Czy można pracować na interface TC Electronic Konnekt 24D
z próbkowaniem 44.1 kHz.
Potrzebuje podłaczyć zew procesor TC finalizer na ADAT z próbkowaniem 44.1 kHz.
i czy podpinając interface na firewife do stacjonarnego kompa athlon core duo 3800+ wymaga podłączenia osobnego zasilania?
TC Electronic Konnekt 24D
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Re: TC Electronic Konnekt 24D
...Czy można pracować na interface TC Electronic Konnekt 24D
z próbkowaniem 44.1 kHz. Potrzebuje podłaczyć zew procesor TC finalizer na ADAT z próbkowaniem 44.1 kHz.
Trochę dziwne. Na stronie piszą, że pod ADAT tylko 48khz i 96khz a wiem, ze interfejs pięknie działa po ADAT w częstotliwości 44.1
Odnośnie samego Konnekta. Koniecznie sprawdź jaki masz chipset Firewire. Są to kapryśne interfejsy i niestety
byle czego nie lubią
i czy podpinając interface na firewife do stacjonarnego kompa athlon core duo 3800+ wymaga podłączenia osobnego zasilania?...
Tak. W pudełku jest firmowy zasilacz adapter do interfejsu.
z próbkowaniem 44.1 kHz. Potrzebuje podłaczyć zew procesor TC finalizer na ADAT z próbkowaniem 44.1 kHz.
Trochę dziwne. Na stronie piszą, że pod ADAT tylko 48khz i 96khz a wiem, ze interfejs pięknie działa po ADAT w częstotliwości 44.1

Odnośnie samego Konnekta. Koniecznie sprawdź jaki masz chipset Firewire. Są to kapryśne interfejsy i niestety

i czy podpinając interface na firewife do stacjonarnego kompa athlon core duo 3800+ wymaga podłączenia osobnego zasilania?...
Tak. W pudełku jest firmowy zasilacz adapter do interfejsu.
Koniecznie sprawdź jaki masz chipset Firewire. Są to kapryśne interfejsy i niestety
byle czego nie lubią
Podzielcie się informacją jaką macie kartę FW na PCI pod Konnekta. Oraz pod jakim DAWem pracujecie - krążą mity, że pod Sonarem nie za bardzo

Podzielcie się informacją jaką macie kartę FW na PCI pod Konnekta. Oraz pod jakim DAWem pracujecie - krążą mity, że pod Sonarem nie za bardzo

-
Witam
Panowie i może panie ;)
Kupiłem konnekta i mam problem z firewire
uzywałem wczesniej maudio firewire410 na pcimci firewire Billington i smigało OK. żadnych problamów
A ten TC na tej PCMCIA nie chodzi, tnie się cały czas.
Co to jest ten DAW?
W panelu jest ta ikonka komputerka DAW, i jak zaobserwowałem to jak "mignie" ikonka DAW to tnie dzwięk. Spróbowałem na innej pcimci to całkiem porażka , wogóle nie można pracować.
Jakiego firewire należy uzywać? jaki chipset.
Pomocy
Panowie i może panie ;)
uzywałem wczesniej maudio firewire410 na pcimci firewire Billington i smigało OK. żadnych problamów
Co to jest ten DAW?
W panelu jest ta ikonka komputerka DAW, i jak zaobserwowałem to jak "mignie" ikonka DAW to tnie dzwięk. Spróbowałem na innej pcimci to całkiem porażka , wogóle nie można pracować.
Pomocy
Najtańsze notebooki w polsce!
...Witam
Panowie i może panie ;)
Co to jest ten DAW?
Pomocy...
U mnie na MAC OSX pomaga czasami wyciagniecie kabla firewire i wlozenie go ponownie. Dziwna sprawa. Mam wgrany najnowszy sterownik 1.3.1 do Konnekta 24 D. Jest bardziej stabilny niz starszy - przynajmniej panel konfig. dziala.
Jednak coz z tego .... kiedy pod Logic z Konnekta nie dziala mi MIDI.
Osobiscie mam juz dosc.... TC POWERCORE I TC KONNEKTA - pod Makiem. I nie pomagaja zachodnie fora... ze nie jestem niby SAM z tym problemem.
Panow z TC przerosla chyba platforma MAC (intel) i ciagle borykaja sie z swoim "beta softem".
Audiostacje pozdrawiam serdecznie... moze kiedys sprawia sobie maczka i beda mieli na stanie jako oficjalny dystrybutor TC - by przed zakupem potestowac sobie co teges itd....na innej platformie niz PC.
Jutro Boot Camp..i powrot do WIN XP
... niestety...
Panowie i może panie ;)
Co to jest ten DAW?
Pomocy...
U mnie na MAC OSX pomaga czasami wyciagniecie kabla firewire i wlozenie go ponownie. Dziwna sprawa. Mam wgrany najnowszy sterownik 1.3.1 do Konnekta 24 D. Jest bardziej stabilny niz starszy - przynajmniej panel konfig. dziala.

Osobiscie mam juz dosc.... TC POWERCORE I TC KONNEKTA - pod Makiem. I nie pomagaja zachodnie fora... ze nie jestem niby SAM z tym problemem.
Panow z TC przerosla chyba platforma MAC (intel) i ciagle borykaja sie z swoim "beta softem".
Audiostacje pozdrawiam serdecznie... moze kiedys sprawia sobie maczka i beda mieli na stanie jako oficjalny dystrybutor TC - by przed zakupem potestowac sobie co teges itd....na innej platformie niz PC.

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
-

fajnie, tyle ze ja na notku PC pracuje. Macki tylko sprzedaje w najlepszych cenach

Najtańsze notebooki w polsce!