Główni konkurenci RME Fireface 400

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
stevelukather
Re: Główni konkurenci RME Fireface 400

Post autor: stevelukather » czwartek 01 mar 2007, 10:19

zawsze to kos słyszał ..lub czyjś znajomy ... ... tak sie składa ze dzisiaj będę rozmawiał z Jackiem Domanskim z AudioTech . Już ja sobie z nim pogadam .. :) ...
Sorry,ale ja nie slyszalem tylko na wlasne oczy widzialem dwa urzadzenia ktore mozna sobie bylo wsadzic tak gdzie slonce nie dochodzi i to nie jest wina p.Domanskiego,czy byly kupione w Audiotechu czy tez w USA,po prostu czasami sie zdarza,to jest tylko sprzet,najgorsze jest wtym to,ze MOTU nie ma serwisu w Europie i tak naprawde to trzeba dla bezpieczenstwa miec dwa klocki,bo jak sie cos stanie to na dwa miesiace mozna zamknac studio.To nie sa niestety pieniadze,ktore mozna pozyczyc gdziekolwiek na miesiac dwa i oddac,nawet z procentem.
[addsig]

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » czwartek 01 mar 2007, 11:08

Bardzo dziwna sprawa , jak pisałem już wielokrotnie jestem użytkownikiem MOTU od wielu lat , znam także sporo osób które pracują na tych urządzeniach ... lecz nie znam nikogo kto by narzekał , na stabilność lub aby komuś cos sie popsuło ....
Jedyne złe opinie jakie można przeczytać , to tutaj na tym forum ..

zawsze to kos słyszał ..lub czyjś znajomy ... ... tak sie składa ze dzisiaj będę rozmawiał z Jackiem Domanskim z AudioTech . Już ja sobie z nim pogadam .. :) ...
Podpisuje się pod tą wypowiedzią , odnoszę wrażenie ze część wypowiedzi jest tendencyjne , mało faktów dużo domysłów . Obecnie posiadam Motu Traveler lecz poprzednio miałam 2408 mk2 i 828 Mk2 zawsze sprawne i gotowe do pracy ,żadnych problemów w czasie użytkowania .
Obecnie mam zamiar dokupić 896 HD i przez myśl mi nieprzechodzi aby przejśc na RME , można dysputować o wyższości przetworników lub toru audio RME nad Motu , ale akurat stabilność i bark awarji według mnie to przewaga MOTU
Pozdrawiam Ula

Pozdrawiam Ula .
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » czwartek 01 mar 2007, 11:37

...
Bardzo dziwna sprawa , jak pisałem już wielokrotnie jestem użytkownikiem MOTU od wielu lat , znam także sporo osób które pracują na tych urządzeniach ... lecz nie znam nikogo kto by narzekał , na stabilność lub aby komuś cos sie popsuło ....
Jedyne złe opinie jakie można przeczytać , to tutaj na tym forum ..

Podpisuje się pod tą wypowiedzią , odnoszę wrażenie ze część wypowiedzi jest tendencyjne , mało faktów dużo domysłów . Obecnie posiadam Motu Traveler lecz poprzednio miałam 2408 mk2 i 828 Mk2 zawsze sprawne i gotowe do pracy ,żadnych problemów w czasie użytkowania .
Obecnie mam zamiar dokupić 896 HD i przez myśl mi nieprzechodzi aby przejśc na RME , można dysputować o wyższości przetworników lub toru audio RME nad Motu , ale akurat stabilność i bark awarji według mnie to przewaga MOTU
Pozdrawiam Ula

Pozdrawiam Ula ....
" mądrego to i dobrze posłuchać " sytat z "SAMI SWOI " ja podpisuje sie pod obiema wypowiedziami

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 01 mar 2007, 12:01

cIAGLE OTWIERAM TEN WATEK, liczac ze przycztam o konurentach RME FF400, a tu dywagacje na temat wyzszosci Swiat Wielkiej Nocy nad Swietami Bozego Narodzenia...

to jak z ta konkurencja? wyglada na to ze to tylko Motu. A jeszcze jest np. Metric Halo oraz ten Apogee dla ubogich - bodajze Aurora....

