Focusrite Saffire - kobieta w potrzebie
Witam!
W moim przedswiatecznym grzebaniu natknalem sie jeszcze na TO Moze warto rzucic okiem? interfejs na USB2.0 - nie powinien sprawiac problemow w zadnym laptopie ktory ma to zlacze.. Bogata ilosc we/wy i opcji..
ostatecznie typuje:
E-mu 1616 lub 1616M na PCMCIA
Szafirek Fokusrajta na Firewire
Behringer BCA2000 na USB2.0
milego wyboru i zdrowych swiat!
[addsig]
W moim przedswiatecznym grzebaniu natknalem sie jeszcze na TO Moze warto rzucic okiem? interfejs na USB2.0 - nie powinien sprawiac problemow w zadnym laptopie ktory ma to zlacze.. Bogata ilosc we/wy i opcji..
ostatecznie typuje:
E-mu 1616 lub 1616M na PCMCIA
Szafirek Fokusrajta na Firewire
Behringer BCA2000 na USB2.0
milego wyboru i zdrowych swiat!
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Re: Focusrite Saffire - kobieta w potrzebie
No dobra ale Twoja wypowiedz sugeruje ze interfejsy E-mu sa kiepskie - jesli cos na ten temat wiesz to powiedz - to sie moze przydac autorce watku.
IMO sa kiepskie. Taka opinia nie przyda sie autorce watku, wiec z premedytacja ja pominalem.
W kazdym razie nikt nie zaprzeczy ze interfejsy na magistrali PCMCIA to jedne z najbardziej wydajnych i stabilnych jakie sa - patrz watek o wydajnosci sterownikow E-mu 1616
Nie mozna stwierdzic,ze "nikt nie zaprzeczy", a juz na pewno nie mozna na tej podstawie wnosic, ze kazdy taki bedzie dobry. Najbardziej wydajne i stabilne sa na PCI, wszystko inne to proteza w sumie... Ja jednak obstawalbym przy firewire, poniewaz w przypadku "policzalnej" ilosci kanalow we/wy jest to wystarczajace, a przy okazji jest to pelne uniezaleznienie sie od producenta sprzetu (znaczy komputera), bo przeciez nie w kazdym laptoku PCMCIA musi dzialac - vide niegdysiejsze klopoty RME z powerbookami. Tak jak interfejs firewire nawet w laptoku mozna sobie dokupic, tak PCIMCIA juz nie...
Nie twierdze, ze to jest zle rozwiazanie, tylko przestrzegam przed wyciaganiem ekstrapolujacych wnioskow, w dodatku na podstawie nie do konca sprawdzonych przeslanek
IMO sa kiepskie. Taka opinia nie przyda sie autorce watku, wiec z premedytacja ja pominalem.
W kazdym razie nikt nie zaprzeczy ze interfejsy na magistrali PCMCIA to jedne z najbardziej wydajnych i stabilnych jakie sa - patrz watek o wydajnosci sterownikow E-mu 1616
Nie mozna stwierdzic,ze "nikt nie zaprzeczy", a juz na pewno nie mozna na tej podstawie wnosic, ze kazdy taki bedzie dobry. Najbardziej wydajne i stabilne sa na PCI, wszystko inne to proteza w sumie... Ja jednak obstawalbym przy firewire, poniewaz w przypadku "policzalnej" ilosci kanalow we/wy jest to wystarczajace, a przy okazji jest to pelne uniezaleznienie sie od producenta sprzetu (znaczy komputera), bo przeciez nie w kazdym laptoku PCMCIA musi dzialac - vide niegdysiejsze klopoty RME z powerbookami. Tak jak interfejs firewire nawet w laptoku mozna sobie dokupic, tak PCIMCIA juz nie...
Nie twierdze, ze to jest zle rozwiazanie, tylko przestrzegam przed wyciaganiem ekstrapolujacych wnioskow, w dodatku na podstawie nie do konca sprawdzonych przeslanek

Jak ktoś nie posiada PCMCIA to wiadomo że nie będzie rozważać E-mu, tak samo jak nie będzie rozważał ten kto może przeznaczyć na interfejs 5 tys pln.
Natomiast w innym wypadku (budżet ograniczony do 2-2,5 tys pln), warto wziąć pod uwagę propozycje E-mu. A także Edirol (FA-101 i UA-101), M-Audio 1814, Hercules 1612 (tyle że w Polsce jego cena jest kosmiczna, w Niemczech 266E) no i tego Focusrite'a. I jeśli jest możliwość to trzeba przetestować dany interfejs ze swoim laptopem, bo to że u kogoś dana konfiguracja sprzętowa się sprawdziła nie oznacza że i u nas będzie śmigało.
Natomiast w innym wypadku (budżet ograniczony do 2-2,5 tys pln), warto wziąć pod uwagę propozycje E-mu. A także Edirol (FA-101 i UA-101), M-Audio 1814, Hercules 1612 (tyle że w Polsce jego cena jest kosmiczna, w Niemczech 266E) no i tego Focusrite'a. I jeśli jest możliwość to trzeba przetestować dany interfejs ze swoim laptopem, bo to że u kogoś dana konfiguracja sprzętowa się sprawdziła nie oznacza że i u nas będzie śmigało.
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
- Candy_Girl
@Dobmatt:
Emancypacja, emancypacją. Independent woman nadaje się dobrze na tytuł przeboju w politycznie poprawnych USA, a jak kobieta chce coś osiągnąć to musi być miła i kokieteryjna...
Co nie zmienia faktu, że w tym przypadku, broń Boże, nie stosowałam tych niecnych "socjotechnik"
.
Co do słodyczy, to jeszcze daleko mi do panien Hilton. Ja raczej bym siebie zaliczyła do gatunku "sweet & sour".
Pozostałe wypowiedzi przeczytałam i... no właśnie. Chyba najlepiej po prostu wziąść i przejrzeć polecane mi przez Was interfejsy. Tak więc jeszcze dzisiaj się odezwę. Dzięki Wam wielkie jeszcze raz!!!
Pozdrawiam!
Karola
Emancypacja, emancypacją. Independent woman nadaje się dobrze na tytuł przeboju w politycznie poprawnych USA, a jak kobieta chce coś osiągnąć to musi być miła i kokieteryjna...
Co nie zmienia faktu, że w tym przypadku, broń Boże, nie stosowałam tych niecnych "socjotechnik"

