SSL DUENDE kto testował z cubase4 na MACU

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Laliszon
SSL DUENDE kto testował z cubase4 na MACU

Post autor: Laliszon » czwartek 20 wrz 2007, 22:38

Witam

Akurat mam okazję nabyć DUENDE SLL wszyscy chwalą, ci co robią na pro toolsie, ja akurat robię na Nuendo oraz w laptopie na cubase 4
ten laptop to Macbook Pro i na nim głownie robię bo sporo jeżdżę.
Czy ktoś z kolegów używał Duende na tym programie i w tym kompie
lub w innym macu byle na c4?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: SSL DUENDE kto testował z cubase4 na MACU

Post autor: JoachimK » czwartek 20 wrz 2007, 23:31

Akurat mam okazję nabyć DUENDE SLL wszyscy chwalą, ci co robią na pro toolsie, ja akurat robię na Nuendo oraz w laptopie na cubase 4

Ostatnio Andrzej Karp (Studio Sonus/Izabelin) skarzyl mi sie, ze mu nie dziala poprawnie z PT na maku. Jesli masz z nim kontakt - zapytaj dokladnie o szczegoly.
Mi dziala bez klopotow na N3/SX3/C4 ale na PC bez klopotow, takze w jednoczesnym polaczeniu szeregowym FireWire z innym sprzetem.
Na maku nie sprawdzalem jeszcze (mam G4)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » piątek 21 wrz 2007, 14:29

...Witam

ten laptop to Macbook Pro i na nim głownie robię bo sporo jeżdżę.
Czy ktoś z kolegów używał Duende na tym programie i w tym kompie
lub w innym macu byle na c4?...
Bywają problemy... przy kopiowaniu między projektami, czesem nawet przy próbie stworzenia nowego projektu i imporcie plików - nowych, nie już używanych... ale można to ominąĆ - nie robi tego co powoduje nieoczekiwany błąd:) i wtedy wszystko gra
choc raz zupełnie niewiadomo skąd po prostu sie wylaczyl i caly system tez, niestety przy kadrynalnym moim bledzie - czyli niezasejwowanym projekcie, ale to bylo raz
residance - warsaw
destination - space

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » piątek 21 wrz 2007, 23:20

Czy dzieje sie to także przy zastosowaniu najnowszego update 2.1 ze strony ssl? Dystrybutor twierdzi że podobno usuneli jakieś problemy.
Oczywiście zrobię sobie próbę i wogole moge oddać jakby co ale tak pytam żebym potem zamieszania nie narobił. W końcu akurat polski dystrybutor to przesympatyczny człowiek , jednak nie wiedział jak to jest z cubase bo robi na protku.
A przy okazji jestem ciekaw czy oddane projekty zrobione na C4 odczyta Nuendo3 + oczywiście Duende.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 22 wrz 2007, 01:21

A przy okazji jestem ciekaw czy oddane projekty zrobione na C4 odczyta Nuendo3 [...]

Nie
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