Wyjście optyczne 0404
Witam! Czy ktoś może mi poradzić jak skierować sygnał na wyjście optyczne w tej karcie? W żaden sposób nie udaje mi się tego zrobić. Grzebię w patch miksie i w instrukji juz dwie godziny. Normalnie zawsze korzystałem ze zwykłego wyjścia ale z powodu jego awarii musze sie przełączyć na wyjście optyczne. Przetwornikiem cyfrowo analogowym będzie stary mini disc :)
-
Re: Wyjście optyczne 0404
...Witam! Czy ktoś może mi poradzić jak skierować sygnał na wyjście optyczne w tej karcie? W żaden sposób nie udaje mi się tego zrobić. Grzebię w patch miksie i w instrukji juz dwie godziny. Normalnie zawsze korzystałem ze zwykłego wyjścia ale z powodu jego awarii musze sie przełączyć na wyjście optyczne. Przetwornikiem cyfrowo analogowym będzie stary mini disc :)...
Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie.
Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie.
-
W wavelabie lite i cubase LE działa
Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie....
A u mnie wyjście cyfrowe milczy jak grób. Mam ustawioną domyślną sesję w PatchMix'ie
A u mnie wyjście cyfrowe milczy jak grób. Mam ustawioną domyślną sesję w PatchMix'ie
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...Po co grzebać działa bez problemu,przynajmniej u mnie....
A u mnie wyjście cyfrowe milczy jak grób. Mam ustawioną domyślną sesję w PatchMix'ie...
Czy ktoś może sprawdzić u siebie czy na domyslnej sesji jest sygnał na wyjsciu? Czy aby zagrało trzeba coś grzebać w Patch-mixie?
A u mnie wyjście cyfrowe milczy jak grób. Mam ustawioną domyślną sesję w PatchMix'ie...
Czy ktoś może sprawdzić u siebie czy na domyslnej sesji jest sygnał na wyjsciu? Czy aby zagrało trzeba coś grzebać w Patch-mixie?
nie wiem jak jest w emu0404 ale w opcjach powinienes miec mozliwosc wlaczenia - choc wcale bym sie nie zdziwil gdyby dzialalo na stale rownolegle z spdifem - w koncu to to samo
...Witam! Czy ktoś może mi poradzić jak skierować sygnał na wyjście optyczne w tej karcie? W żaden sposób nie udaje mi się tego zrobić. Grzebię w patch miksie i w instrukji juz dwie godziny. Normalnie zawsze korzystałem ze zwykłego wyjścia ale z powodu jego awarii musze sie przełączyć na wyjście optyczne. Przetwornikiem cyfrowo analogowym będzie stary mini disc :)...
w patchmixie masz zasadniczo stripy wejsciowe a nie wyjsciowe.
poza glownym asio-out (ten po lewej :>)
wiec musisz na nim zrobic wysylke asio-out na wlasnie spdif.
normalnie na spdif out sygnalu nie ma.
ja robie podobnie ale z wyjsciem adat, robie dwie wysylki aux1 i aux2 i na nie daje wysylki adat1-2 out i adat3-4out (ty potrzebujesz spdif-out)
w patchmixie masz zasadniczo stripy wejsciowe a nie wyjsciowe.
poza glownym asio-out (ten po lewej :>)
wiec musisz na nim zrobic wysylke asio-out na wlasnie spdif.
normalnie na spdif out sygnalu nie ma.
ja robie podobnie ale z wyjsciem adat, robie dwie wysylki aux1 i aux2 i na nie daje wysylki adat1-2 out i adat3-4out (ty potrzebujesz spdif-out)
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"