1176LN hardware

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: 1176LN hardware

Post autor: matiz » czwartek 14 lut 2008, 11:51

w 2-1176 od UA jest juz to obecne jako pozycja "all" przy ratio
w pluginie oczywiscie nie da sie tego zrobic :(

Dalo sie nawet w bombfactorowym

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » czwartek 14 lut 2008, 12:53

Elo,

A propos MC77

Mogę wrzucić jakiś pliczek, ale najwcześniej jutro albo w poniedziałek, bo mama maila tylko w robocie.
Ostatnio zrobiłem taki ekstremalny myk z jakimś głupim werblem z pętli elektro- z rozlazłego werbla zrobił się pocisk kalibru 44 . Generalnie to ultra szybki sprzęt, więc prawie zawsze mam attack na najwolniejszych obrotach żeby nie zabić transjentów przy bębnach. Reszta to kwestia rzeźbienia- acha - i najlepiej nie patrzeć na miernik- bo się można przerazić - czasem nawet przy ekstremalnych ustawieniach i tłumieniu coś zaczyna brzmieć niebiańsko.

Ile chcą za to w MJ Lab? Mnie to kosztowało 5 tysi - z cłem, vatem i transportem- kupione na www.mercenary.com

Pozdro

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 14 lut 2008, 15:31

chodzi o to, ze w oryginalnym 1176 mozna uzyskac ciekawy (nie kazdemu moze sie podobac) efekt na bebnach (nazywany slam albo nuke ;) ) poprzez wcisniecie WSZYSTKICH przyciskow od ratio NARAZ. **********************
W moich urządzeniach jest mały przełącznikk opisany SLAM. Widać go na zdjęciach, zwłaszcza tych w powiększeniu. Jest to dość ciekawy efekt i czasem warto z niego skorzystać.

greengo

Post autor: greengo » czwartek 14 lut 2008, 17:14

Pytanie za 100 pkt: czy istnieją jakieś odpowiedniki transformatorów Lundahl, jakby człowiek sobie chciał wykonać samemu 1176??

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 14 lut 2008, 18:26

...Pytanie za 100 pkt: czy istnieją jakieś odpowiedniki transformatorów Lundahl, jakby człowiek sobie chciał wykonać samemu 1176??...
Oczywiście: Sowter, UTC, Jensen, Stancor, Edcor, Siemens, OEP, Peerless, Haufe, Pikatron, Fonia...
Wiele jest tego i większość jest trudno dostępna. Ostatnio Per Lundahl dał mi 4-miesięczny czas oczekiwania na zamówienie transformatorów
W miarę szybko można kupić u Sowtera ale to jest to chyba najdroższy wybór z możliwych.

ODPOWIEDZ