Mikrofon do radia internetowego
-
Witam!
Niedługo będę miał szanse zostać DJem w radiu internetowym. Niestety nie nie znam się na mikrofonach i nie mam pojęcia jaki powinienem sobie kupić.
Przede wszystkim, sprzęt musi być dobry. Chcę, aby słuchacze słyszeli mnie głośno i wyraźnie (dobra jakość)
Jeśli chodzi o budżet, to myślę, że coś w granicach 300zł, chyba, że można taniej (bez utraty na jakości).
Bardzo proszę o jakieś propozycje modeli.
Z góry dzięki....
Niedługo będę miał szanse zostać DJem w radiu internetowym. Niestety nie nie znam się na mikrofonach i nie mam pojęcia jaki powinienem sobie kupić.
Przede wszystkim, sprzęt musi być dobry. Chcę, aby słuchacze słyszeli mnie głośno i wyraźnie (dobra jakość)
Jeśli chodzi o budżet, to myślę, że coś w granicach 300zł, chyba, że można taniej (bez utraty na jakości).
Bardzo proszę o jakieś propozycje modeli.
Z góry dzięki....
-
Re: Mikrofon do radia internetowego
Jakość mikrofonu USB jest stanowczo poniżej przeciętnej.
Sądziłem, że spotkam tu specjalistów, którzy mi doradzą...ja widać myliłem się...
Sądziłem, że spotkam tu specjalistów, którzy mi doradzą...ja widać myliłem się...
...Jakość mikrofonu USB jest stanowczo poniżej przeciętnej.
Sądziłem, że spotkam tu specjalistów, którzy mi doradzą...ja widać myliłem się......
To żeś teraz przywalił jak chory w kubeł...
Sądziłem, że spotkam tu specjalistów, którzy mi doradzą...ja widać myliłem się......
To żeś teraz przywalił jak chory w kubeł...

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
......Jakość mikrofonu USB jest stanowczo poniżej przeciętnej.
Miałeś racje nie znasz się na mikrofonach.
Mikrofon na USB byłby tu b.dobry bo nie musiałbyś kupować ani phantoma ani dobrej karty. Bo przetwornik ma sam w sobie a zasilany jest z portu USB...
pozdro
Miałeś racje nie znasz się na mikrofonach.
Mikrofon na USB byłby tu b.dobry bo nie musiałbyś kupować ani phantoma ani dobrej karty. Bo przetwornik ma sam w sobie a zasilany jest z portu USB...
pozdro
Akurat ok. 300 zł kosztuje Samson na USB.
Pozdro
Pozdro
WOW, zeczywiscie, o mikrofonach wiesz tyle co nic, za to arogancji masz za czterech.
"mikrofon USB = ponizej przecietnej" to tak jakby powiedziec: "kazdy czerwony samochod pali powyzej przecietnej"
A dla informacji: mikrofon USB to zwykły mikrofon zintegrowany w 1 obudowie z preampem, zasilaczem i karta dziwekowa. Jakosc calego zestawu zalezy w 95% procentach od jakosci tegoz zwyklego mikrofonu (a tu mozna dostac cos na poziomie znacznie przewyzszajacym potrzeby internetwego radia) + 4% preamp + 1% przetwornik.
Dla ciebie rozwiazanie idealne.
T.BONE SC450 USB
RODE PODCASTER
SAMSON CO3U
SAMSON C-01U
[addsig]
WOW, zeczywiscie, o mikrofonach wiesz tyle co nic, za to arogancji masz za czterech.
"mikrofon USB = ponizej przecietnej" to tak jakby powiedziec: "kazdy czerwony samochod pali powyzej przecietnej"
A dla informacji: mikrofon USB to zwykły mikrofon zintegrowany w 1 obudowie z preampem, zasilaczem i karta dziwekowa. Jakosc calego zestawu zalezy w 95% procentach od jakosci tegoz zwyklego mikrofonu (a tu mozna dostac cos na poziomie znacznie przewyzszajacym potrzeby internetwego radia) + 4% preamp + 1% przetwornik.
Dla ciebie rozwiazanie idealne.
T.BONE SC450 USB
RODE PODCASTER
SAMSON CO3U
SAMSON C-01U
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Poza tym jest to mikrofon dynamiczny.
...
A jak wypadł by z porównaniu z SM58?? jeśli jest on dynamiczny
...
A jak wypadł by z porównaniu z SM58?? jeśli jest on dynamiczny
hehehehehehe,
Przepraszam ze nie wniose nic do tematu, ale nie mogle sie powstrzymac. pozdrawiam Kolege
hehehehehehe,
Przepraszam ze nie wniose nic do tematu, ale nie mogle sie powstrzymac. pozdrawiam Kolege

-
- Kontakt:
Koles chce byc DJ'em w radio internetowym - Buhehe .... do jego potrzeb spokojnie wystarczy mikrofon za 5PLN z allegro, lub wypasiony za 15PLN.
Przy obcięciu transferu do 48kbs, to cóż on chce wiecej...
Przy obcięciu transferu do 48kbs, to cóż on chce wiecej...
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
Ty chcesz tam śpiewać do niego czy co ?
Ty chcesz tam śpiewać do niego czy co ?
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]