Co do słodyczy, to jeszcze daleko mi do panien Hilton. Ja raczej bym siebie zaliczyła do gatunku "sweet & sour".
Pozostałe wypowiedzi przeczytałam i... no właśnie. Chyba najlepiej po prostu wziąść i przejrzeć polecane mi przez Was interfejsy. Tak więc jeszcze dzisiaj się odezwę. Dzięki Wam wielkie jeszcze raz!!!
Pozdrawiam!
Karola
...- Możliwość ustawienia min. 2 niezależnych miksów.
nie rozumiem tego zupelnie.. nie wiem co to znaczy 2 niezalezne mixy, niestety..
----------
Chyba chodzi o to, żę jeden mix po wyjściu głównym, a drugi po auxie.
nie rozumiem tego zupelnie.. nie wiem co to znaczy 2 niezalezne mixy, niestety..
----------
Chyba chodzi o to, żę jeden mix po wyjściu głównym, a drugi po auxie.
reżyser dźwięku, rencista
... ale najnowoczesniejszym interfejsem RME jest jednak Fireface......
Tu można by dyskutować, bo jest jeszcze Multiface II, który też jest w wersji na CardBusie.
Bruce_lee, nie wspominaj o tym Herculesie 1612, bo jeszcze nie daj Boże ktoś się skusi ..... .
Tu można by dyskutować, bo jest jeszcze Multiface II, który też jest w wersji na CardBusie.
Bruce_lee, nie wspominaj o tym Herculesie 1612, bo jeszcze nie daj Boże ktoś się skusi ..... .

witam wszystkich bo dłuższej nieobecności, widzę ze nie jestem już jedyną kobieta na tym forum , Od zawsze pracowałam na Motu ,najpierw 2408 Mk2 , 24I/O , a obecnie od pół roku 828 Mk2 , niezawodne urządzenie stabilny wydajny, bardzo dobrze brzmiące preampy , łatwy w obsłudze można powiedzieć prawie doskonały , prawie ponieważ 2408 Mk2 miał sterowniki które dawały więcej możliwości.828Mk2 korzysta z firewire oraz ukazała się wersja USB , podobno może więcej :) .Motu 828 Mk2 Kosztuje troszkę więcej , lecz tym samym dostajesz więcej .... dostajesz cos czego nie można powiedzieć o E-mu czy tez innych kratach tego rodzaju ,tzn. stabilność niezawodność brzmienie , doskonałe preampy łatwość obsługi , można by sie pokusić o określenie to inna liga :) a nie dużo więcej kosztuje , w wersji USB po prostu podłączasz i słuchasz plecam MOTU
Pozdrawiam Ula :)
...witam wszystkich bo dłuższej nieobecności, widzę ze nie jestem już jedyną kobieta na tym forum , Od zawsze pracowałam na Motu ,najpierw 2408 Mk2 , 24I/O , a obecnie od pół roku 828 Mk2 , niezawodne urządzenie stabilny wydajny, bardzo dobrze brzmiące preampy , łatwy w obsłudze można powiedzieć prawie doskonały , prawie ponieważ 2408 Mk2 miał sterowniki które dawały więcej możliwości.828Mk2 korzysta z firewire oraz ukazała się wersja USB , podobno może więcej :) .Motu 828 Mk2 Kosztuje troszkę więcej , lecz tym samym dostajesz więcej .... dostajesz cos czego nie można powiedzieć o E-mu czy tez innych kratach tego rodzaju ,tzn. stabilność niezawodność brzmienie , doskonałe preampy łatwość obsługi , można by sie pokusić o określenie to inna liga :) a nie dużo więcej kosztuje , w wersji USB po prostu podłączasz i słuchasz plecam MOTU ...
wersja USB pracuje tak samo na LAPTOPie jak i na stacjonarnym kompie. nie potrzeba firewire .
wersja USB pracuje tak samo na LAPTOPie jak i na stacjonarnym kompie. nie potrzeba firewire .
wie ktoś może jak Focusrite Saffire współpracuje z vst ?
Motu 828 Mk2
No właśnie chciałem zaproponować 828 w wersji USB. Z tego co pamiętam ostatnio w Fabryce Dźwięku był w świątecznej promocji - ok 2200zł.
Pozdrawiam
No właśnie chciałem zaproponować 828 w wersji USB. Z tego co pamiętam ostatnio w Fabryce Dźwięku był w świątecznej promocji - ok 2200zł.
Pozdrawiam
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/