Menadżer systemu odsłuchowego
Potrzebuję kupić coś co będzie w wygodny sposób pozwalało mi korzystać z dwóch par odsłuchów na zmianę i kontrolować ich głośność (mam monitory aktywne a komfort regulowania głośności na mikserze karty jest bardzo wątpliwy to samo tyczy się przełączania między monitorami), nie mam na ten cel zbyt wiele pieniędzy więc wolał bym coś z niższej półki.Co możecie mi polecić?
Re: Menadżer systemu odsłuchowego
smProAudio Mpatch2 - pasywny, najtanszy a zaskakujaco dobry
SPL MTC 2381 - srednio drogi, ale oferujacy duze mozliwosci polaczen i organizacji odsluchu zarowno dla realizatora, jak i wykonawcy
to takie dwa sensowne przyklady, sa jeszcze drozsze rozwiazania (bardziej rozbudowane jesli chodzi o routing) firm np Presonus (fajny remote kontroler ) czy Grace design (dla wymagajacych)
ale te dwa pierwsze raz ze powinny ci wystarczyc, a dwa ze pasywne - wiec nie zmieniaja nic w kwestii sygnalu, takie krosownice z potencjometrami (czego nie mozna powiedziec np o Mackie Big Knob, ktory ingeruje w brzmienie ponoc, ale sama filozofia dzialania tez wielce wygodna)
SPL MTC 2381 - srednio drogi, ale oferujacy duze mozliwosci polaczen i organizacji odsluchu zarowno dla realizatora, jak i wykonawcy
to takie dwa sensowne przyklady, sa jeszcze drozsze rozwiazania (bardziej rozbudowane jesli chodzi o routing) firm np Presonus (fajny remote kontroler ) czy Grace design (dla wymagajacych)
ale te dwa pierwsze raz ze powinny ci wystarczyc, a dwa ze pasywne - wiec nie zmieniaja nic w kwestii sygnalu, takie krosownice z potencjometrami (czego nie mozna powiedziec np o Mackie Big Knob, ktory ingeruje w brzmienie ponoc, ale sama filozofia dzialania tez wielce wygodna)
fan dobrego brzmienia ;)
Behringer Minimon MON800 (uprzedzę Zbynie)
Ja mam protoplaste rodu
Samsona C-control i tez jestem zadowolony.
Zresztą temat był już na forum kilka razy.
Ja mam protoplaste rodu

Zresztą temat był już na forum kilka razy.
Jedź na VOLUMEn, kup plastikową obudowę, kilka gniazdek JACK, XLR czy jaki Ci są potrzebne. 2 potencjometry podwójne 47kohm B, 2 podwójne włączniczki, kilka kabelków i spokojnie coś takiego samemu zrobisz.
Mam takie cudo własniej roboty (do 2 systemów surround) i jestem baaaardzo zadowolony.
Dziękuję za odpowiedź .Więc biorąc pod uwagę cenę to zastanawiał bym się nad tym Behringer Minimon MON800 który kosztuje 200zł ale mnie do końca nie przekonuje ta firma i w grę wchodzi M-Patch 2 który w niemieckim sklepie można kupić za około 500zł tylko czy warto - czy będzie lepszy od Behringer-a skoro mam dopłacić 300zł - właściwie wygląda solidniej - mam Adamy P11a i nie chciał bym mieć przez ten mixer jakiejś straty dźwięku. Kolejne pytanie to czy w tym Behringerze złącza są symetryczne czy nie - bo w M-Patch 2 widzę że są a nigdzie nie mogę tej informacji znaleźć w necie.
...Dziękuję za odpowiedź .Więc biorąc pod uwagę cenę to zastanawiał bym się nad tym Behringer Minimon MON800 który kosztuje 200zł ale mnie do końca nie przekonuje ta firma i w grę wchodzi M-Patch 2 który w niemieckim sklepie można kupić za około 500zł t
Bardzo dobry wybór i jeden i drugio,
jest jeszcze PASYWNY M-PATCH TUTAJ tani i w miare dobry , mam to w studio , jego zaletą jest to ze jest pasywny czyli niema zasilania , prosta konstrukcja in/out XLR . polecam
Bardzo dobry wybór i jeden i drugio,
jest jeszcze PASYWNY M-PATCH TUTAJ tani i w miare dobry , mam to w studio , jego zaletą jest to ze jest pasywny czyli niema zasilania , prosta konstrukcja in/out XLR . polecam
-
(czego nie mozna powiedziec np o Mackie Big Knob, ktory ingeruje w brzmienie ponoc, ale sama filozofia dzialania tez wielce wygodna)
...
A uzywales kiedys Big Knob-a czy tylko slyszales ze zmienia dzwiek? Bo ja uzywam na codzien i moge tylko powiedziec ze jest to najbardziej rozsadne i najbardziej solidnie zbudowane urzadzenie tego typu w cenie do 300 dolcow.
Nie emituje zadnych przydzwiekow czy zaklocen a tym bardziej nie zmienia barwy,totalna bzdura,moze ktos uzywal go na jednej linii elektrycznej ze spawarka i stad takie spostrzezenia.
A propos C-control,mialem dwa egzemplarze po kolei i przy zakreconym volume slychac bylo jeden kanal,to samo stalo sie po kilku tygodniach z drugim,a potem juz odzalowalem $300 na Mackie.
Aha,mojemu kumplowi tez ostatnio strzelil c-control,zamienil na nowy i na razie jeszcze dziala.
Pozdrawiam.
...
A uzywales kiedys Big Knob-a czy tylko slyszales ze zmienia dzwiek? Bo ja uzywam na codzien i moge tylko powiedziec ze jest to najbardziej rozsadne i najbardziej solidnie zbudowane urzadzenie tego typu w cenie do 300 dolcow.
Nie emituje zadnych przydzwiekow czy zaklocen a tym bardziej nie zmienia barwy,totalna bzdura,moze ktos uzywal go na jednej linii elektrycznej ze spawarka i stad takie spostrzezenia.
A propos C-control,mialem dwa egzemplarze po kolei i przy zakreconym volume slychac bylo jeden kanal,to samo stalo sie po kilku tygodniach z drugim,a potem juz odzalowalem $300 na Mackie.
Aha,mojemu kumplowi tez ostatnio strzelil c-control,zamienil na nowy i na razie jeszcze dziala.
Pozdrawiam.