Beyerdynamic DT 150

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
ochkarol81
Beyerdynamic DT 150

Post autor: ochkarol81 » czwartek 02 sie 2007, 23:21

Czy te słuchawki można używac z mixerem soundcrafta 4???
Nie wiem czy jest sens kupowac tak dobre słuchawki do tego mixera....
podpowiedzcie cos prosze czy te a jeżeli to strata kasy to które bo czytam juz 2 dni i nie moge sie zdecydowac:):)
Pozdrawiam wszystkich!!!

Awatar użytkownika
dejote

Re: Beyerdynamic DT 150

Post autor: dejote » czwartek 02 sie 2007, 23:33

Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka - jeśli chcesz mieć dobre słuchawki to możesz i w ogóle nie posiadać miksera (jak np. bywa często w studiach masteringowych...)...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

ochkarol81

Post autor: ochkarol81 » czwartek 02 sie 2007, 23:38

Poprostu chodzi mi o sluchawki ktorymi bede mogl nagrywac wokal gitare no i pozniej to odluchiwac bo narazie nie mam monitorow i musze poczekac z ich zakupieniem,bo zbieram na lepsze a sluchawki chcialbym miec...tylko czy warto w takie inwestowac czy kupic tansze ktore nie wiele odbiegaja od tych...
A mozecie powiedziec czy mozna słuchac na takich sluchawkach muzyki???tzn mozna ale jak to brzmi?
Pozdrawiam wszystkich!!!

ochkarol81

Post autor: ochkarol81 » czwartek 02 sie 2007, 23:50

A moze kupic tylko jakies tanie słuchawki do nagrywania wokalu jak akg 55 czy cokolwiek do 250 zł i za 2 tygodnie monitory i darowac sobie takie dobre słuchawki??
wiem ze to juz bylo wertowane ale od czytania tego wszystkiego juz mi sie wszystko pomieszalo....
za duzo chce i za szybko:):)
ach niech zyja cierpliwi:)
Pozdrawiam wszystkich!!!

ochkarol81

Post autor: ochkarol81 » piątek 03 sie 2007, 01:44

Zakupiłem juz Sennheiser HD 260 pro...
przeczytalem pare opinii i stwierdziłem ze te beda odpowiednie.....
Teraz czekam na nie i zabieram sie do grania i spiewania:)
pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam wszystkich!!!

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 03 sie 2007, 07:42

...Zakupiłem juz Sennheiser HD 260 pro...
przeczytalem pare opinii i stwierdziłem ze te beda odpowiednie.....
Teraz czekam na nie i zabieram sie do grania i spiewania:)
pozdrawiam wszystkich...
No to faktycznie jesteś niecierpliwy....Jeśli możesz to oddaj te senki, beyery 150 to rewelacja, jeszcze niezdarzyło mi się zrobić miks na nich i potem mieć jakieś straszne przekłamania na innym odsłuchu , potrafią prawie że zastapić monitory....
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

ochkarol81

Post autor: ochkarol81 » piątek 03 sie 2007, 11:08

No tak tylko ze biorac pod uwage cene jednych i drugich....to jak na poczatek to senki wystarcza...przynajmniej tak pisza inni i w polsce i w stanach...Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia tyc sluchawek i dlatego podpieram sie na opiniach...i z tego co najwazniejsze to senki sa bardzo przyzwoite i jezeli to prawda co wiele osob mowi to na sluchawkach i tak sie nie da zrobic dobrego mixu...
moze jestes pro i dla ciebie to spoko sprawa,ale jak dla takiego laika jak ja to i tak 450 zl to duzo jak na same sluchawki patrzac ze mixer kosztowal mnie tyle samo:):)
Najbardziej zaluze ze nie mam mozliwosci zobaczenia sprzetu bo daleko mieszkam:):)no ale dlatego duzo czytam opinii..
Pozdrawiam mimo wszystko i dzieki za rade.Te beyerki bede napewno moim celem na przyszlosc:)
Pozdrawiam wszystkich!!!

ochkarol81

Post autor: ochkarol81 » piątek 03 sie 2007, 11:20

Male sprostowanie:)TO sennheiser hd 280 pro....chyba juz zmeczony bylem tymi cyframi:)
Pozdrawiam wszystkich!!!

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 03 sie 2007, 11:28

...No tak tylko ze biorac pod uwage cene jednych i drugich....to jak na poczatek to senki wystarcza...przynajmniej tak pisza inni i w polsce i w stanach...Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia tyc sluchawek i dlatego podpieram sie na opiniach...i z tego co najwazniejsze to senki sa bardzo przyzwoite i jezeli to prawda co wiele osob mowi to na sluchawkach i tak sie nie da zrobic dobrego mixu...
moze jestes pro i dla ciebie to spoko sprawa,ale jak dla takiego laika jak ja to i tak 450 zl to duzo jak na same sluchawki patrzac ze mixer kosztowal mnie tyle samo:):)
Najbardziej zaluze ze nie mam mozliwosci zobaczenia sprzetu bo daleko mieszkam:):)no ale dlatego duzo czytam opinii..
Pozdrawiam mimo wszystko i dzieki za rade.Te beyerki bede napewno moim celem na przyszlosc:)...
Na allegro kupiłem nówki BD dt-150 za 550zł.... No ale już po fakcie.Może faktycznie sprawdzą się te 280 tki ,co prawda kumpel narzekał, ale on nigdy z niczego tak naprawdę nie był zadowolony, życzę owocnej pracy
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

ODPOWIEDZ