SSL Duende

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
zebromirrrr
SSL Duende

Post autor: zebromirrrr » poniedziałek 05 lis 2007, 02:01

krótko i n atemat.zastanawiam sie nad systemem dsp.najbardziej mi chodzi po głowie duende.pytanie do uzytkownikow? jak to wyglada? czy kompresor sumy z duende zastapi mi sprzetowy z połki spl kultube? zastapi w sensie czy to podobna liga czy jednak inna bajka? jak sie ma duende do ssl 4000 wavesów? moze jakis powercore x8 lub uad?
www.studiosquat.pl

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: SSL Duende

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 05 lis 2007, 12:00

...krótko i n atemat.zastanawiam sie nad systemem dsp.najbardziej mi chodzi po głowie duende.pytanie do uzytkownikow? jak to wyglada? czy kompresor sumy z duende zastapi mi sprzetowy z połki spl kultube? zastapi w sensie czy to podobna liga czy jednak inna bajka? jak sie ma duende do ssl 4000 wavesów? moze jakis powercore x8 lub uad?...
Witam. Ja posiadam UAD-1 na BUS i do masteringu używam Neve 33609 i powiem że jest super Porównując Waves SSL 4000 to przy UAD-1 wysiada Poza tym Waves jest droższy a gorzej brzmi. Duende nie słyszałem.

Pozdrawiam.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Laliszon

Re: SSL Duende

Post autor: Laliszon » poniedziałek 05 lis 2007, 13:37

......krótko i n atemat.zastanawiam sie nad systemem dsp.najbardziej mi chodzi po głowie duende.pytanie do uzytkownikow? jak to wyglada? czy kompresor sumy z duende zastapi mi sprzetowy z połki spl kultube? zastapi w sensie czy to podobna liga czy jednak inna bajka? jak sie ma duende do ssl 4000 wavesów? moze jakis powercore x8 lub uad?...

Generalnie posiadam ssl DUENDE i raczej jestem zadowolony, choć z cubase miałem ostatnio drobne spięcia, ale to raczej wina cubase, sama w sobie naszyna jest bardzo dobra a poprawa możliwości brzmieniowych znaczna. Teraz kończę robić płytę na tym ssl zobaczymy jak to wszystko zabrzmi. Narazie jest nieźle. Z tego co mi wiadomo duende ma być bardzo rozwojowym systemem, napewno opracowane na niego oprogramowanie będzie wysokiej jakości. Jesli chodzi o możliość zastąpienia sprzętu to nie wiem.

ODPOWIEDZ