Universal Audio udostepniło nowe stery do UAD-1 , jak zwykle oprócz paru poprawek sa takze dwie nowe wtyczki , jedna z nich jest LA-3A .Przyznam sie bez bicia, jeszcze nigdy nie zastanawiałem sie tak krótko przed wydaniem 125 $ ( kosztuje 149 $ ale miałem KUPON) ,
Dla posiadaczy UAD-1 , polecam Demo .... mozecie wyprobować .
http://www.uaudio.com/products/software/UAD/la-3a/index.html
według mnie jeden z lepszych kompresorów VST ,
UAD-1 LA-3A
Re: UAD-1 LA-3A
Master, a jak on sie ma do 1176LN czy LA2A ? nigdy nie uzywalem LA3A i nie wiem jakich roznic sie spodziewac
bo troche sporo tych levellerow sie robi i nie wiem czy nie za duzo ;)
a channel strip 88RS sluchales? bo ja na razie demo nie odpalalem zeby nie marnowac ale ciekaw jestem bardzo
a channel strip 88RS sluchales? bo ja na razie demo nie odpalalem zeby nie marnowac ale ciekaw jestem bardzo
fan dobrego brzmienia ;)
...Master, a jak on sie ma do 1176LN czy LA2A ? nigdy nie uzywalem LA3A i nie wiem jakich roznic sie spodziewac
a channel strip 88RS sluchales? bo ja na razie demo nie odpalalem zeby nie marnowac ale ciekaw jestem bardzo...
w sumie to nie wiem dlaczego nazwali go LEVELEREM .... według mnie nie działa jak LEVELER , nie za bardzo mozna go porownac 1176 poniewaz , działa zupelbnie inaczej , ale porownujac go z La2a , działa ostrzej ... ma szybszy Atack i relase jest sprawniejszy powiedział bym , La2A daje dosyc miekie brzmienie , ale czasami brakowało mu szybkiego ataku, tutaj jest szybko i na temat , pieknie działa na basie, klawiszach ... praktycznie na wszystkim mi sie podoba , delikatnie jak by rozjasniał , ale w taki fajny sposób ... Mowiac szczerez La2A nigdy mnie nie powalał i wolałem np, na wikalu uzywac 1176 , tutaj jest zupelnie inaczej ... La-3a kompresuje doskonale i jest banalnie prosty w obsłudze , nie odpaliłem tego nowego Neve ... ale po opiniach na forum UA, podoba sie ...
a channel strip 88RS sluchales? bo ja na razie demo nie odpalalem zeby nie marnowac ale ciekaw jestem bardzo...
w sumie to nie wiem dlaczego nazwali go LEVELEREM .... według mnie nie działa jak LEVELER , nie za bardzo mozna go porownac 1176 poniewaz , działa zupelbnie inaczej , ale porownujac go z La2a , działa ostrzej ... ma szybszy Atack i relase jest sprawniejszy powiedział bym , La2A daje dosyc miekie brzmienie , ale czasami brakowało mu szybkiego ataku, tutaj jest szybko i na temat , pieknie działa na basie, klawiszach ... praktycznie na wszystkim mi sie podoba , delikatnie jak by rozjasniał , ale w taki fajny sposób ... Mowiac szczerez La2A nigdy mnie nie powalał i wolałem np, na wikalu uzywac 1176 , tutaj jest zupelnie inaczej ... La-3a kompresuje doskonale i jest banalnie prosty w obsłudze , nie odpaliłem tego nowego Neve ... ale po opiniach na forum UA, podoba sie ...
Neve 88RS jest odpowiedzia na Duende SSl-a. Uważam że brzmi świetnie. Zakupiłem La-3a jaki i 88RS oraz 2 Uada by mieć wreszcie spokuj (no może nie do końca) ale większą możliwość wykorzystania wielu, wielu pluginów. Strip nie wciąga dużo mocy, ale jej zapas zawsze jest potrzebny.
...Neve 88RS jest odpowiedzia na Duende SSl-a. Uważam że brzmi świetnie. Zakupiłem La-3a jaki i 88RS oraz 2 Uada by mieć wreszcie spokuj (no może nie do końca) ale większą możliwość wykorzystania wielu, wielu pluginów. Strip nie wciąga dużo mocy, ale jej zapas zawsze jest potrzebny....
musze odpalic to Demo, zobacze , jak działa, osobiscie jestem bardzo zadowolony z La-3A ... wyczytałem na forum UA< ze ludzie na wokal wsadzają La-2a jako kompresor, a La-3A w opcji Limiter i powala na kolana
musze odpalic to Demo, zobacze , jak działa, osobiscie jestem bardzo zadowolony z La-3A ... wyczytałem na forum UA< ze ludzie na wokal wsadzają La-2a jako kompresor, a La-3A w opcji Limiter i powala na kolana