Yamaha mo6 - podłączenie do USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Pianista
Yamaha mo6 - podłączenie do USB

Post autor: Pianista » poniedziałek 22 sty 2007, 16:54

Mam problem z podłączeniem nowo zakupionego sytezatora Yamaha mo6 za pomocą portu USB HOST. Nie dostałem od producenta zadnych sterownikow. Windows XP ktorego mam wykrywa mi nowy sprzet Yamaha mo6 ale nie moze go zainstalowac poniewaz brak sterownikow. Czy zna ktoś może strone www skad moglbym pobrac te sterowniki pod Windows XP? Czy wystarczy tylko zainstalowac sterowniki i wszystko bedzie ok!! i bede mogl wykorzystac syntezator jako klawiatura sterujaca.
[addsig]

Awatar użytkownika
fugashi

Re: Yamaha mo6 - podłączenie do USB

Post autor: fugashi » poniedziałek 29 sty 2007, 10:09

...Mam problem z podłączeniem nowo zakupionego sytezatora Yamaha mo6 za pomocą portu USB HOST. Nie dostałem od producenta zadnych sterownikow. Windows XP ktorego mam wykrywa mi nowy sprzet Yamaha mo6 ale nie moze go zainstalowac poniewaz brak sterownikow. Czy zna ktoś może strone www skad moglbym pobrac te sterowniki pod Windows XP? Czy wystarczy tylko zainstalowac sterowniki i wszystko bedzie ok!! i bede mogl wykorzystac syntezator jako klawiatura sterujaca.
...
czesc, potrzebujesz standardowego zestawu sterownikow yamahy dla komunikacji usb midi. w tym zestawie nie ma wprawdzie dedykowanego drivera dla naszych ukochanych MO, ale jak sadze windows pociagnie te dla motifa (tak czy siak, dziala - sprawdzone)
paczke sterownikow znajdziesz na globalnej stronie yamaha w dziale download...
powodzenia z nowym klawiszem

mlukasz

Post autor: mlukasz » poniedziałek 29 sty 2007, 20:01

Witam!

Ja natomiast mam inny problem, również z nowo zakupionym MO6. Napisałem posta w osobnym temacie, ale nikt nie odpowiedział. Może ktoś z was będzie wiedział o co chodzi.
Mianowicie mam problem z kopiowaniem patternów (połączonych poprzez funkcje CHAIN) do trybu SONG. Jak w trybie PATTERN połącze wszystkie patterny poprzez chain to wszystko jest ok. Jeśli natomiast chce posklejane patterny przekonwertować do trybu SONG to zaczynają się problemy np dwa patterny nie są ze sobą połączone idealnie, tylko następuje krótkie ucięcie drugiego itp. Czy ktoś z was wie o co chodzi?
Mam na imie Łukasz i interesuje się muzyką w różnorakich jej odmianach.

Awatar użytkownika
Pianista

Post autor: Pianista » czwartek 01 lut 2007, 23:37

...Witam!

Ja natomiast mam inny problem, również z nowo zakupionym MO6. Napisałem posta w osobnym temacie, ale nikt nie odpowiedział. Może ktoś z was będzie wiedział o co chodzi.
Mianowicie mam problem z kopiowaniem patternów (połączonych poprzez funkcje CHAIN) do trybu SONG. Jak w trybie PATTERN połącze wszystkie patterny poprzez chain to wszystko jest ok. Jeśli natomiast chce posklejane patterny przekonwertować do trybu SONG to zaczynają się problemy np dwa patterny nie są ze sobą połączone idealnie, tylko następuje krótkie ucięcie drugiego itp. Czy ktoś z was wie o co chodzi?...
Dzieki za pomoc. Znalazlem te sterowniki i wszystko dziala. Ja dopiero kupilem mo6 i nie jestem jeszcze tak zaawansowany. Nie doszlem do patternow wiec niewiele ci powiem. Szybko sie ucze wiec postarm to sprawdzic. Narazie bardziej wykorzystuje mo jako klaiwtura sterujaca, nie wiem czemu po nagraniu w programie dzwiek jest idealny, a pozniej jak zapisuje w fromacie wav lub mp3 i odtwarzam to wystepuja szumy i takie brzeczenia czasami. Nie wiem czy to wina karty muzycznej czy kabla USB. Moze lepiej miec kabel MIDI?

ODPOWIEDZ