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » czwartek 01 mar 2007, 12:13

...cIAGLE OTWIERAM TEN WATEK, liczac ze przycztam o konurentach RME FF400, a tu dywagacje na temat wyzszosci Swiat Wielkiej Nocy nad Swietami Bozego Narodzenia...

to jak z ta konkurencja? wyglada na to ze to tylko Motu. A jeszcze jest np. Metric Halo oraz ten Apogee dla ubogich - bodajze Aurora.......
UUUUUUUUUUUU Metric HALO to chyba klasa sama w sobie tylko ze on ino smiga na Macu , a Apogee to chyba zadkosc w Polandzie

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 01 mar 2007, 12:41

to jak z ta konkurencja? wyglada na to ze to tylko Motu. A jeszcze jest np. Metric Halo oraz ten Apogee dla ubogich - bodajze Aurora.......
LYNX-AURORA
Apogee - Ensemble

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 01 mar 2007, 12:48

zawsze to kos słyszał ..lub czyjś znajomy ...
nieprawda, przecież dokładnie napisałem wyżej, że opisuję swoje własne doświadczenia, a nie jakiegoś znajomego.

Ostatni przypadek podczas testowania 2408 mk3 - po instalacji urządzenie raz ruszyło, po pierwszym restarcie straciło kontakt z kartą i już na zawsze przestało się widzeć, pomimo wielokrotnej reinstalacji, przekładania karty do innego slotu, reinstalacji windows itd.

Proszę mi tu nie imputować zmyślania. Przypadek może potwierdzić Wojtek Chabinka, bo było to podczas próby pisania recenzji urządzenia i opisywałem redakcji swoje perypetie z tym problemem. Najlepsze, że u kogoś innego później działało i test w końcu powstał.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 01 mar 2007, 12:55

Proszę mi tu nie imputować zmyślania. Przypadek może potwierdzić Wojtek Chabinka, bo było to podczas próby pisania recenzji urządzenia i opisywałem redakcji swoje perypetie z tym problemem. Najlepsze, że u kogoś innego później działało i test w końcu powstał....
Jesli działało u kogos innego , to moze przyczyna nie była w Karcie a raczej konfiguracji waszego komputera ??

Motu jest znane z tego ze nie działa poprawnie z MATROXEM , najelpiej zachowuje sie z Intelem ,a srednio z Chpsetem VIA ale to wszystko jest na stronie MOTU , jesli jest poprawnie skonfigurowany Komputer to niema zadnych problemow. Wiec mozesz miec tylko pretesje do siebie .

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » czwartek 01 mar 2007, 13:41

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:40 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 01 mar 2007, 16:38

Motu jest znane z tego ze nie działa poprawnie z MATROXEM , najelpiej zachowuje sie z Intelem ,a srednio z Chpsetem VIA ale to wszystko jest na stronie MOTU , jesli jest poprawnie skonfigurowany Komputer to niema zadnych problemow. Wiec mozesz miec tylko pretesje do siebie ....
Komputer na markowych komponentach, płyta Asus CUSL-2, chipset Intel 815, prosta karta ATI. Wszystko zgodnie z zaleceniami MOTU. Komputer nie tylko poprawnie skonfigurowany, ale bajecznie stabilny i idealnie pomykający ze wszelkimi innymi kartami.

Pretensje? Ja tam nie mam żadnych pretensji tylko zgłaszam przypadek, który pokazuje, że w infantylne bajeczki o rzekomej bezproblemowości tych urządzeń uwierzą tylko nieskończenie naiwni. Podobnie jak w przypadku produktów każdej innej firmy.

ODPOWIEDZ