Co podpiąć do Audiophile 192

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
sensone
Co podpiąć do Audiophile 192

Post autor: sensone » czwartek 03 maja 2007, 17:08

posiadam audiophile 192 co do tego podpiąć. moja wizja to mikser najlepiej Soundcraft Compact 4 ewentualnie jakiś alesis.uważam że nie ma sensu podpiąć miksera na spidif ponieważ koszt jest większy a nie blendzie dawała wymiernego wzrostu jakości.nie mam wygórowanych wymagan ale chciałbym wykorzystać jak najlepiej budżet który jest skromny proszę ewentualnie o wskazanie podobnych produktów (6 wejść było by oczywiście lepsze myślę ze 8 by sie już marnowało).
za pomoc z góry dziękuje i licze na wyrozumiałość :) miłego dnia heheh

Awatar użytkownika
Draqu

Re: Co podpiąć do Audiophile 192

Post autor: Draqu » czwartek 03 maja 2007, 17:58

Witam, nie chciałem robić nowego wątku więc tutaj dopiszę się z moim pytaniem - jakie rozwiązanie będzie lepsze:
1. Zostawić moją kartę muzyczną Waveterminal 192L i dokupić ww. mixer Soundcraft Compact 4
2. Sprzedać kartę i kupić Behringer B-Control Audio BCA 2000??

Dodam, że zajmuję się rapem, ale jeśli będzie okazja to nie będę stronił od realizacji innych gatunków. Mój mikrofon to AKG C1000s, ale przygotowuję się do zakupu OCTAVA MK319...
Moją pasją jest realizacja dźwięku. Lubię rejestrować dźwięk, a potem go obrabiać. Zajmuję się tym tak bardziej na serio od około roku...

sensone

Post autor: sensone » piątek 04 maja 2007, 12:19

...Witam, nie chciałem robić nowego wątku więc tutaj dopiszę się z moim pytaniem - jakie rozwiązanie będzie lepsze:
1. Zostawić moją kartę muzyczną Waveterminal 192L i dokupić ww. mixer Soundcraft Compact 4
2. Sprzedać kartę i kupić Behringer B-Control Audio BCA 2000??

Dodam, że zajmuję się rapem, ale jeśli będzie okazja to nie będę stronił od realizacji innych gatunków. Mój mikrofon to AKG C1000s, ale przygotowuję się do zakupu OCTAVA MK319......
ja bym nie był przekonany do bringhera poszukaj coś o nim więcej i poczytaj lepiej kopić jakiś konwerter sygnału a/d jeżeli potrzebujesz rejestrować sygnał z zewnątrz ale jeżeli twoja działalność sprowadza sie do robienia bitów to pomyśl o dobrej karcie(interfejsie)to nie te pieniądze ale ta jest dobra 1820m emu tylko 2tysie stoi a rozwiązania na usb nie są zbyt dobre(moim zdaniem) lepiej o jakimś firewire jeśli chcesz coś zewnętrznego tylko to tez drogie rozwiązania.na usb polecam tone port ux2 producent to line6 http://www.lauda-audio.pl/prod/6328/521.htm mysle ze będziesz zadowolony
niskie próbkowanie ale większe nie jest ci potrzebne do nagrywania wokali bardzo dobre w dobrej cenie.jeżeli myślisz o bitach to kup mikser a potem pomyśl o zmianie karty

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » piątek 04 maja 2007, 12:23

ja bym nie był przekonany do bringhera poszukaj coś o nim więcej i poczytaj lepiej kopić jakiś konwerter sygnału a/d jeżeli potrzebujesz rejestrować sygnał z zewnątrz ale jeżeli twoja działalność sprowadza sie do robienia bitów to pomyśl o dobrej karcie(interfejsie)to nie te pieniądze ale ta jest dobra 1820m emu tylko 2tysie stoi a rozwiązania na usb nie są zbyt dobre(moim zdaniem) lepiej o jakimś firewire jeśli chcesz coś zewnętrznego tylko to tez drogie rozwiązania.na usb polecam tone port ux2 producent to line6 http://www.lauda-audio.pl/prod/6328/521.htm mysle ze będziesz zadowolony
niskie próbkowanie ale większe nie jest ci potrzebne do nagrywania wokali bardzo dobre w dobrej cenie.jeżeli myślisz o bitach to kup mikser a potem pomyśl o zmianie karty ...
"." "," "-" , i inne elementy interpunkcji nie sponsorowały tego postu...
A szkoda bo może jest i sensowny ale czyta się go ciężko.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
Draqu

Post autor: Draqu » piątek 04 maja 2007, 14:13

Jakbym miał zrezygnować z Behringera to wole zostawić moją kartę bo jest duuużo lepsza od tej prezentowanej w linku. A moja działalność raczej sprowadza się do rejestracji wokali itp... botów raczej nie robię...
Moją pasją jest realizacja dźwięku. Lubię rejestrować dźwięk, a potem go obrabiać. Zajmuję się tym tak bardziej na serio od około roku...

ODPOWIEDZ