Podłączenie Gear Box (LINE6) do USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
martinbajk
Podłączenie Gear Box (LINE6) do USB

Post autor: martinbajk » wtorek 25 gru 2007, 19:32

Witam serdecznie.
Jestem "nowym" użytkownikiem TonePort-a UX-2 Gear Box (LINE6)
Po zainstalowaniu napotkałem na pewien drobny problem i nie jestem pewien jak go rozwiązać.
Chodzi o to, że sprzęt działa mi tylko do odsłuchu dźwięków, ale nie działa przy próbie ich nagrania.
Doczytałem, że może być to problem takiego typu, iż moje wyjścia USB z komputera, do których podłączam Gear Box-a, są zbyt "słabej mocy".
Podobno potrzebne jest USB z osobnym zasilaniem.
Jeżeli tak, to na co zwrócić uwagę przy zakupie? Na Allegro znalazłem sporo tanich w cenie ok. 25-35PLN, ale również są droższe w cenie ok. 90PLN.
Orientuje się ktoś jaka między nimi jest różnica i czy wystarczy mi ten tańszy? (jak nie ma różnicy, to po co przepłacać )

Pozdrawiam w ten świąteczny czas

Awatar użytkownika
macandroll

Re: Podłączenie Gear Box (LINE6) do USB

Post autor: macandroll » środa 26 gru 2007, 02:42

......
A czy ux2 nie jest zasilany własnym zasialczem?
Spróbuj na innym USB tzn. innym gniazdku.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
martinbajk

Re: Podłączenie Gear Box (LINE6) do USB

Post autor: martinbajk » wtorek 01 sty 2008, 09:25

Gear Box nie posiada własnego zasilania. dział po podłączeniu go do USB.

PS. problem został rozwiązany. zakupiłem USB na PCI i poszło.

nullnullINFO dla planujących zakup UX2.
Pluginy wzmacniaczy, przedwzmacniaczy i wtyczek brzmieniowych działają tylko podczas nagrywania instrumentu/wokalu przez Gear Box.
Nie ma możliwości używania brzmień z UX2 jako wtyczek jako VST w programach typu Cubase, czy Pro Tools.
Programy je widzą, ale dźwięku nie uświadczycie.

Jeżeli chcecie stosować powyższe do obróbki istniejących (nagranych wcześniej) ścieżek dźwiękowych, musicie dokupić Gear Box Plugin do UX2 (199$ dla zarejestrowanych uzytkowników) albo od razu Gear Box "silver" lub "gold bundle"

ODPOWIEDZ