Juli@ i PCI-X
Niedawno zaopatrzyłem się w Julię. W instrukcji mozna się dowiedzieć, że kartę można montować też w slotach PCI-X (Express jak kto woli...). Nie ma tam jednak słowa na temat korzysci jakie daje ją zamontowanie w takim slocie. Czy ktos wie o co w tym chodzi?
Re: Juli@ i PCI-X
...Niedawno zaopatrzyłem się w Julię. W instrukcji mozna się dowiedzieć, że kartę można montować też w slotach PCI-X (Express jak kto woli...). Nie ma tam jednak słowa na temat korzysci jakie daje ją zamontowanie w takim slocie. Czy ktos wie o co w tym chodzi?...
http://pl.wikipedia.org/wiki/PCI-X
Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
...
To to ja wiem bo czytałem. Czytałem też archiwum na tym forum ale nigdzie nie ma informacji jakie są realne korzyści umieszczenia akurat tej karty w slocie PCI-X. Czy bede mógł pracować z jeszcze niższą latencją np? itp? Czy ktoś pracuje z tą kartą umieszczoną w PCI-X?
...
To to ja wiem bo czytałem. Czytałem też archiwum na tym forum ale nigdzie nie ma informacji jakie są realne korzyści umieszczenia akurat tej karty w slocie PCI-X. Czy bede mógł pracować z jeszcze niższą latencją np? itp? Czy ktoś pracuje z tą kartą umieszczoną w PCI-X?
raczej nie - karta nie wymaga az takich transferow po zlaczu zeby byla realna korzysc
poprostu ktos moze nie miec wolnego slotu pci
poprostu ktos moze nie miec wolnego slotu pci
...Niedawno zaopatrzyłem się w Julię. W instrukcji mozna się dowiedzieć, że kartę można montować też w slotach PCI-X (Express jak kto woli...).
uuu, błąd, PCI-X to NIE JEST PCI-Express!!
To nie ma nic wspolnego. PCI-X to 64-bitowa "długa" wersja zwykłego PCI, natomiast PCI-Express to złącze oparte na zupełnie innej koncepcji transmisja szeregowa LVDS zamiast równoległej)
(prawie) wszystkie karty PCI można wstawiać w złącza PCI-X, nie daje to jednak żadnych korzyści (po prostu PCI-X pracuje wtedy na "pół gwizdka" w trybie kompatybilności z PCI). Natomiast żadnej karty PCI nie da się wetknąć w złącze PCI-Express
[addsig]
uuu, błąd, PCI-X to NIE JEST PCI-Express!!
To nie ma nic wspolnego. PCI-X to 64-bitowa "długa" wersja zwykłego PCI, natomiast PCI-Express to złącze oparte na zupełnie innej koncepcji transmisja szeregowa LVDS zamiast równoległej)
(prawie) wszystkie karty PCI można wstawiać w złącza PCI-X, nie daje to jednak żadnych korzyści (po prostu PCI-X pracuje wtedy na "pół gwizdka" w trybie kompatybilności z PCI). Natomiast żadnej karty PCI nie da się wetknąć w złącze PCI-Express
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
sorki fakt - pci to 33mhz...pci-x to 66 i 64 bity......
zapomnialem dodac - zlacze typowo serwerowe