Korg Triton Extreme

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
iceman
Korg Triton Extreme

Post autor: iceman » poniedziałek 13 sie 2007, 22:29

Mam od niedawna Korga Extreme i mam kilka pytań co do jego obsługi.

1. Bawiłem się trochę samplerem i zapisywaniem programów i opkasowałem kilka orginalnych programów i combi - czy da się jakoś je przywrócić? Cz można w jakiś sposób przywrócić pamięć korga do stanu pierwotnego?

2. Wgrywam programy AKAI przez zewnętrzny CD i nie wiem za bardzo w jakim formacie to zapisać tak żeby można było sprawnie ,szybko i bezboleśnie z nich korzystać - macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

spdif

Re: Korg Triton Extreme

Post autor: spdif » poniedziałek 27 sie 2007, 16:02

...Mam od niedawna Korga Extreme i mam kilka pytań co do jego obsługi.

1. Bawiłem się trochę samplerem i zapisywaniem programów i opkasowałem kilka orginalnych programów i combi - czy da się jakoś je przywrócić? Cz można w jakiś sposób przywrócić pamięć korga do stanu pierwotnego?

2. Wgrywam programy AKAI przez zewnętrzny CD i nie wiem za bardzo w jakim formacie to zapisać tak żeby można było sprawnie ,szybko i bezboleśnie z nich korzystać - macie jakieś doświadczenia w tym temacie?...

Witam
Jeżeli chodzi o Korgi to poszukaj na tej stronie. Jest System wiec pewnie reszta też gdzies bedzie.

Awatar użytkownika
remimusic
Kontakt:

Post autor: remimusic » poniedziałek 27 sie 2007, 16:27

Witam.

W Extreme, w trybie GLOBAL, jest funkcja przywracająca fabryczne ustawienia. W razie problemów, pisz.

Pozdrawiam, REMI
_ REMI_

Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 27 sie 2007, 18:26

...Bawiłem się trochę samplerem i zapisywaniem programów i opkasowałem kilka orginalnych programów i combi - czy da się jakoś je przywrócić? Cz można w jakiś sposób przywrócić pamięć korga do stanu pierwotnego?...

Panowie - na Rany Najwyższego!
Nic dziwnego, że Wasze posty idą się dmuchać nagminnie (a szczególnie młodszych stażem tutejszych userów), skoro nie potraficie szukać .
Kilkanaście sekund w okularach + obczajka i jest: str. 127 - Restoring the factory settings.
Gier(z)"tych" zamiast pakować w mundurki powinien był raczej zadbać abyście wreszcie pojęli do czego służą wyszukiwarki i czemu bez nich nikt nie zafunkcjonuje na forum, które ma (jeszcze) poważanie w branży.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 27 sie 2007, 18:47

ty robiles to w googlu - a od tego jest instrukcja dodawana do sprzetu albo do sciagniecia na stronie producenta - coz lenistwo powala na kolana...........

ODPOWIEDZ