Zepsuty Alesis Airsynth

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Arab
Zepsuty Alesis Airsynth

Post autor: Arab » sobota 24 lis 2007, 16:59

Instrument był nie używany od 2 miesiąc, ale był podłączony do sieci elektrycznej (nie posiada przycisku on/off). Dziś chciałem się trochę pobawić próbuje sterować ręką kontroler AZYX a tu nic . Dziwne jest to że sygnał IN działa normalnie i pojawia się na wyjściu natomiast to co instrument ma generować jakby zniknęło. Nie wiem ale może na forum jest ktoś kto ma ten model albo Air Fx i miał podobny problem (albo orientuje się o co chodzi); wydaje się że uszkodzeniu uległy elementy układy zasilania (instrument był podpięty razem z komputerem do listwy zasilającej, kiedy komputer pracował, on cały czas był pod napięciem)
Ciekaw jestem ile zawołają od mnie w lauda-audio

Ach ten alesis to jest sprzęt który ciągle mi się psuje, jak nie mikser to efekt brrrrr.

SHIVOO
Kontakt:

Re: Zepsuty Alesis Airsynth

Post autor: SHIVOO » sobota 24 lis 2007, 17:49

Polecam kontroler PANASONIC - tani i niezawodny

http://youtube.com/watch?v=MBot6zThRm4&feature=related

no mega !

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » niedziela 25 lis 2007, 20:03

Szkoda, musiałem go dziś wyrzucić, kolega elektronik stwierdził że nadszedł jego czas... (uszkodzeniu uległ czujnik AZYX)

Kurcze tak go lubiłem, ten kształt, kolor, dźwięk, kiedy przyniosłem do szkoły (liceum) nawet dziewczyny były nim zainteresowane (chyba bardziej niż właścicielem). Szkoda że już go nie produkują, ale przynajmniej wiem co kupie sobie na gwiazdkę ... (Mini Kaoss)

P.S Jakby ktoś nie wiedział o czym mówię ==>http://www.soundonsound.com/sos/Mar03/articles/alesisairsynth.asp

I pomyśleć, że ktoś go nie dawno chciał od mnie kupić.

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » niedziela 25 lis 2007, 23:32

...Szkoda, musiałem go dziś wyrzucić, kolega elektronik stwierdził że nadszedł jego czas... (uszkodzeniu uległ czujnik AZYX)

na pewno nic się nie da zrobić? podejrzewam,że zasada działania tego jest podobna jak w rolandowskim d beam controllerze - dwie diody podczerwone - jak w pilocie od tv, jedna nadawcza, jedna odbiorcza. moze w jakims serwisie rtv by to naprawili?

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » poniedziałek 26 lis 2007, 06:41

......Szkoda, musiałem go dziś wyrzucić, kolega elektronik stwierdził że nadszedł jego czas... (uszkodzeniu uległ czujnik AZYX)

na pewno nic się nie da zrobić? podejrzewam,że zasada działania tego jest podobna jak w rolandowskim d beam controllerze - dwie diody podczerwone - jak w pilocie od tv, jedna nadawcza, jedna odbiorcza. moze w jakims serwisie rtv by to naprawili? ...
W zasadzie był to instrument jednorazowy, mieliśmy olbrzymie problemy z jego otwarciem, poza tym te czujniki to patent Alesis'a. Nie chce mi się już walczyć z produktami tej firmy...

ODPOWIEDZ