RODE NT-2 vs RODE NT-2-A

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
CoWiecejHe
RODE NT-2 vs RODE NT-2-A

Post autor: CoWiecejHe » środa 30 sty 2008, 06:53

Czym sie roznia te mikrofony od sibie czy stary podciwy nt-2 wygrywa jakosciowo z jego nastepca czy moze nie? i jakie ceny sa RODE NT-2 bo mam taki na stanie i nie wiem za ile sprzedac:)

Awatar użytkownika
shake

Re: RODE NT-2 vs RODE NT-2-A

Post autor: shake » środa 30 sty 2008, 10:22

Witaj.

Jeżeli chodzi o różnice zachodzące między tymi dwoma mikrofonami, to są one znikome. NT-2 jest konstrukcją sprzed paru lat. W NT-2 A wymieniono niektóre komponenty, dzięki czemu poziom szumów spadł z około 10 dB do 5 dB. Zwiększono również dynamikę tego mikrofonu.
Jeżeli chodzi o cenę, to poniżej masz link z takim mikrofonem NT-2 A

http://www.pareco.eu/product,pl,rode_nt2-a_uniwersalny_mikrofon_pojemnosciowy_o_3_charakterystykach,556.html

Jego cena w tym akurat sklepie wynosi 1315 złotych. Ale może gdzie indziej będzie taniej. Ja podałem akurat dobry sklep.

Pozdro
Sklep muzyczny PARECO. Wszystko, czego szukasz w jednym miejscu...

BlackDante

Re: RODE NT-2 vs RODE NT-2-A

Post autor: BlackDante » poniedziałek 04 lut 2008, 14:59

...Witaj.

Jeżeli chodzi o różnice zachodzące między tymi dwoma mikrofonami, to są one znikome. NT-2 jest konstrukcją sprzed paru lat. W NT-2 A wymieniono niektóre komponenty, dzięki czemu poziom szumów spadł z około 10 dB do 5 dB. Zwiększono również dynamikę tego mikrofonu.
Jeżeli chodzi o cenę, to poniżej masz link z takim mikrofonem NT-2 A

http://www.pareco.eu/product,pl,rode_nt2-a_uniwersalny_mikrofon_pojemnosciowy_o_3_charakterystykach,556.html

Jego cena w tym akurat sklepie wynosi 1315 złotych. Ale może gdzie indziej będzie taniej. Ja podałem akurat dobry sklep.

Pozdro...
Shake orientujesz sie na rodach. Ja spotkałem się z paroma opiniami że stary zasłużony nt2 zle wypada przy nt1a na lini wokalu. Jakby porównać nt1a to niższa połka.. być może się mylę.. co sądzisz na ten temat???
[addsig]
Jedni żyją z muzyki.....Jedni żyją dla muzyki........

ODPOWIEDZ