E-MU 1212m
...odswiezam temat gdyz mam jescze jedno pytanie.
chodzi o ten nieszczesny microdock.
wiem, ze nie da sie uruchomic fizycznie 2x adat na tej karcie (z microdocku + z 1010i/o.
natomiast, przymierzam sie do kupna interface do laptopa,
i czy microdock z emu1616m (wersja dla laptopa) po podlaczeniu do mojej EMU1212m bedzie dzialac ? bo jezeli tak, to genialna sprawa. bede miec zarowno 16/16 interface do laptopa oraz po przelaczeniu 16/16 pod PCI w stacjonarnym.
Jezeli sie myle to niech ktos napisze, a jezeli nie, to niech ktokolwiek potwierdzi ze to bedzie dzialac :D
Pozdrawiam...
Zdaje się że tak. Ale uwaga, 1212m musi być w wersji v2, czyli bez FW. Wersja v1 pracuje tylko z AudioDock-M, który jest np zasilany z komputera a nie z zewnętrznego zasilacza.
PITmaster
wiem, ze nie da sie uruchomic fizycznie 2x adat na tej karcie (z microdocku + z 1010i/o.
i czy microdock z emu1616m (wersja dla laptopa) po podlaczeniu do mojej EMU1212m bedzie dzialac ? bo jezeli tak, to genialna sprawa. bede miec zarowno 16/16 interface do laptopa oraz po przelaczeniu 16/16 pod PCI w stacjonarnym.
Jezeli sie myle to niech ktos napisze, a jezeli nie, to niech ktokolwiek potwierdzi ze to bedzie dzialac :D
Pozdrawiam...
Zdaje się że tak. Ale uwaga, 1212m musi być w wersji v2, czyli bez FW. Wersja v1 pracuje tylko z AudioDock-M, który jest np zasilany z komputera a nie z zewnętrznego zasilacza.
PITmaster
Re: E-MU 1212m
no ja mam wlasnie ta pierwsza
emu1212m
pytanie tylko dlaczego, no chyba ze ta wersja przez ten port do podlaczenia docku, przesyla takze zasilanie, kurde,
nie mowcie ze musze tez 1212m zmienic, eh :D
Pozdrawiam
emu1212m
pytanie tylko dlaczego, no chyba ze ta wersja przez ten port do podlaczenia docku, przesyla takze zasilanie, kurde,
nie mowcie ze musze tez 1212m zmienic, eh :D
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...odswiezam temat gdyz mam jescze jedno pytanie.
Pozdrawiam...
Niestety microdock z 1616m działa ... ale tylko z kartą z 1616 PCI. To znaczy jest tak że gdybyś w tej chwili nie miał żadnego Emu to mógł być kupić 1616m PCI (do stacjonarnego) z microdockiem oraz samą kartę Emu PCIMCIA do laptopa (ok.150$). W takiej konfiguracji faktycznie możesz przepinać sobie microdock z laptopa na stacjonarny i dwrotnie. Emu poszedł na rękę użytkownikom ale niestety bez kompatybilności ze starszymi kartami 1212m.Starsze docki 1820 i 1820m też nie chodzą z nowymi kartami zarówno tymi laptopowymi jak i na PCI. Trochę wstyd Emu oj wstyd.
Pozdrawiam...
Niestety microdock z 1616m działa ... ale tylko z kartą z 1616 PCI. To znaczy jest tak że gdybyś w tej chwili nie miał żadnego Emu to mógł być kupić 1616m PCI (do stacjonarnego) z microdockiem oraz samą kartę Emu PCIMCIA do laptopa (ok.150$). W takiej konfiguracji faktycznie możesz przepinać sobie microdock z laptopa na stacjonarny i dwrotnie. Emu poszedł na rękę użytkownikom ale niestety bez kompatybilności ze starszymi kartami 1212m.Starsze docki 1820 i 1820m też nie chodzą z nowymi kartami zarówno tymi laptopowymi jak i na PCI. Trochę wstyd Emu oj wstyd.
god damned,
z drugiej strony sama emu1212m nowa kosztuje grosze.
kto chce kupic moja stara 1212m ? :D, dozuce w cenie uzywany mic200 behringera :>
to jest joke, wiec niech administrator nie traktuje to jako kupno/sprzedaz :D
Pozdrawiam
kto chce kupic moja stara 1212m ? :D, dozuce w cenie uzywany mic200 behringera :>
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...god damned,
Pozdrawiam...
Ooo, znowu okazja, che :))
PITMaster
Pozdrawiam...
