TF PRO P38 - brzmienie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: TF PRO P38 - brzmienie

Post autor: Master » sobota 03 mar 2007, 01:27

według mnie na wokalu najlepiej brzmi Symulacja LA-2A ... i Green box
VCA za bardzo "wgniata " odnosze wrazenie jak by za duze rato , to samo na 1176 ...
A czy wg Ciebie różnice w brzmieniu są łatwo wychwytywalne? Jakbyś mógł to powiedz jakich odsłuchów używasz. pozdro...
jakos specjalnie nie rzuca sie w uszy rózne brzenie ... . bardziej koncentrowałem sie na kompresji ... oczywiscie mowie tylko o woklau .

Mackie hr 824 i Yamaha ns-10

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » sobota 03 mar 2007, 20:25

posluchalem sobie, bo bardzo lubie takie cwiczenia :) i zgadzam sie z Masterem, VGreenBox (chyba nr1 w tej prezentacji) i LA2A zdecydowanie lepsze od pozostalych dwoch - ale nie brzmieniowo, tylko czysto technicznie. chociaz ja nie wiem czy to kwestia tylko tresholdu, czy tez rowniez zbyt wolnego ataku, bo strasznie pompuja te 1176 i VCA.
poza tym to czym stroiles wokal (bo chyba byl?) ? strasznie plaskie niektore dzwieki, nienaturalnie. takie moje odczucie
a basu troche malo bezposredniego, straszny ambiens (to i ciezko jakos kompresor zastosowac bardziej detalicznie, bo wszystko wylazi)

ale to moje takie spostrzezenia o ktore nikt nie pytal ale moze sie przydadza, powodzenia!

odnosnie kompresora (wracajac do tematu) to tak jak pisalem wyzej - nie slysze wyraznych roznic w charakterze brzmienia, ale sam w sobie ciekawy bo bardzo kulturalny i wydaje sie byc dosyc uniwersalny. gladko dziala, ale jakis pazur w tym jest tez.

drogie to to?

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
dub8

Post autor: dub8 » sobota 03 mar 2007, 21:19

drogie to to?
osobiście nic poza kompresją z wokalem nie robiłem. A co do kompresora to jest w ofercie musictoolz w cenie 5400 zł.

ODPOWIEDZ