Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
matiz
-
Kontakt:
Re: SPL Gold Mike MK1 - szumy i radio...
autor: matiz » czwartek 08 mar 2007, 16:44
kiedy rozkrece odsłuchy na maksa i gain w preampie na 72 decybele zaczynam słyszec radio( i to ruskie)
...
jak sie wyjmie kabel z instrumentu jest ciszej i nie brumi ale sciaga radio na maksa jak rozkrece gain. nagrywam bas z audycja ruskiego radia:( jak sobie z tym poradzic?
Ale jak - nagrywasz gitare podlaczona do wejscia mikrofonowego ze wzmocnieniem 72dB?? Przy takim wzmocnieniu sie powinno bez kabla nagrac
-
oduck
autor: oduck » czwartek 08 mar 2007, 19:11
a probowales ten ground lift wcisnac? ;)
fan dobrego brzmienia ;)
-
oduck
autor: oduck » czwartek 08 mar 2007, 19:17
aha no i ja podobnie jak grembo obstawiam zle zlutowany kabel - moze ci ekran sie krzyzuje z goracym na przyklad ?
bo w tym preampie sa wejscia symetryczne (pelniace zarowno wejsc mikrofonowych jak i liniowych, mimo ze wejscie tylko xlr; swoja droga zastanawiam sie czy tam nie wstawic combo gniazdka)
a w gitarze masz zapewne niesymetryczne, moze jakis dibox by sie przydal?
bo to jest wejscie liniowe a nie instrumentalne (Hi-z)
fan dobrego brzmienia ;)
-
zebromirrrr
autor: zebromirrrr » piątek 09 mar 2007, 00:13
...
kiedy rozkrece odsłuchy na maksa i gain w preampie na 72 decybele zaczynam słyszec radio( i to ruskie)
...
jak sie wyjmie kabel z instrumentu jest ciszej i nie brumi ale sciaga radio na maksa jak rozkrece gain. nagrywam bas z audycja ruskiego radia:( jak sobie z tym poradzic?
Ale jak - nagrywasz gitare podlaczona do wejscia mikrofonowego ze wzmocnieniem 72dB?? Przy takim wzmocnieniu sie powinno bez kabla nagrac

...
nie nagrywam na 72 db ...no bez przesady:) ale chodzi o to ze przy maksie słychac ardio juz ale przy 30 db sa juz szumy i jakies tam delikatne zkłócenia....myslałem o di-boxie bo fakt jest faktem ze w preampie jest symetryczne a giatrze nie...poza tym to nie tylko moj bas ale i ,moj ovation i inny bas tak samo....cos bede próbował ale juz brak mi pomysłów,dziex za porady.....pozdro.jakby ktos na cos jeszcze wpadł chetnie posłucham....
www.studiosquat.pl
-
oduck
...............ground lift?...................
po raz trzeci, juz bardzo niesmialo i cicho sugeruje ;)
fan dobrego brzmienia ;)
-
zebromirrrr
autor: zebromirrrr » piątek 09 mar 2007, 00:33
..................ground lift?...................
po raz trzeci, juz bardzo niesmialo i cicho sugeruje ;)...
sprawdzałem ....sorry zagalopowałem sie słuchajac próbek bfd:) ale wymiot....nic to nie daje.uzienienie jest w gnioazdku,kabel podłaczony tak jak znalazłem na stronie która podał mb...przmionko całkiem całkiem sympatyczne...sylko jakies szumy i to za.....ruskie radio :) przy majkch tego nie ma....
www.studiosquat.pl