M-Audio 2496 - problem, zakłócenia z internetu
Witam
Mam taki "mały" problem z kartą Audiophile2496. Normalnie gra bardzo dobrze, do czasu, kiedy zaczynam coś wysyłać przez internet. Im więcej Kb/s wysyłam, tym dźwięk się bardziej psuje (jakby się zacina się). Kiedy na przykład miałem wirusa, który wysyłał spam z mojego kompa, nie dało się słuchać muzyki - straszne zniekształcenia (jedyny plus był taki, że wiedziałem, że coś jest nie tak z kompem :). Instalacja najnowszych sterowników nic nie dała w ty względzie. Trochę mnie to denerwuje bo z kartą zintegrowaną nie mam takich problemów. Nie widziałem w internecie żeby ktoś miał coś takiego. A może to normalne w tej karcie ?
Jakby co to mam Windows XP, komputer to Dell GX270 2.4MHz
Mam taki "mały" problem z kartą Audiophile2496. Normalnie gra bardzo dobrze, do czasu, kiedy zaczynam coś wysyłać przez internet. Im więcej Kb/s wysyłam, tym dźwięk się bardziej psuje (jakby się zacina się). Kiedy na przykład miałem wirusa, który wysyłał spam z mojego kompa, nie dało się słuchać muzyki - straszne zniekształcenia (jedyny plus był taki, że wiedziałem, że coś jest nie tak z kompem :). Instalacja najnowszych sterowników nic nie dała w ty względzie. Trochę mnie to denerwuje bo z kartą zintegrowaną nie mam takich problemów. Nie widziałem w internecie żeby ktoś miał coś takiego. A może to normalne w tej karcie ?
Jakby co to mam Windows XP, komputer to Dell GX270 2.4MHz
Re: M-Audio 2496 - problem, zakłócenia z internetu
...Witam
Jakby co to mam Windows XP, komputer to Dell GX270 2.4MHz...
Mam znajomego, ktory ma ta karte i nie ma takich problemow. Co prawda nie ma uruchomionego internetu podczas nagrywania.., ale polaczenie z internetem nie powinno powodowac zakłóceń poprzez karte muzyczna...
Jakby co to mam Windows XP, komputer to Dell GX270 2.4MHz...
Mam znajomego, ktory ma ta karte i nie ma takich problemow. Co prawda nie ma uruchomionego internetu podczas nagrywania.., ale polaczenie z internetem nie powinno powodowac zakłóceń poprzez karte muzyczna...
......
masz burdel w komputerze to go ogarnij i odwal sie od orzadnej karty.....
masz burdel w komputerze to go ogarnij i odwal sie od orzadnej karty.....
To raczej nie jest wina karty dźwiękowej. Prawdopodobnie twój Audiophile dzieli przerwanie z kartą sieciową. Wymuś w bios inne przerwanie dla slotu w którym jest karta, ew. przełóż ją do slotu obok.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
Freemind dzięki za wskazówkę, sprawdzę.
Zbynia:
1) Nie czepiam się karty, tylko pisze jak jest.
2) Żadnego "burdelu" nie mam, a poza tym, na świeżym przeinstalowanym systemie było to samo.
3) Wyluzuj Pan. Jak słonko za bardzo w główkę grzeje to trzeba, sobie chłodne okłady robić.
Pozdrawiam
Zbynia:
1) Nie czepiam się karty, tylko pisze jak jest.
2) Żadnego "burdelu" nie mam, a poza tym, na świeżym przeinstalowanym systemie było to samo.
3) Wyluzuj Pan. Jak słonko za bardzo w główkę grzeje to trzeba, sobie chłodne okłady robić.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
2) Żadnego "burdelu" nie mam, a poza tym, na świeżym przeinstalowanym
systemie było to samo.
sam piszesz ze miales wirusa... czyli burdel...
jezeli nie msz ochrony na system... to system jest zasmiecany...
jeszcze polaczenie z internetem...
po co to piszesz... ?
przemien w inny slot i sprawdz to...
http://www.myspace.com/audiophone
Mam tą kartę i to samo jest jak chodzi internet a występują jakieś kłopoty z siecią. Dlatego podczas nagrywania poprostu wyłaczam go bo nie jest mi potrzebny. Kiedy net działa poprawnie problemu nie ma, ale zawsze wole go wyłączyć, na wszelki wypadek.
Brak pomysłu w tej chwili...
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:45 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Zmiana slotu nic nie dała
Może macie jakieś inne pomysły ?
----------------------------------------------------------------------------------------
Ochronę systemu mam dobrą, a to że trafił mi się jeden wirus w ciągu roku to jeszcze nie znaczy że mam burdel. Zresztą to czy mam burdel to chyba ja wiem lepiej, a nawet gdyby tak było to jest to wyłącznie moja sprawa.
----------------------------------------------------------------------------------------
po co to piszesz... ?
Pisze to, ponieważ zadając kulturalnie pytanie na forum, spodziewam konstruktywnej odpowiedzi i fachowej rady związanej z moim problemem, a nie ataków typu "masz burdel" i "odwal sie od przadnej karty", tak jak bym co najmniej kogoś tutaj obrażał. A poza tym, robienie okładów w gorące dni to chyba dobry pomysł

Ochronę systemu mam dobrą, a to że trafił mi się jeden wirus w ciągu roku to jeszcze nie znaczy że mam burdel. Zresztą to czy mam burdel to chyba ja wiem lepiej, a nawet gdyby tak było to jest to wyłącznie moja sprawa.
po co to piszesz... ?
Pisze to, ponieważ zadając kulturalnie pytanie na forum, spodziewam konstruktywnej odpowiedzi i fachowej rady związanej z moim problemem, a nie ataków typu "masz burdel" i "odwal sie od przadnej karty", tak jak bym co najmniej kogoś tutaj obrażał. A poza tym, robienie okładów w gorące dni to chyba dobry pomysł

Używam FireFoxa.
Przy nagrywaniu również wyłączam internet, natomiast jest to denerwujące podczas normalnego użytkowania komputera przy słuchaniu muzyki np. z WinAmpa .
Przy nagrywaniu również wyłączam internet, natomiast jest to denerwujące podczas normalnego użytkowania komputera przy słuchaniu muzyki np. z WinAmpa .