Waves API

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Waves API

Post autor: JoachimK » środa 27 cze 2007, 13:36

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: Waves API

Post autor: Miłaszewski » piątek 07 wrz 2007, 00:41

...Waves API...
Uzywales juz tego?
Ja jestem podekscytowany bo przeczytalem kilka opini wlascicieli UAD-1, ze kompresor podoba im sie bardziej niz LA2A i 1176 z zestawu UAD. I nie wprowadzaja zadnej latencji w PT LE/M-Powered. Jutro zaczne probowac demo.
[addsig]

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 07 wrz 2007, 23:24

Uzywales juz tego?

Jeszcze nie.

Ja jestem podekscytowany bo przeczytalem kilka opini wlascicieli UAD-1, ze kompresor podoba im sie bardziej niz LA2A i 1176 z zestawu UAD. I nie wprowadzaja zadnej latencji w PT LE/M-Powered. Jutro zaczne probowac demo.

O! Daj znac, jakie wnioski. Jestem bardzo ciekaw, a na testy nie mam zupelnie czasu.
Wlasnie jestem na etapie sporego miksu z wykorzystaniem duzej ilosci sprzetu analogowego, jak i wtyczek i - czego sie mozna bylo spodziewac - nie moge powiedziec, zeby analog byl lepszy od cyfry, czy odwrotnie. Jak zwykle w jednym przypadku jakies narzedzie okaze sie lepsze, w innym przypadku bedzie inaczej. Tylko tradycyjnie duze Lexicony zostaly niezastapione...
No i troszke szumi, prawie cala konsola ma podniesione tlumiki (w tym preampy solidnie rozkrecone), wiec sie nie ma co dziwic.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » piątek 07 wrz 2007, 23:50

dzieki za info, z zaskoczenia troche bo nic nie wiedzialem o takich zamiarach firmy Waves, a ejpiaja :) darze jakas tam sympatia od dawna bo rzetelnie do tematu podchodza

ze kompresor podoba im sie bardziej niz LA2A i 1176 z zestawu UAD.
hmm ale pod jakim wzgledem ? wiernosci oryginalom? czy jako kompresor po prostu?

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 08 wrz 2007, 00:58

hmm ale pod jakim wzgledem ? wiernosci oryginalom? czy jako kompresor po prostu?
Jako kompresor po prostu, ktory tez jest dosc podobny do oryginalu.

Ja na razie spedzilem pierwsza pare minut z 2500 i podoba mi sie, a jestem wybredny jesli chodzi o kompresory, mam rowniez uprzedzenia do pluginowych kompresorow. Dosc fajnie podkresla atak, wydaje sie ze nie skacze poziomem schodkowo w trakcie odpuszczania. Mam 7 dni, sprobuje porownac z Alanem Smartem C1, do API nie mam dostepu.
[addsig]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 08 wrz 2007, 11:49

Ja na razie spedzilem pierwsza pare minut z 2500 i podoba mi sie, a jestem wybredny jesli chodzi o kompresory, mam rowniez uprzedzenia do pluginowych kompresorow. Dosc fajnie podkresla atak, wydaje sie ze nie skacze poziomem schodkowo w trakcie odpuszczania. Mam 7 dni, sprobuje porownac z Alanem Smartem C1, do API nie mam dostepu.
...
Na pewno jest zupelnie inny od C1, szczegolnie przy ekstremalnych ustawieniach. Przede wszystkim jest bardzo wolny release, na pewno nie 50ms jak jest napisane. Na razie bez rewelacji.
[addsig]

ODPOWIEDZ