Phonic P5A

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Jackal
Phonic P5A

Post autor: Jackal » środa 30 maja 2007, 14:29

Bardzo sie sfrajeruję kupując te monitory? Kasy z moich zakupów zostało mi 1000-1200 PLN. Czy już lepiej nic nie kupować? Szukałem w necie testów ale tam by trza szprechać
Właściwie to już mam komplet-dwie gitarki, basik, oktavę, mikserek (tak na wypadek), yamaszkę, cubase sl, parę vst, słuchawki...bleble... no i właśnie takie nietypowe kolumny trójdrożne, nie wiadowo skąd...ale juz je osłuchałem wiec od biedy można cos klecić.
[addsig]
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?

Awatar użytkownika
Jackal

Re: Phonic P5A

Post autor: Jackal » środa 30 maja 2007, 14:32

...Bardzo sie sfrajeruję kupując te monitory? Kasy z moich zakupów zostało mi 1000-1200 PLN. Czy już lepiej nic nie kupować? Szukałem w necie testów ale tam by trza szprechać
Właściwie to już mam komplet-dwie gitarki, basik, oktavę, mikserek (tak na wypadek), yamaszkę, cubase sl, parę vst, słuchawki...bleble... no i właśnie takie nietypowe kolumny trójdrożne, nie wiadowo skąd...ale juz je osłuchałem wiec od biedy można cos klecić.
...

Rzecz jasna szukałem na wyszukiwarce. Jest tam "parę" postów o monitorach ale może ktoś cos wie o TYCH konkretnych, bo akurat w zasiegu ręki są.
PS. aha...preampik tyż mam
[addsig]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 30 maja 2007, 16:20

Nie znam tych monitorków, ale osobiście radziłbym dozbierać jeszcze troche kasy.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Dynamite_Dan

Post autor: Dynamite_Dan » środa 30 maja 2007, 16:43

...Bardzo sie sfrajeruję kupując te monitory? Kasy z moich zakupów zostało mi 1000-1200 PLN. Czy już lepiej nic nie kupować? Szukałem w necie testów ale tam by trza szprechać
ja bym polecał aktywne alesisy mk2 - chodzą po 1299 zł - są wbrew skrajnym opiniom - przyzwoite

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 30 maja 2007, 16:51

......Bardzo sie sfrajeruję kupując te monitory? Kasy z moich zakupów zostało mi 1000-1200 PLN. Czy już lepiej nic nie kupować? Szukałem w necie testów ale tam by trza szprechać
ja bym polecał aktywne alesisy mk2 - chodzą po 1299 zł - są wbrew skrajnym opiniom - przyzwoite
...
Widze, że te Alesisy niedługo przejmą miejsce NS10 Yamahy Co na forum się pojawia temat monitorów, to te dwie nazwy zawsze (no prawie) się pojawiają. Ale te Alesisy są faktycznie wychwalane w tej kategorii cenowej (prócz ich przewalonego basu).

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » czwartek 31 maja 2007, 08:06

(prócz ich przewalonego basu)....
tzn jakiego? dudniący?, coś jest za bardzo podbite? i dlaczego? dlatego, że "po prostu podbite" czy zbyt szybki spadek liniowego przenoszenia lewej skrajnej części pasma jest ratowany masakrycznym podbiciem wyzszych częstotliwości basu?
No i dzięki za sugestię

Aha...jakiego wyraz angielskiego trza użyć (bo nie mam fachowych translatorów) by w necie poszukać stron gdzie mogę znaleść charakterystki monitorów. Znam angielski ale to może być jakiś fachowy termin. Myslałem , że znajdę np. w instrukcjach sprzetu (ale nie mikrofonów bo rosyjski mam ) ale żem pogubił.
[addsig]

ODPOWIEDZ