Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
genngott
Tdrum czy DDrum?
autor: genngott » piątek 04 sty 2008, 14:49
Witam wszystkich.
Wiem że może nie jest to jakieś górnolotne pytanie ale pomimo tego chciałem się poradzić i wysłuchać waszych opinii na ten temat.
Jestem na etapie zakupu modułu i trrigerków perkusyjnych. Jako że upatrzyłem sobie moduł ddrum co do którego w zasadzie nie mam chyba większych wątpliwości ,ale chciałbym was zapytać o same triggery. Spotkałem się z opinią że różnica pomiędzy TDrum a DDrum to kolor obudowy i cena (przetworniki takie same). Róznica cenowa jest dość duża. Czy warto oszczędzić ?
Pozdrawiam
www.despisestudio.com
-
genngott
autor: genngott » piątek 04 sty 2008, 17:18
no to może inaczej to ujmę: czy ktoś się orientuje czy różnica między jednymi a drugimi trigerrami to rzeczywiście tylko kolor, nazwa i cena? czy pod względem technicznym (wykonanie, przetworniki) jest jakaś różnica?
Z góry dzięki...
www.despisestudio.com
-
Marceli - Posty:163
autor: Marceli » piątek 04 sty 2008, 18:56
...no to może inaczej to ujmę: czy ktoś się orientuje czy różnica między jednymi a drugimi trigerrami to rzeczywiście tylko kolor, nazwa i cena? czy pod względem technicznym (wykonanie, przetworniki) jest jakaś różnica?
Z góry dzięki......
Tdrum to licencjonowana kopia triggerow ddrum. Stoi za nimi Daniel Portner - perkusista, byly dystrybutor Clavii (z czasow ddrum'a) a prywatnie przemily czlowiek. Jego trigery maja nawet napis ze to produkt licencjonowany. Roznica jest tak naprawde tylko tylko w kolorze. ;)
Ostrzegam natomiast przed trigerami DDT - to podróbka triggerow ddrum, ktorą byly niemiecki dystrybutor Clavii (AXIS) usiluje od pewnego czasu odgyzc sie za do ze "dostal kopa".... tego nie polecam - kiepska imitacja i stale problemy z jakoscia....
M.
-
genngott
autor: genngott » piątek 04 sty 2008, 23:24
Tdrum to licencjonowana kopia triggerow ddrum. Stoi za nimi Daniel Portner - perkusista, byly dystrybutor Clavii (z czasow ddrum'a) a prywatnie przemily czlowiek. Jego trigery maja nawet napis ze to produkt licencjonowany. Roznica jest tak naprawde tylko tylko w kolorze. ;)
Ostrzegam natomiast przed trigerami DDT - to podróbka triggerow ddrum, ktorą byly niemiecki dystrybutor Clavii (AXIS) usiluje od pewnego czasu odgyzc sie za do ze "dostal kopa".... tego nie polecam - kiepska imitacja i stale problemy z jakoscia....
M....
Dzięki wielkie i pozdrawiam
www.despisestudio.com