Wyjście optyczne 0404

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Respectus
Wyjście optyczne 0404

Post autor: Respectus » poniedziałek 15 paź 2007, 15:10

Witam! Czy ktoś może mi poradzić jak skierować sygnał na wyjście optyczne w tej karcie? W żaden sposób nie udaje mi się tego zrobić. Grzebię w patch miksie i w instrukji juz dwie godziny. Normalnie zawsze korzystałem ze zwykłego wyjścia ale z powodu jego awarii musze sie przełączyć na wyjście optyczne. Przetwornikiem cyfrowo analogowym będzie stary mini disc :)

cocktailmusic

Re: Wyjście optyczne 0404

Post autor: cocktailmusic » poniedziałek 15 paź 2007, 15:20

...Witam! Czy ktoś może mi poradzić jak skierować sygnał na wyjście optyczne w tej karcie? W żaden sposób nie udaje mi się tego zrobić. Grzebię w patch miksie i w instrukji juz dwie godziny. Normalnie zawsze korzystałem ze zwykłego wyjścia ale z powodu jego awarii musze sie przełączyć na wyjście optyczne. Przetwornikiem cyfrowo analogowym będzie stary mini disc :)...
Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie.

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » poniedziałek 15 paź 2007, 15:20

W wavelabie lite i cubase LE działa

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 15 paź 2007, 17:00

Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie....
A u mnie wyjście cyfrowe milczy jak grób. Mam ustawioną domyślną sesję w PatchMix'ie
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » poniedziałek 15 paź 2007, 22:40

...Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie....
A u mnie wyjście cyfrowe milczy jak grób. Mam ustawioną domyślną sesję w PatchMix'ie...
Czy ktoś może sprawdzić u siebie czy na domyslnej sesji jest sygnał na wyjsciu? Czy aby zagrało trzeba coś grzebać w Patch-mixie?

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 15 paź 2007, 23:34

nie wiem jak jest w emu0404 ale w opcjach powinienes miec mozliwosc wlaczenia - choc wcale bym sie nie zdziwil gdyby dzialalo na stale rownolegle z spdifem - w koncu to to samo

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » wtorek 16 paź 2007, 08:18

...Witam! Czy ktoś może mi poradzić jak skierować sygnał na wyjście optyczne w tej karcie? W żaden sposób nie udaje mi się tego zrobić. Grzebię w patch miksie i w instrukji juz dwie godziny. Normalnie zawsze korzystałem ze zwykłego wyjścia ale z powodu jego awarii musze sie przełączyć na wyjście optyczne. Przetwornikiem cyfrowo analogowym będzie stary mini disc :)...
w patchmixie masz zasadniczo stripy wejsciowe a nie wyjsciowe.
poza glownym asio-out (ten po lewej :>)
wiec musisz na nim zrobic wysylke asio-out na wlasnie spdif.
normalnie na spdif out sygnalu nie ma.

ja robie podobnie ale z wyjsciem adat, robie dwie wysylki aux1 i aux2 i na nie daje wysylki adat1-2 out i adat3-4out (ty potrzebujesz spdif-out)
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

ODPOWIEDZ