EMU 0404 USB + STANTON T.80 - problem z S/PDiF

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Elroy
EMU 0404 USB + STANTON T.80 - problem z S/PDiF

Post autor: Elroy » piątek 26 paź 2007, 11:52

Witam wszystkich forumowiczów!
Mam duży problem z podłączeniem gramofonu Stanton T.80 do karty EMU 0404 USB przez Spdif. Gramofon posiada wyjście cyfrowe, które aktywuje się poprzez przełączenie go na Line. Po podłączeniu do karty na jej interfejsie powinna zapalić sie dioda External a w panelu kontrolnym powinna pojawić się częstotliwość próbkowania przetwornika gramofon jednak nic takiego się nie dzieje, karta nie widzi żadnego urządzenia
Wiam, że zarówno karta jak i gramofon są sprawne, ponieważ Emu bez problemu współpracowała ze starszym modelem Stantona STR80, oraz z syntezatorem z wyjściem cyfrowym (nie pamietam modelu). Gramofon sprawdzałem podłączając go przez spdif do Emu 1212M i wszystko grało...
Próbowałem wielu przewodów, od tych najtańszych po te przeznaczone typowo do przesyłu sygnałów cyfrowych i nic... Aktualizacja sterowników również nic nie dała.
Nie mam zielonego pojęcia co robić dalej, sprzęt osobno jest w pełni sprawny, a razem nie chce współpracować!
Jeżeli ktoś domyśla się czym to może być spowodowane bardzo proszę o pomoc!

ODPOWIEDZ