AES/EBU i Yamaha 03d??

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
dfx
AES/EBU i Yamaha 03d??

Post autor: dfx » piątek 01 cze 2007, 01:47

no właśnie..jak to połączyć do PC??jak można z tego kożystac??czy po podłączeniu karty PCI np. Marian Trace D4 uzyskam coś jak interface oparty na mikserze 03d??jestem laikiem w cyfrze...prosze o pomoc...

Zbynia

Re: AES/EBU i Yamaha 03d??

Post autor: Zbynia » piątek 01 cze 2007, 11:05

interfejs aes/ebu jest kompatybilny z spdif rozni sie tylko jakimis szczegolami w transferze danych i kablem - zamiast 75ohm ma 110ohm

na google znajdziesz schemat podlaczenia miedzy tymi dwoma formatami - bodajze na stronie rane.com

oczywiscie to stereo tylko ale w pelni cyfrowe (aes/ebu jest sygnalem symetrycznym)

Awatar użytkownika
dfx

Post autor: dfx » piątek 01 cze 2007, 17:01

...interfejs aes/ebu jest kompatybilny z spdif rozni sie tylko jakimis szczegolami w transferze danych i kablem - zamiast 75ohm ma 110ohm

na google znajdziesz schemat podlaczenia miedzy tymi dwoma formatami - bodajze na stronie rane.com

oczywiscie to stereo tylko ale w pelni cyfrowe (aes/ebu jest sygnalem symetrycznym)...
znalazłem troche o tym i sprawdziłem też karte która mam w mikserze Yamaha CD8-AES karta AES/EBU i wyszło by na to ze moge to podłączyć z tym MARIANEM i mieć 8 wejść i 8 wyjść miedzy kata a mikserem...czy dobrze to rozumiem??

czy można połączyć AES/EBU z spdif??czy trzeba jakis konwerter??

jak moge szykac tego w sieci??

soya

Post autor: soya » piątek 01 cze 2007, 20:24

......interfejs aes/ebu jest kompatybilny z spdif rozni sie tylko jakimis szczegolami w transferze danych i kablem - zamiast 75ohm ma 110ohm

oczywiscie to stereo tylko ale w pelni cyfrowe (aes/ebu jest sygnalem symetrycznym)...
znalazłem troche o tym i sprawdziłem też karte która mam w mikserze Yamaha CD8-AES karta AES/EBU i wyszło by na to ze moge to podłączyć z tym MARIANEM i mieć 8 wejść i 8 wyjść miedzy kata a mikserem...czy dobrze to rozumiem??

czy można połączyć AES/EBU z spdif??czy trzeba jakis konwerter??

jak moge szykac tego w sieci??...
Mam podobny problem z nieco innymi urządzeniami. Może to Ci coś pomoże
http://www.rane.com/note149.html

ODPOWIEDZ