brzmi... :)
-
alchem
autor: alchem » niedziela 17 lut 2008, 14:17
Oj nie koniecznie. W najnowszym EiS jest art o miksowaniu na słuchawkach a ty masz słuchawki i to bardzo dobre. Kwestia czy masz tez dobry interface by ję podpiąć. Bo to jest tak jak z dobrym autem do którego wlejesz rozcienczone paliwo.......
tak tak czytałem, ściągnąłem nawet programy ale jeszcze nie miałem jakoś okazji by je odpalić, mam FW410 dzisiaj wieczorkiem spróbuję i ciekaw jestem na ile mój odbiór się zmieni
-
alchem
autor: alchem » niedziela 17 lut 2008, 14:22
na twoim miejscu, majac kase na poziomie 900-1000 zl, dozbieralbym koniecznie jeszcze drugie tyle (albo i troszke mniej) i kupil jakies przyzwoite szerokopasmowe glosniki (ew. uzywane, spokojnie za 100 zl cos dostaniesz wartego uwagi)...
no tak też zrobię, poczekam jeszcze dołożę ile trzeba i kupię co trzeba