Roland JV80/90 a Juno D

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Danniel
Roland JV80/90 a Juno D

Post autor: Danniel » piątek 04 sty 2008, 16:39

Witam!
Mam na oku w/w syntezator i będę bardzo wdzięczny za wszelkie info na jego temat.
Jak prezentuje sie od strony brzmieniowej (szczególnie string, piano, pady, hammond - ten w miarę możliwości rzecz jasna ;)), oraz 'jaką' ma klawiaturkę?
Obecnie używam juno d, więc mile widziane również info porównawcze tych dwóch instrumentów (jv vs juno)...
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
preceli

Re: Roland JV80/90 a Juno D

Post autor: preceli » piątek 04 sty 2008, 18:53

- Pilne!

Kolego, chyba zbyt często korzystasz z serwisów tzw. free. Jak myślisz ile kosztuje taki test od strony zawodowego porównania, nie mówiąc o tym, że aby to uczynić trzeba mieć oba zabytkowe już instrumenty + Juno D (dają je za darmo, gdzie?).
Na Ci głowę padło? Może zapytaj o jakieś konkretne różnice, będzie łatwiej.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Danniel

Post autor: Danniel » piątek 04 sty 2008, 19:58

...- Pilne!

Kolego, chyba zbyt często korzystasz z serwisów tzw. free. Jak myślisz ile kosztuje taki test od strony zawodowego porównania, nie mówiąc o tym, że aby to uczynić trzeba mieć oba zabytkowe już instrumenty + Juno D (dają je za darmo, gdzie?).
Na Ci głowę padło? Może zapytaj o jakieś konkretne różnice, będzie łatwiej.
...
Nie szukam TESTÓW porównawczych, a jedynie opini na temat jv, więc wystarczy mi jedno ogólne zdanie, jak wypada w porównaniu z juno? Jeśli ktoś nie mial okazji obcować z obydwoma, a zna zato możliwości jv - pytam zatem jak radzi sobie brzmieniowo w dzisiejszych czasach (tzn, czy nie jest pod tym wzgledem przestarzały), oraz o jakość klawiatury ...
Dwa pytania!
To tak wiele?

atlantic

Post autor: atlantic » piątek 04 sty 2008, 20:12

Nie szukam TESTÓW porównawczych, a jedynie opini na temat jv, więc wystarczy mi jedno ogólne zdanie, jak wypada w porównaniu z juno? Jeśli ktoś nie mial okazji obcować z obydwoma, a zna zato możliwości jv - pytam zatem jak radzi sobie brzmieniowo w dzisiejszych czasach (tzn, czy nie jest pod tym wzgledem przestarzały), oraz o jakość klawiatury ...
Dwa pytania!
To tak wiele?...
Ja na przykład kupując stare syntezatory , moduły pierwsze co robię to staram się dotrzeć do ceny ile kosztował na owe czasy jak był nowy i wchodził na rynek to daje pewnego rodzaju orientację z jakim sprzętem mam do czynienia - z tego co wiem to JV na pewno nie kosztował by 1700 pln - jeśli chodzi o piano , rhodesy , stringi , hammondy - to co niby miało się się zmienić na lepsze pomiędzy jv a juno d ? - rozumiem pady , synthy bo to inna już epoka sprzętu na korzyść juno d. Miałem jv-80 , byłem zadowolony , jednak z braku miejsca sprzedałem i kupiłem jv 2080 i jestem jeszcze bardziej zadowolony.

ODPOWIEDZ