Ooo, znowu okazja, che :))
PITMaster
Witam wszystkich!
Poza tym, ze karta jest wedlug mnie b. dobra, to mam problem wynikacjacy z tego, ze jestem poczatkujacym w tej dziedzinie.
1. Nie mam dzwieku w gierce Toca race driver 3
2. Uzywam programu wavelab do nagrywania dzwieku(jezeli macie lepszy to Zaproponujcie) i nie wiem jak ustawic zeby spiewajacy slyszal w sluchawkach bit, a program rejestrowal sam wokal. W chwili obecnej program nagrywa wszystko. Z zewnatrz karta jest podlaczona do mixera(out na karcie in w mixerze, main na mixerze in w karcie) behringer xenyx 802.
Pozdrawiam!
Poza tym, ze karta jest wedlug mnie b. dobra, to mam problem wynikacjacy z tego, ze jestem poczatkujacym w tej dziedzinie.
1. Nie mam dzwieku w gierce Toca race driver 3
2. Uzywam programu wavelab do nagrywania dzwieku(jezeli macie lepszy to Zaproponujcie) i nie wiem jak ustawic zeby spiewajacy slyszal w sluchawkach bit, a program rejestrowal sam wokal. W chwili obecnej program nagrywa wszystko. Z zewnatrz karta jest podlaczona do mixera(out na karcie in w mixerze, main na mixerze in w karcie) behringer xenyx 802.
Pozdrawiam!
-
Niestety microdock z 1616m działa ... ale tylko z kartą z 1616 PCI. To znaczy jest tak że gdybyś w tej chwili nie miał żadnego Emu to mógł być kupić 1616m PCI (do stacjonarnego) z microdockiem oraz samą kartę Emu PCIMCIA do laptopa (ok.150$). W takiej konfiguracji faktycznie możesz przepinać sobie microdock z laptopa na stacjonarny i dwrotnie. Emu poszedł na rękę użytkownikom ale niestety bez kompatybilności ze starszymi kartami 1212m.Starsze docki 1820 i 1820m też nie chodzą z nowymi kartami zarówno tymi laptopowymi jak i na PCI. Trochę wstyd Emu oj wstyd....
Skąd te informacje? jesteś tych twierdzeń pewien na 100% ? probowales i nie dziala? , wlasnie zamierzam dokupic 1212m v2 do swojego laptopowego 1616 i po konsulatacjach z amerykanskim jak i polskim serwisem podobno nie ma najmmniejszego problemu i nowe 1212m v2 wspolspracuje zarówno z microdockiem jak i duzym audiodockiem , iny i outy podobno konfiguruje sie po prostu przez softwarowy patch mix... jak to jest? ktoś próbowal i nie dziala? Twój post mnie zdezinformowal.
...po konsulatacjach z amerykanskim jak i polskim serwisem podobno nie ma najmmniejszego problemu i nowe 1212m v2 wspolspracuje zarówno z microdockiem jak i duzym audiodockiem ....
Ciekawe jak zasilisz dużego audiodocka z poziomu 1212m V2 ? Zapomniałeś że microdocki działają na osobnym zasilaczu a duże audiodocki pobierają zasilanie z karty PCI po tym samym kablu co strumienie audio/MIDI. Czy pytałeś o to w trakcie swoich polsko- amerykańskich konsultacji ?
Ciekawe jak zasilisz dużego audiodocka z poziomu 1212m V2 ? Zapomniałeś że microdocki działają na osobnym zasilaczu a duże audiodocki pobierają zasilanie z karty PCI po tym samym kablu co strumienie audio/MIDI. Czy pytałeś o to w trakcie swoich polsko- amerykańskich konsultacji ?

zasilanie idzie po kablu EDI wiec jak jest wyjscie w karcie to w czym problem?
...zasilanie idzie po kablu EDI wiec jak jest wyjscie w karcie to w czym problem?...
No właśnie w tym że idzie po EDI ale tylko ze "starych" kart ( tych z portem Firewire). Mickrodocki są natomiast zasilane z zasilacza. Wyprostuj jeśli się mylę. Ja mam 1280m który nie ma wejścia na zasilacz. Pobiera prąd wyłącznie przez EDI.
No właśnie w tym że idzie po EDI ale tylko ze "starych" kart ( tych z portem Firewire). Mickrodocki są natomiast zasilane z zasilacza. Wyprostuj jeśli się mylę. Ja mam 1280m który nie ma wejścia na zasilacz. Pobiera prąd wyłącznie przez EDI.