Presonus FireStudio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ciuciom
Presonus FireStudio

Post autor: ciuciom » niedziela 18 lis 2007, 21:58

Witam mam pytanko czy ktoś z was posiada polska instrukcje do Presonusa Firestudio? Stałem się szczęśliwym posiadaczem tego urządzenia ale niestety instrukcje obsługi mam po angielsku. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
devil

Re: Presonus FireStudio

Post autor: devil » niedziela 18 lis 2007, 22:28

...Witam mam pytanko czy ktoś z was posiada polska instrukcje do Presonusa Firestudio? Stałem się szczęśliwym posiadaczem tego urządzenia ale niestety instrukcje obsługi mam po angielsku. Pozdrawiam...
heh, ja wlasnie mam go dostac w poniedzialek.
jak bedzie po polsku to dam znac.

pytanie tylko, co jesli ?
pozyczyc nie pozycze bo bede potrzebowac
zeskanowac lub skserowac, ewentulanie

pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
ciuciom

Post autor: ciuciom » niedziela 18 lis 2007, 22:33

Jak coś to pisz no i jakoś się ugadamy wtedy to mi to skserujesz. pozdr

Awatar użytkownika
jakup

Post autor: jakup » niedziela 18 lis 2007, 23:34

Instrukcja nawet u nas jest po angielsku. Zresztą - skoro zdecydowałeś się na ten interfejs - radzę podszkolić się w angielskim ze względu na kupę niedociągnięć oprogramowania i samego interfejsu, o których można poczytać na forum presonusa

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » poniedziałek 19 lis 2007, 09:13

...Instrukcja nawet u nas jest po angielsku. Zresztą - skoro zdecydowałeś się na ten interfejs - radzę podszkolić się w angielskim ze względu na kupę niedociągnięć oprogramowania i samego interfejsu, o których można poczytać na forum presonusa

...
a mozesz cos przyblizyc, jakie glowne problemy ?
pytam, bo niepamietam aby uzytkownicy tego forum cos zlego o nim pisali.
raczej byly problemy z zasilaniem, w pierwszch wersjach chyba, i to mniejszego presonusa.

Pozdrawiam

nextaz

Post autor: nextaz » poniedziałek 19 lis 2007, 13:28

hej

zgadza sie bez angielskiego daleko nie pociagniesz i to nie tylko z presonusem:) polecam lekcje! im dalej w las tym angielski bedzie Ci bardziej potrzebny.

co do firestudio- jak potrzebujesz pomocy pisz - w sumie nie ma tym zbyt wiele trudnych spraw. co do samego FS- nalezy trafic poprostu na dobry egzemplarz i bedzie ok.
Jak narazie najwiekszy problem na jaki sie natknolem to synchronizacja 2 FS przez ADAT /Wc - poprostu nie dalo rady na 44,1khz - jedynie na 48khz... Rowniez po podlaczeniu owym na wyjsciu pojawia sie w lewym glosniku lekkie "cykanie" ktore naszczescie nie nagrywa sie i mozna to przezyc.

Czekamy na nowe sterowniki ktore maja byc do stycznia- poniewaz mozna zaobserwowac czasmi lekkie niestabilnosci- albo wkurzajacy jest brak w mikserze wejsc z ADAT2 (9-16) plus pare szczeg.
Rowniez dopiero nowe drivery maja dzialac z Leopardem i Vista..

Jednak ciagle twierdze za za ta cene biorac pod uwage naprawde ok brzmienie preampow i mnogosc opcji ciezko znalezc cos lepszego.
nextaz

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » środa 21 lis 2007, 17:23

wiec karta przyszla i juz zamontowana w racku, insturkcja tylko po angielsku, mi to nie przeszkadza, ale autorowi polecam zglebienie sie w tym jezyku.

natomaist wyszedlem na lamera, bo sie okazalo ze moj komp stacjonarny nie ma portu firewire :D
jutro kupuje karte, wstepnie na chipsecie via.
NECa omijam, a texas instrument ,hmm
bo rozumiem ze kontroler via jest na chipsecie via,
wiec musze szukac w opisie ze producent texas instrumnet ?
czy producent moze byc rozny, tylko chipset musi byc texas insturment

jest to o tyle problem, gdyz wiekszosc sklepow podaje tylko kto jest producentem kontrolera, nic nie pisze o tym jaki chipset jest wykorzystany

pozdrawiam

ODPOWIEDZ