Kontroler MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
88.8FM
Kontroler MIDI

Post autor: 88.8FM » środa 14 mar 2007, 20:00

Witam

zastanawiam sie nad rozbudowa domowego studia, chce nabyc sterownik midi, potrzebuje zarowno klawiaturki (2 oktawy) jak i galeczek i suwaczkow (chociaz bez suwaczkow sie obejde) na calosc chce przeznaczyc max. 1000 PLN ale z checia wydalbym mniej. poki co moim numerem 1 jest oxygen v 2 (500 pln, 8 galek)od niedawna korzystam z genialnego programu massive, poza tym frooty loops i acid no i sound forge :)

szukam czegos (1 urzadzenia lub 2 - osobno klawiaturka - jesli jedno z nich nie bedzie sie komunikowalo z komputerem przez midi - mam behringera bca2000 z tylko jednym wejsciem midi) co by mialo to czego nie ma oxygen czyli suwaczki (zmotoryzowane) i galki "bez konca"

mozecie mi cos polecic w tym przedziale cenowym?

pozdrawiam
Franiu

Awatar użytkownika
mytnik

Re: Kontroler MIDI

Post autor: mytnik » środa 14 mar 2007, 20:05

...Witam

zastanawiam sie nad rozbudowa domowego studia, chce nabyc sterownik midi, potrzebuje zarowno klawiaturki (2 oktawy) jak i galeczek i suwaczkow (chociaz bez suwaczkow sie obejde) na calosc chce przeznaczyc max. 1000 PLN ale z checia wydalbym mniej. poki co moim numerem 1 jest oxygen v 2 (500 pln, 8 galek)od niedawna korzystam z genialnego programu massive, poza tym frooty loops i acid no i sound forge :)

szukam czegos (1 urzadzenia lub 2 - osobno klawiaturka - jesli jedno z nich nie bedzie sie komunikowalo z komputerem przez midi - mam behringera bca2000 z tylko jednym wejsciem midi) co by mialo to czego nie ma oxygen czyli suwaczki (zmotoryzowane) i galki "bez konca"

pozdrawiam
Franiu...
Być może mogę Ci pomóc, napisz do mnie maila
drummer

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Kontroler MIDI

Post autor: Soundscape » czwartek 15 mar 2007, 10:32

...Witam

pozdrawiam
Franiu...
Witam!

Mam w domu Alesis Photon 25. 2 oktawy, 12 gałek (3 razy layer, więc w sumie ustawień może być 36), joystick (pitch-mod), przełączanie do +/- 4 oktaw. To wszystko teraz w sklepach jest w okolicach 400-450 PLN. Z tym że miałem do tej pory kłopoty z światełkiem przycisku wybierania oktaw, a obecnie mi joystick wariuje. Ale to może tylko mój pech.

Co się tyczy M-Audio to słyszałem, że mają niezbyt dobrej jakości klawiatury. Ale to tylko słyszałem. Za to ich karty są bardzo przyzwoite.

ODPOWIEDZ