SSL Duende
- zebromirrrr
krótko i n atemat.zastanawiam sie nad systemem dsp.najbardziej mi chodzi po głowie duende.pytanie do uzytkownikow? jak to wyglada? czy kompresor sumy z duende zastapi mi sprzetowy z połki spl kultube? zastapi w sensie czy to podobna liga czy jednak inna bajka? jak sie ma duende do ssl 4000 wavesów? moze jakis powercore x8 lub uad?
www.studiosquat.pl
- Łukasz1985
Re: SSL Duende
...krótko i n atemat.zastanawiam sie nad systemem dsp.najbardziej mi chodzi po głowie duende.pytanie do uzytkownikow? jak to wyglada? czy kompresor sumy z duende zastapi mi sprzetowy z połki spl kultube? zastapi w sensie czy to podobna liga czy jednak inna bajka? jak sie ma duende do ssl 4000 wavesów? moze jakis powercore x8 lub uad?...
Witam. Ja posiadam UAD-1 na BUS i do masteringu używam Neve 33609 i powiem że jest super
Porównując Waves SSL 4000 to przy UAD-1 wysiada
Poza tym Waves jest droższy a gorzej brzmi. Duende nie słyszałem.
Pozdrawiam.
Witam. Ja posiadam UAD-1 na BUS i do masteringu używam Neve 33609 i powiem że jest super

Pozdrawiam.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Re: SSL Duende
......krótko i n atemat.zastanawiam sie nad systemem dsp.najbardziej mi chodzi po głowie duende.pytanie do uzytkownikow? jak to wyglada? czy kompresor sumy z duende zastapi mi sprzetowy z połki spl kultube? zastapi w sensie czy to podobna liga czy jednak inna bajka? jak sie ma duende do ssl 4000 wavesów? moze jakis powercore x8 lub uad?...
Generalnie posiadam ssl DUENDE i raczej jestem zadowolony, choć z cubase miałem ostatnio drobne spięcia, ale to raczej wina cubase, sama w sobie naszyna jest bardzo dobra a poprawa możliwości brzmieniowych znaczna. Teraz kończę robić płytę na tym ssl zobaczymy jak to wszystko zabrzmi. Narazie jest nieźle. Z tego co mi wiadomo duende ma być bardzo rozwojowym systemem, napewno opracowane na niego oprogramowanie będzie wysokiej jakości. Jesli chodzi o możliość zastąpienia sprzętu to nie wiem.
Generalnie posiadam ssl DUENDE i raczej jestem zadowolony, choć z cubase miałem ostatnio drobne spięcia, ale to raczej wina cubase, sama w sobie naszyna jest bardzo dobra a poprawa możliwości brzmieniowych znaczna. Teraz kończę robić płytę na tym ssl zobaczymy jak to wszystko zabrzmi. Narazie jest nieźle. Z tego co mi wiadomo duende ma być bardzo rozwojowym systemem, napewno opracowane na niego oprogramowanie będzie wysokiej jakości. Jesli chodzi o możliość zastąpienia sprzętu to nie wiem.