Witam
To mój pierwszy post na forum, witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Mój budżet to 3000 zł , zamierzam kupić poniższy sprzęt jednak nie jestem wielkim znawcą owych podzespołów. Proszę o rady, sugestie, ewentualne zamiany etc. Dodam że sprzęt ma służyć do tworzenia podkładów hip-hopowych. Korzystam z FL studio. Proszę o rady.
1. Monitorów na odsłuch nie kupuję ze względu na rodzinę (przeszkadza im nieustannie grająca muzyka). Czy słuchawki Akg będą dobrym wyborem do odsłuchu, mixu i pobieżnego masteringu?
2. Czy zamiast padów kupić może tylko klawiaturę axiom z padami (miał ktoś doczynienia z nią? czy pady tam umieszczone są dobre?)
3. chciałbym żeby klawiatura midi miałą minimum 4 oktawy, macie jakieś inne propozycje?
4. czy do karty e-mu można dokupić przejściówkę dzięki której będzie można podłączyć słuchawki? (zaoszczędziłbym kasę na mikserze na konto sprzętu)
Pozdrawiam
klawiatura midi:
CME UF 5 - 777 zł
M-Audio - AXIOM 49 - 1185 zł
karta muzyczna:
e-mu 0404 - 385 zł
Esi Maya 44 - 386 zł
Mikser:
Soundcraft Compact 4 - 440 zł
Pady:
Akai Mpd24 - 899 zł
M-Audio Trigger Finger - 899 zł
Słuchawki:
AKG K271 Studio - 537 złnull
Sprzęt za 3000 zł
Re: Sprzęt za 3000 zł
2. Czy zamiast padów kupić może tylko klawiaturę axiom z padami (miał ktoś doczynienia z nią? czy pady tam umieszczone są dobre?)
Podobno w Axiom sa identyczne jak w Trigger Finger
4. czy do karty e-mu można dokupić przejściówkę dzięki której będzie można podłączyć słuchawki? (zaoszczędziłbym kasę na mikserze na konto sprzętu)
Jeżeli mikser chcesz kupić tylko po to aby używac go jako wzmacniacz słuchawkowy, lepiej od razu kupić wzmacniacz. Polecam Behringer HA400 - ok 100zł. Poza tym MAYA44 ma wzmacniacz słuchawkowy w sobie (nie wiem jak z Emu)
Esi Maya 44 - 386 zł
Zdecydowanie polecam, bardzo dobre sterowniki i wydajność, fajnie rozwiązany mikser i konfiguracja wejść i wyjść
Emu nie znam
Pozdrawiam
Podobno w Axiom sa identyczne jak w Trigger Finger
Jeżeli mikser chcesz kupić tylko po to aby używac go jako wzmacniacz słuchawkowy, lepiej od razu kupić wzmacniacz. Polecam Behringer HA400 - ok 100zł. Poza tym MAYA44 ma wzmacniacz słuchawkowy w sobie (nie wiem jak z Emu)
Esi Maya 44 - 386 zł
Zdecydowanie polecam, bardzo dobre sterowniki i wydajność, fajnie rozwiązany mikser i konfiguracja wejść i wyjść
Emu nie znam
Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki