Soundcraft i jego produkcja
Witam .Panowie dzis stalem przed zakupem miksera Soundcraft M12 .Sklep sprowadzil w blyskawicznym tempie z warszawy sprzecik w jeden dzien .Pzzyjechalem do sklepu patrze a pudlo otwierane badz ile razy pozaklejane tasma papierowa :/ pracownik wyciagnal sprzet w celu sprawdzenia podlaczyl ale gdy popatrzylem z bliska a oswietlenie bylo dosc skompie patrze a tam na nim tona kurzu gdy przejechalemm palcem byl bardzo wyrazny slad . Po tym wszystkim nasunelo sie pytanie w kierunku pracownikow sklepu czy owy towar jest nowy i dlaczego ja mam brac cos co jest z ekspozycji zakurzone ,w takim razie cena powinna byc obcieta .Mowie ze place i zadam towar zaplombowanego prosto od producenta a nie jakies wybrakowane.Do tego chcialem sprawdzic date produkcji tej konsoli i patrze ku mojem zdziwieniu szok a to made in China . az mnie cofło i podziekowalem.
Moje pytanie do znawcow tematu panowie czy teraz nie ma juz soundcraftow produkowanych w UK ? czy wszystko jest juz skazane na chine . Gdzie to brytyjskie brzmienie . wydaje misie ze panuje totalne zaklamanie i oszustwo. W jednym sklepie mowia ze produkt angielski a tu patrzcie .
Moje pytanie do znawcow tematu panowie czy teraz nie ma juz soundcraftow produkowanych w UK ? czy wszystko jest juz skazane na chine . Gdzie to brytyjskie brzmienie . wydaje misie ze panuje totalne zaklamanie i oszustwo. W jednym sklepie mowia ze produkt angielski a tu patrzcie .
- Miłaszewski
Re: Soundcraft i jego produkcja
Dzieki temu, ze mikser zostal zaprojektowany w Wlk Brytani, a produkowany jest w Chinach stac Cie na niego, dzieki temu tez jest porzadniej wykonany.
Przykladem moze byc mikser Trident 8T - produkowany w WB oraz mikser Toft ATB produkowany w Chinach. To sa mniej wiecej takie same miksery, bazuja na podobnych ukladach wzorowanych na mikserze Trident 80B. Trident ma duze problemy z jakoscia - sporo nowych mikserow ma wady fabryczne. Na Tofta ludzie nie narzekaja i chwala lepsza jakosc wykonania.
Oba miksery kosztuja tyle samo.
[addsig]
Przykladem moze byc mikser Trident 8T - produkowany w WB oraz mikser Toft ATB produkowany w Chinach. To sa mniej wiecej takie same miksery, bazuja na podobnych ukladach wzorowanych na mikserze Trident 80B. Trident ma duze problemy z jakoscia - sporo nowych mikserow ma wady fabryczne. Na Tofta ludzie nie narzekaja i chwala lepsza jakosc wykonania.
[addsig]
...
Wniosek prosty nie wszystko co CHINA to zaraz ma"trącić katastrofą"
Pozdrawiam
Problem tkwi nie w tym, że są tam produkowane, tylko, że z tamtąd pochodzi najwięcej podróbek. Firmy, które produkują w Chinach i mają wszystko pod surową kontrolą, nie świecą oczami za swoje produkty. SHURE, na ten przykład ma całą linię produkcyjną w Mexico, mój mixer YAMAHA 16/6FX jakimś cudem jest kanadyjski produkowany w Malezji. Niektórzy sprowadzają elektronikę z Chin, składają, gdzieś w europie i sprzedają drożej, a my się cieszymy, że UK.
Hmm czyli twierdzicie ze jakoscia i trwaloscią nie ustepuje taki mikser ? A od jak dawna soundcraft utrzymuje produkcje w chinach , orientujecie sie ? Opinia wsrod ludzi mowia ze np Mackie odkad produkowany jest na wschodzie stracil na renomie.
Czy uwazacie ze skoro towar jest z ekspozycji to sklep powinien policzyc taniej jesi sie klijent upomni o to ? To wylada tak jakby ten mikser cala polske jezdzil ,pudlo zmaltretowane na dziesiątą strone a mix zakurzony .Jak cos nie bedzie grac to zawsze jest ten czas rozruchowy zawsze mozna zwrocic do 2 tygodni bodajze .
Czy uwazacie ze skoro towar jest z ekspozycji to sklep powinien policzyc taniej jesi sie klijent upomni o to ? To wylada tak jakby ten mikser cala polske jezdzil ,pudlo zmaltretowane na dziesiątą strone a mix zakurzony .Jak cos nie bedzie grac to zawsze jest ten czas rozruchowy zawsze mozna zwrocic do 2 tygodni bodajze .
Jak płacisz przeszł 3 tys za M12 to wymagałbym nowego prosto z kartonu napewno jesli nie ten sklep znajdziesz gdzies indziej w warszawie.
Co do jakosci miksera to sie nie obawiaj korzystałem z kilku mikserów różnych firm soundcraft z seri M brzmiał najlepiej.
Nie wiem jak inne modele.
Co do jakosci miksera to sie nie obawiaj korzystałem z kilku mikserów różnych firm soundcraft z seri M brzmiał najlepiej.
Nie wiem jak inne modele.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Jako ze za gotowke biore to wołają sobie po ustaleniu ceny konkurencyjnej ze za 2870 zl Soundcrafta M12.
Opinia wsrod ludzi mowia ze np Mackie odkad produkowany jest na wschodzie stracil na renomie.
Tzw. "ludzie" opierają swoją opinię tylko na napisie na pudełku. Czyli "Made in China" = szajs. Owszem, może tak być, ale równie dobrze może tak nie być - generalizowanie zazwyczaj jest szkodliwe.
Co innego natomiast jeżeli chodzi o stan sprzętu. Ubrudzony i zakurzony mikser sprzedawany jako nowy - dla mnie nie do przyjęcia.
Tzw. "ludzie" opierają swoją opinię tylko na napisie na pudełku. Czyli "Made in China" = szajs. Owszem, może tak być, ale równie dobrze może tak nie być - generalizowanie zazwyczaj jest szkodliwe.
Co innego natomiast jeżeli chodzi o stan sprzętu. Ubrudzony i zakurzony mikser sprzedawany jako nowy - dla mnie nie do przyjęcia.

No ważne aby mikser był w stanie dobrym
Chociaż sam fakt ze w sklepie takie numery robia to byłbym wkurzony.
Chociaż sam fakt ze w sklepie takie numery robia to byłbym wkurzony.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Hmm a jak byscie postąpili . Odmowili byscie tego egzemplarza i kazali wymienic na nowy ? Bo ja tak mowilem to oni bronia sie tym ze skoro na magazynie nie bylo a wzieli ze sklepu z warszawy jakiegos i do krakowa przyslali tutaj .Mowia ze skoro nie ma to sprowadzenie z zaranicy moze bardzo dlugo trwac nawet i kilka miesiecy .