Mikrofony Blue
- BigSzwagier
Chciałbym zapytac o opinię na temat tej Firmy. Mają ciekawą ofertę, nazwy modeli jeszcze ciekawsze;) Rozgladam się za profesjonalnym mikrofonem pojemnościowy do wokalu żeńskiego z dużą ilością sybilantów w okolicy 4,5 tys zł. A nie ukrywam że cchę czegoś nowego nie oklepanego. Chińczyki mnie nie interesują. Może jeszcze jakieś droższe octavy. tos coś proponuje.?
Re: Mikrofony Blue
dołanczam się do pytania ? mnie interesuje model Kiwi i Cactus, jednak z tego co zauważyłem, te mikrofony nie są popularne u nas w Polsce, więc będzie ciężko o recenzje. Mi tu chłopaki doradzili na formu jeszcze Oktava MKL 5000, wiem, że test tego mikrofonu był robiony w Eis, ale nie wiem kiedy.... Pozdrawiam
- BigSzwagier
...dołanczam się do pytania ? mnie interesuje model Kiwi i Cactus, jednak z tego co zauważyłem, te mikrofony nie są popularne u nas w Polsce, więc będzie ciężko o recenzje. Mi tu chłopaki doradzili na formu jeszcze Oktava MKL 5000, wiem, że test tego mikrofonu był robiony w Eis, ale nie wiem kiedy.... Pozdrawiam...
dzieki, a jest jakis dystrybutor w Polsce Blue? Był kiedyś wiem.
dzieki, a jest jakis dystrybutor w Polsce Blue? Był kiedyś wiem.
......dołanczam się do pytania ? mnie interesuje model Kiwi i Cactus, jednak z tego co zauważyłem, te mikrofony nie są popularne u nas w Polsce, więc będzie ciężko o recenzje. Mi tu chłopaki doradzili na formu jeszcze Oktava MKL 5000, wiem, że test tego mikrofonu był robiony w Eis, ale nie wiem kiedy.... Pozdrawiam...
dzieki, a jest jakis dystrybutor w Polsce Blue? Był kiedyś wiem....
I Kiwi i Cactus maja świetne recenzje na świecie. Niestety widziałem je tylko na obrazku :). Z podobnej, równie kolorowej firmy Violet ponoć swietnym mikrofonem jest Amethyst, występujący w dwóch wersjach - standard i vintage. Niestety również nie słyszałem, ale jest bardzo ładny ;)
Leff
dzieki, a jest jakis dystrybutor w Polsce Blue? Był kiedyś wiem....
I Kiwi i Cactus maja świetne recenzje na świecie. Niestety widziałem je tylko na obrazku :). Z podobnej, równie kolorowej firmy Violet ponoć swietnym mikrofonem jest Amethyst, występujący w dwóch wersjach - standard i vintage. Niestety również nie słyszałem, ale jest bardzo ładny ;)
Leff
Leff - Szczecin
- Soundscape
- Kontakt:
Leff...
Jeżeli chodzi o Violet, to słyszałem Flamingo Junior (3600 PLN bodajże). Jak dla mnie, za te pięniądze brzmiał znakomicie. Jakby połączyć Black Knight z Dolly i do tego jeszcze dodać
Słyszałem też Baby Bottle firmy Blue, ale przy Flamingo jr wypadł gorzej. Choć to chyba nie całkiem ta kategoria cenowa.
Leff...
Jeżeli chodzi o Violet, to słyszałem Flamingo Junior (3600 PLN bodajże). Jak dla mnie, za te pięniądze brzmiał znakomicie. Jakby połączyć Black Knight z Dolly i do tego jeszcze dodać

....nie wiem czy przypadkiem dystrtybutorem Blue, niegdyś nie był MBS... Obecnie mikrofony Blue, nie wiem jednak jakie modele, są na wyposażeniu studia SoundAndMore, może tam można testy zrobic zapewne za odpłatą... ale Panowie znalazłem coś ciekawego, to może was, mnie, także zainteresować... na tej stronie : www.mjaudiolab.pl.... pojawiły się mikrofony PELUSO i lampowe i tranzystorowe i wstęgowe, robione na bazie największych klasywków, mikrofony są składane ręcznie w USA ... ceny powiedziałbym zachęcające... jest tu także Great River... miał ktos już do czynienia z tymi mikrofonwami ? ciekawe jak się mają do oryginałów ? Pozdrawiam