Nabyłem niedawno klawiaturę sterującą CME UF6 z rozszerzeniem o moduł Waldorf Nano. Można więc powiedzieć, że jest to pełnowartościowy syntezator. Klawiatura ta posiada wbudowany interfejst USB, oraz tradycyjne wyjscie MIDI OUT. Z komputerem sprzęt ten łącze za pomocą USB - wymiana danych midi jest dwukierunkowa, do sekwencera można wysyłać zdarzenia midi, jak i odbierać ) Wszystko działa wyśmienicie, schody zaczynają się, gdy chciałbym bez pomocy komputera sterować powyższy moduł Waldorfa z poziomu innego syntezatora za pośrednictwem tradycyjnego złącza MIDI, gdyż klawiatura ta NIE posiada zwykłego wejścia MIDI IN :( (jestem saksofonistą, gram na kontrolerze EWI z modułem analogowym AKAI 3020m) Właśnie z powyższego Syntezatora AKAI chciałbym wysyłać sygnał Midi do modułu Waldorfa. Jedyną szansą, żeby Waldorf Nano otrzymywał sygnały MIDI jest konwersja z MIDI OUT "Aka"i (tradycyjne) do USB MIDI IN "Cme" (wtyczka USB typu B) Oczywiście w Internecie znalazłem wiele ofert konwerterów „MIDI to USB”, ale one wszystkie zakończone są wtyczką typu A. Czy ktoś zna recept na mój problem ? Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.