CME - opinie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
SvenMIK
CME - opinie

Post autor: SvenMIK » środa 31 sty 2007, 12:58

Czy mozecie drodzy uzytkownicy powiedziec mi jakie sa wasze opinie na temat klawiatur MIDI tej firmy. Pan w salnoe muzycznym powiedzial mi ze sa to klawiatury z wyzszej polki. Napewno lepsze niz jakies M-audio, czy Evolution.
Muzyka Muzyka Muzyka

alandirt

Re: CME - opinie

Post autor: alandirt » środa 31 sty 2007, 13:15

jezelibylyby to klawiatury z wyzszej połki nie kosztowałby tyle ile kosztuja
klawisze są płytkie
choc za ta cene to jest dobra klawiaturka

mi osobiscie zle sie na nich grało - jakbym mial opisac wrazenia grało sie jak palcami po stole

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 31 sty 2007, 13:22

jesli piszesz o fortepianowej CME - rzeczywiscie slabo, plytko i momentami dziwnie (Roznica akcji bialych i czarnych klawiszy)

Ale zwykle CME - mam i jestem b. zadowolony.Dobra klawiatura, dobrze wyposazona - w zasadzie narzekaja tylko na nia pianisci ktorzy maja na ogol dostep do pian akustycznych.

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » środa 31 sty 2007, 15:16

...Czy mozecie drodzy uzytkownicy powiedziec mi jakie sa wasze opinie na temat klawiatur MIDI tej firmy. Pan w salnoe muzycznym powiedzial mi ze sa to klawiatury z wyzszej polki. Napewno lepsze niz jakies M-audio, czy Evolution....
Jak będziesz kupować to oglądnij ją sobie dokładnie - polecam zajrzeć pod spód - pod klawisze.

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » środa 31 sty 2007, 16:51

...jesli piszesz o fortepianowej CME - rzeczywiscie slabo, plytko i momentami dziwnie (Roznica akcji bialych i czarnych klawiszy)
W zwykłych też tak jest.. grałem na kilku modelach w Audiostacji i generalnie klawiatura jest głośna, nieprecyzyjna, dziwne krzywe velocity, ogólnie mnie się nie podoba. Sam mam Rolanda Juno-D i tam jest o niebo lepiej.

[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

SvenMIK

Post autor: SvenMIK » środa 31 sty 2007, 21:06

No OK. Chcialem kupic Klawire do 800-1000 z 49 klawiszami. I juz teraz nie wiem, na jaką Klawiature mam sie zdecydowac.
Tak naprawde to od poczatku nastaiwlaem sie na Axiom m-audio (polwazone klawisze, pady!!),a ten sprzedawca wybil mi ten pomysl z glowy.

W salonie muzycznym obejrzalem sobie tez M-audio chyba 49 z polwazonymi klawiszam (ale nie Axiom) i i napewno lepsze klawisze (przynajmniej dla mnie) byly te zwykle z CME niz te polwazone m-audio.

Doradzcie, bo juz nie wiem co mam kupic
Muzyka Muzyka Muzyka

SvenMIK

Post autor: SvenMIK » środa 31 sty 2007, 21:07

......Czy mozecie drodzy uzytkownicy powiedziec mi jakie sa wasze opinie na temat klawiatur MIDI tej firmy. Pan w salnoe muzycznym powiedzial mi ze sa to klawiatury z wyzszej polki. Napewno lepsze niz jakies M-audio, czy Evolution....
Jak będziesz kupować to oglądnij ją sobie dokładnie - polecam zajrzeć pod spód - pod klawisze....
A co jest pod tymi klawiszami???
Muzyka Muzyka Muzyka

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 31 sty 2007, 21:39

A co jest pod tymi klawiszami???...
...metalowe plytki dociązające.
Przyznam ze przez kilka tygodni dzieki uprzejmosci kolegi gralem w swoim studiu na wersji 76 i sprawowala sie bdb, nie wyleciały zadne plytki spod klawiszy
klawiatura rzeczywiscie nie jest najwyzszych lotow, ale nie wymagajmy wiele za tak niewiele...
Wczesniej mialem remote 25 novation (zdecydowanie lepsza, bardziej elegancka klawiatura), a jesli chodzi o samo przyporządkowanie faderów czy pokreteł do virtualnych synthów czy innych hammondów to cme mi bardziej odpowiada

Caramba

Post autor: Caramba » czwartek 01 lut 2007, 09:34

...No OK. Chcialem kupic Klawire do 800-1000 z 49 klawiszami. I juz teraz nie wiem, na jaką Klawiature mam sie zdecydowac.
Tak naprawde to od poczatku nastaiwlaem sie na Axiom m-audio (polwazone klawisze, pady!!),a ten sprzedawca wybil mi ten pomysl z glowy.

W salonie muzycznym obejrzalem sobie tez M-audio chyba 49 z polwazonymi klawiszam (ale nie Axiom) i i napewno lepsze klawisze (przynajmniej dla mnie) byly te zwykle z CME niz te polwazone m-audio.

Doradzcie, bo juz nie wiem co mam kupic...
Jesli moge, to zapewniem Cie, ze nie kupisz (moim zdaniem) nic lepsiejszego za te pieniadze (do 1000zl) jak ReMote LE 49. Podro.

fakero

Post autor: fakero » czwartek 01 lut 2007, 11:03

......No OK. Chcialem kupic Klawire do 800-1000 z 49 klawiszami. I juz teraz nie wiem, na jaką Klawiature mam sie zdecydowac.

Jestem ciekawy dlaczego sprzedawca odradził Ci kupno m-adio axiom 49, podał jakieś konkretne powody? Jestem w podobnej sytuacji co Ty zamierzam kupić klawiature do 1100 i jestem bardzo zainteresowany m-audio axiom 49 (ciekawą opcją są w niej pady). Może ktoś z z forum miał kontakt z tą klawą, bądź słyszał o niej jakieś opinie?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