Zestawienie monitorów studyjnych

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
o3wiscie
Zestawienie monitorów studyjnych

Post autor: o3wiscie » piątek 02 lut 2007, 18:07

Witam!
Mam pytanie.Kiedyś na forum znalazłem zestawienie monitorów studyjnych przepisane z gazety,był to ranking wybierany przez znanych producentów.Nie mogę tego znaleźć.
Proszę o pomoc,bardzo mi na tym zależy.

o3wiscie

Re: Zestawienie monitorów studyjnych

Post autor: o3wiscie » piątek 02 lut 2007, 18:14

Jeszcze jedna rzecz.Może ktoś z Was wie gdzie znajdę ranking monitorów studyjnych?Szukam takich do 2000zl.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 02 lut 2007, 19:35

...Witam!
Mam pytanie.Kiedyś na forum znalazłem zestawienie monitorów studyjnych przepisane z gazety,był to ranking wybierany przez znanych producentów.Nie mogę tego znaleźć.
Proszę o pomoc,bardzo mi na tym zależy. ...
Witam. Ja mam monitory Alesisa Monitor One Mk2. Polecam...
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » piątek 02 lut 2007, 19:38

...Witam!
http://www.futuremusic.co.uk/page/futuremusic/20061110

o3wiscie

Post autor: o3wiscie » piątek 02 lut 2007, 19:52

......Witam!
http://www.futuremusic.co.uk/page/futuremusic/20061110
...
Dzieki za linka!!!
Alesisy są dobre,mój brat posiada takie,wiem jak one brzmią.Chce kupić inne tej klasy i porównać z brata.

pyza

Post autor: pyza » piątek 02 lut 2007, 19:56

NIE ALESISY.Miałem możliwość testu alesis active mk II i to jest nieporozumienie.Chyba że jako mebel .Ja kupiłem SAMSON RUBICON r5a
polecam chociaż za tą kase możesz kupić r6a lub coś lepszego ale nie alesisa będziesz żałował tego wyboru
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
WPRZ

Post autor: WPRZ » piątek 02 lut 2007, 20:11

... nie alesisa będziesz żałował tego wyboru...
Co Ci się nie podoba w Alesisach?? Za tą cenę trudno znaleźć dobre montory. Ja osobiście jestem zadowolony z zakupu Alesisów M1 activ mk2 i polecam je w kategorii tanich i dobrych monitorów.
http://www.zanimnapiszesz.prv.pl

o3wiscie

Post autor: o3wiscie » piątek 02 lut 2007, 20:24

...NIE ALESISY.Miałem możliwość testu alesis active mk II i to jest nieporozumienie.Chyba że jako mebel .Ja kupiłem SAMSON RUBICON r5a

polecam chociaż za tą kase możesz kupić r6a lub coś lepszego ale nie alesisa będziesz żałował tego wyboru...

Jakiś czas temu interesowałem się właśnie SAMSON RUBICON r6a. Właśnie w tej gazecie: http://www.soundtech.co.uk/

Wygrały one w kategorii do 250$(jak dobrze pamiętam).Bardzo poważnie o nich wyśle.Czy możesz mi coś więcej o nich napisać,jakie są Twoje wrażenia?

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » piątek 02 lut 2007, 23:53

Jakiś czas temu interesowałem się właśnie SAMSON RUBICON r6a. Właśnie w tej gazecie: http://www.soundtech.co.uk/

Wygrały one w kategorii do 250$(jak dobrze pamiętam).Bardzo poważnie o nich wyśle.Czy możesz mi coś więcej o nich napisać,jakie są Twoje wrażenia?...

Szkoda ze u nas kosztuja kolo 1800 zl (chociaz gdzies na necie widzialem za 1600). Sluchalem ich ostatnio i ta wstega jest sliczna, producent przy wersji 8 calowej podaje ze pasmo przenoszenia to 40-27 kHz +/-3dB. Nie wiem jak to wyglada w wersji 6 calowej ktora sluchalem, wiem jednak ze basu tam bylo naprawde malo. Taki jakis matowy ukryty sie wydawal. Sub wydaje sie koniecznoscia do wersji 5 czy 6 calowej.

Ciekawy jestem jak graja te wieksze 8 cali, moze ktos sluchal lub pracowal na nich ? Czy mozna im zaufac ze dzwiek ustawiony jest dokladnie tam gdzie trzeba ? Bo po przesluchaniu i porownaniu alesisow m1 mk2, alesisow m1 one, samsona resolva6, i samsona rubicona6. mam wrazenie ze kazdy "monitor" w tej cenie to nie monitor tylko zwykly glosnik ktory na dodatek klamie jak jasna cholera. Ale na tle tych monitorow, ta wstega wydawala sie conajmniej mniam :) Caly czas zaluje ze nie mam mozliwosci porownania tych rubiconow z krk rokit, bo cenowo jest podobnie. Ale nie wydaje mi sie zeby zwykly gwizdkowy wysokotonowy glosnik dorownal wstegowemu... Jak to jest?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » sobota 03 lut 2007, 00:46

...NIE ALESISY.Miałem możliwość testu alesis active mk II i to jest nieporozumienie.Chyba że jako mebel .Ja kupiłem SAMSON RUBICON r5a
polecam chociaż za tą kase możesz kupić r6a lub coś lepszego ale nie alesisa będziesz żałował tego wyboru...
do mnie takze nie przemawia brzmieniowo Aktywny Alesis , jakos brzmi tak cienko , chudziutko i zaraz za takim odchudzonym pasmem , szaleje sobie bas :)

ODPOWIEDZ