Przydźwięk w Virus B?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mastyk
Przydźwięk w Virus B?

Post autor: mastyk » sobota 10 mar 2007, 23:40

witam,

czy po odkręceniu na maksa głośności, na wyjściu słuchawkowym słychać delikatny przydźwięk? po ściągnięciu o 15% głośności praktycznie go nie słychać.

Pozdrawiam
Marcin

Pine

Re: Przydźwięk w Virus B?

Post autor: Pine » niedziela 11 mar 2007, 09:13

...witam,

czy po odkręceniu na maksa głośności, na wyjściu słuchawkowym słychać delikatny przydźwięk? po ściągnięciu o 15% głośności praktycznie go nie słychać.

Pozdrawiam
Marcin...

Ciężko wyczuć o co dokładnie ci chodzi ja miałem taki przypadek iż szumiał mi virus i wsumie chyba było podgłoszone wejscie EXT in , gdy dzwiek po filtrach wrzucałem na kompresor efekt był okropny wybijałem szum wszystko wynikało z niewiedzy , do dzisiaj nie umiem wykorzystac OUT2 i 3 , upewnij sie czy nie masz załaczonych jakichkolwiek efektow delikatny reverb ? i sprawdz czy taki efekt masz na wszystkich presetach.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.

Awatar użytkownika
mastyk

Re: Przydźwięk w Virus B?

Post autor: mastyk » niedziela 11 mar 2007, 23:55

zrobiłem coś, co powinienem zrobić przed wysłaniem posta. przełożyłem wtyczkę do innego gniazdka. już nie ma przydźwięku :)

ale dzięki za pomoc

pozdrawiam
marcin

ODPOWIEDZ