...jesli ma kilka ustawien(glosnosc,czestotliwosc odciecia,faza) to nie powinno byc wiekszych problemow tym bardziej ze pasmo jakie ma zagrac jest niewielkie...
* Variable crossover frequency and volume control
a takie cos wystarczy ? W tym dedykowanym jest wiecej regulacji.
Rubicon R6a - sub z innej serii?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
Re: Rubicon R6a - sub z innej serii?
4,40m (szerokosci) x 4,30m (dlugosci) x 2,5 (wysokosci). Jak moze zachowywac sie taki sub w takim pomieszczeniu?
Mam możliwosc wydluzenia tego pokoju do 10 metrow. Warto?
Wysokosci nie zmienisz, ale taka sama dlugosc i szerokosc wrozy problemy, IMO jezeli mozesz, to KONIECZNIE zmien jeden wymiar - przy czym nie musi to byc 10m. Poszukaj w sieci kalkulatorow albo "idealnych wymiarow rezyserek" i dobierz trzeci wymiar - oczywiscie, jezeli mozesz. Istnieje niestety mozliwosc, ze taka sama dlugosc i szerokosc spowoduje, ze dzwieki D rozwala sciany
Mam możliwosc wydluzenia tego pokoju do 10 metrow. Warto?
Wysokosci nie zmienisz, ale taka sama dlugosc i szerokosc wrozy problemy, IMO jezeli mozesz, to KONIECZNIE zmien jeden wymiar - przy czym nie musi to byc 10m. Poszukaj w sieci kalkulatorow albo "idealnych wymiarow rezyserek" i dobierz trzeci wymiar - oczywiscie, jezeli mozesz. Istnieje niestety mozliwosc, ze taka sama dlugosc i szerokosc spowoduje, ze dzwieki D rozwala sciany

mam takie pytanko apropo tego subwoofer'a samsona czy pasowałby on do moich msp5 bo szukam czegoś do nich???
robie bity
- Soundscape
- Kontakt:
...mam takie pytanko apropo tego subwoofer'a samsona czy pasowałby on do moich msp5 bo szukam czegoś do nich???...
O ile suby tej samej firmy łączone z monitorami tej samej firmy ale innej serii lub wersji się prawdopodobnie dobrze sprawdzą, to już z łączeniem samsona i yamahy bym nie kombinował. To już raczej sub dedykowany do serii HS.
O ile suby tej samej firmy łączone z monitorami tej samej firmy ale innej serii lub wersji się prawdopodobnie dobrze sprawdzą, to już z łączeniem samsona i yamahy bym nie kombinował. To już raczej sub dedykowany do serii HS.
jesli ma regulacje odciecia basu dla suba odciecia basu dla odsluchow i regulacje glosnosci to sobuie sutawisz i tez bedzie dobrze......
...jesli ma regulacje odciecia basu dla suba odciecia basu dla odsluchow i regulacje glosnosci to sobuie sutawisz i tez bedzie dobrze......
...
Tu jest manual do niego:
http://www.samsontech.com/products/relatedDocs/sub120a_OM_5L_v5_3.pdf
zeby pod to ustrojstwo sie podpiac moge uzyc tylko chinca, do tego sa tylko dwa kontrolery jeden od glosnosci drugi od fazy i jakies dwa pstryczki. Co mam o nim myslec? Chyba ze jakis inny...
...
Tu jest manual do niego:
http://www.samsontech.com/products/relatedDocs/sub120a_OM_5L_v5_3.pdf
zeby pod to ustrojstwo sie podpiac moge uzyc tylko chinca, do tego sa tylko dwa kontrolery jeden od glosnosci drugi od fazy i jakies dwa pstryczki. Co mam o nim myslec? Chyba ze jakis inny...
- Soundscape
- Kontakt:
zeby pod to ustrojstwo sie podpiac moge uzyc tylko chinca, do tego sa tylko dwa kontrolery jeden od glosnosci drugi od fazy i jakies dwa pstryczki. Co mam o nim myslec? Chyba ze jakis inny... ...
Chinche nie są złe
A co do kontrolek, to faktycznie jakoś mało ich jest. Ale moim zdaniem mógł byś się zainteresować modelem Rubicon R10s. Nie widziałem go jeszcze w polsce, ale napewno da się ściągnąć. Cena 300$ + doliczyć do tego ok. 25% i nie powinno być źle.
Chinche nie są złe

a widzial ktos suba behringera???podlaczenie konkret tylko ma na sztywno odciecie basu na odsluch przy 80 hz.......moc tez ma konkretna.......
Chinche nie są złe
A co do kontrolek, to faktycznie jakoś mało ich jest. Ale moim zdaniem mógł byś się zainteresować modelem Rubicon R10s. Nie widziałem go jeszcze w polsce, ale napewno da się ściągnąć. Cena 300$ + doliczyć do tego ok. 25% i nie powinno być źle....
Tak tak, znam ten model - dedykowany- podobno ma jakies inteligentne rozdzielanie pasma dla suba i satelit ale w Polsce nie dostepny. Poza tym 300 dolcow to jakies niecale 900 zeta - plus dosylka do nas to jakes tysiac zlotych by wychodzilo. A tu mamy suba za 650 zeta. Tylko pytanie na ile ten bas kontrolowany sie stanie... (ostatnio cos kazdy te trzy kropki wstawia)

Tak tak, znam ten model - dedykowany- podobno ma jakies inteligentne rozdzielanie pasma dla suba i satelit ale w Polsce nie dostepny. Poza tym 300 dolcow to jakies niecale 900 zeta - plus dosylka do nas to jakes tysiac zlotych by wychodzilo. A tu mamy suba za 650 zeta. Tylko pytanie na ile ten bas kontrolowany sie stanie... (ostatnio cos kazdy te trzy kropki wstawia)