KRK RP 8- problem...

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Veron
KRK RP 8- problem...

Post autor: Veron » niedziela 23 gru 2007, 12:13

Mam problem z tymi monitorami. Otóż, kiedy pracują przy niskiej głośności wszystko jest ok, obydwa monitory grają tak samo. Problem się zaczyna kiedy zwiększam natężenie. W pewnym momencie, w tym przypadku prawy monitor zaczyna się "mulić", traci wysokie częstotliwości i gra praktycznie tylko niskimi. Dzieję się tak wtedy kiedy jest dużo niskich. Pełnym pasmem gra tylko lewy. Próbowałem przepiąć kable, bez skutku. Włączyłem tylko prawy, podgłośniłem i na połowie głośności wogóle momentami nie słychać było nic. Co się mogło stać? Nie są na gwarancji bo sprowadziłem je ze Stanów. Nowe...
Brak pomysłu w tej chwili...

marianexior

Re: KRK RP 8- problem...

Post autor: marianexior » niedziela 23 gru 2007, 16:14

Jeśli maja osobny wzmazniacz od niskich i wysokich tonow to moze w prawym wzmacniacz od wysokich sie uszkodził...

Kyle

Post autor: Kyle » niedziela 23 gru 2007, 17:49

Jeśli mówisz że nowe to pewnie wada fabryczna.

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » niedziela 23 gru 2007, 18:19

No i co mam z nimi zrobić? Kto i gdzie jest w Polsce serwisantem KRK System?
Brak pomysłu w tej chwili...

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » niedziela 23 gru 2007, 23:34

...No i co mam z nimi zrobić? Kto i gdzie jest w Polsce serwisantem KRK System?...
Wydaje mi się że obecnie dystrybutorem KRK jest audiotechpro.pl
Zadzwoń tam i zapytaj o serwis.(to bardzo kulturalni ludzie) Jesli kupiłeś w kraju to masz gwarancje więc spij spokojnie.

ODPOWIEDZ