Behringer Digital Monitor Speakres MS20

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
midimc
Re: Behringer Digital Monitor Speakres MS20

Post autor: midimc » sobota 13 sty 2007, 12:01

z ms40 albo MS20 bede zadowolony??? razem z emu0404 ,zrobiłem przejscowke i gra wypierdziscie :D co powiecie na Alesis Monitor One MKII Para one sa aktywne tak??

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 13 sty 2007, 12:49

...Na tych pierdzwkach (wymienionch powyzej) mozna robic bardzo profesjonalne miksy i produkowac naprawde super produkcje [...]
A ja się upieram, że jednak nie. trudno zrobić cokolwiek sensownego na "głośnikach", w które przestają pracować przy 120Hz (w okolicach 100Hz nie słychać już nic), a reszta charakterystyki wygląda jak Himalaje. Równie dobrze można wykorzystać piezoceramiczny buzzer z płyty głównej komputera i nie wydawać na odsłuch ani grosza....
Przepraszam koledzy za nieścisłość - te powyzej mialem na mysli Truth B2031A, a nie MS40. Zatobliwie nazwalem całą grupe odsłuchów do 1500 zł "pierdziawkami" lecz wpraktyce Alesisy i Truth (i tym podobne) to juz nie pierdziawki tylko uzyteczne narzedzia pracy na ktorych da sie juz ulepic dobre nagrania (tylko ak pisalem, trzeba wiedziec jak). MS40 - to faktycznie - Pierdziawki prawdziwego zdarzenia.

pyza

Post autor: pyza » sobota 13 sty 2007, 14:32

już dwa razy ktoś kasował podobneg posta ale to pewnie dlatego że tutaj jest temat pokrewny a więc jaka rużnica między tymi alesis m1 mk II czy activ 620 które lepsze czy może lepiej Truth B2030A lub enar 06??
potrzebuję szybkiej porady
DZIĘKI
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » sobota 13 sty 2007, 14:43

...już dwa razy ktoś kasował podobneg posta ale to pewnie dlatego że tutaj jest temat pokrewny a więc jaka rużnica między tymi alesis m1 mk II czy activ 620 które lepsze czy może lepiej Truth B2030A lub enar 06??
potrzebuję szybkiej porady
DZIĘKI
...
Idź do sklepu i posłuchaj. Proste. To lepsze niż rady typu: "tylko nie alesisy. One się wadliwe i szybko padają, a poza tym jadą dołem. Kup truthy 3031A". Nikt tylko nie doda, że behringery mają w paśmie uśmiech dyskoteki.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 13 sty 2007, 15:18

Nikt tylko nie doda, że behringery mają w paśmie uśmiech dyskoteki....
Które?

pyza

Post autor: pyza » sobota 13 sty 2007, 20:53

No dzięki teraz już wiem czym się rużnią m 1 mkII od 620 active to zeście mądrość wysnuli.
I po co bło kasować tego posta?
teraz wasze forum jest dla mnie tyle warte co..............
No ale admin wie co robi -dzięki... Musiaeś wykasować moje pytanie "czym się rużni alesis m 1 mk II od alesis 620 active.No to już wiem bardzo.Proszę o odpowiedz na mail pawelg27@wp.pl jaka jest rużnica między tymi monitorami i czy lepiej kupić enar 06 czy truth 2030 a
Pozdrawiam
PYZA

Awatar użytkownika
Vocel

Post autor: Vocel » sobota 13 sty 2007, 21:00

do Pyzy:

to tak jak podniebienie, kazde papu smakuje inaczej. Mam M1 Active MKII< sluchalem rowniez Behringerow, biorac kubature mojego pomieszczenia musialbym je chyba postawic na korytarzu :), jest cos takiego jak zaufanie, ktorym, darze jegomoscia MB (to forum i e-muzyk, facet ma lebek do pozazdroszczenia) "z niejednego odsluchu RMS zjadal" :) wiec poszedlem na calosc i kupilem za jego "forumowa" namowa Alkesisy: pyszne, zgrabne... i to swiatelko niebieskie

jestem z malego miiasteczka wiec o monitorach slyszeli ... w komputerowym, a wiec tu chyba kwestia profesjonalizmu i obycia opiniodawcow musi miec gore, zajmuje sie elektroniczna muzyka i poezja spiewana od czasu do czasu...Alesis'y to strzal w dyche, dla mnie. Dla ciebie? wyjasnij sobie sam
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 13 sty 2007, 21:04

...No dzięki teraz już wiem czym się rużnią m 1 mkII od 620 active to zeście mądrość wysnuli. I po co bło kasować tego posta?
teraz wasze forum jest dla mnie tyle warte co.................

Ale jaja
Zdradzisz nam co zapodajesz, że daje takiego kopa?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

pyza

Post autor: pyza » sobota 13 sty 2007, 21:14

no jasne ale czy to pytanie zbyt trudne żebym dostał odpowiedz i żeby kasowano mojego posta?

Jaka rużnica oprucz ceny między www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=87&ppk=&towar=1349 a moż www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=87&ppk=&towar=1350

Awatar użytkownika
nakiel

Post autor: nakiel » sobota 13 sty 2007, 22:21

...Aktywne Monitory M1 Aktive MKII, mam je od tygodnia, gdybym mogl to bym sie z nimi ozenil :), za namowa szacownego MB wszedlem w niecale 1270 zeta i pomimo dosc subiektywnych i chwilami nieuzasadnionych opinii forumowiczow na tema tych cudeniek: jestem zachwycony w tej cenie produktu!

1270 to nie wielka taniocha, ale taniej to juz pierdzawki komputerowe :)

...
mialem takie same zdanie jak kolega powyzej ale tylko do dzisiaj. Poszedlem, posluchalem, rozczarowalem sie i podziekowalem. Allesisy M1 active MK II zabily mnie swoimi dolami od pierwszych momentow, pozniej przyszedl czas na malenstwa jak sie okazaly 520 z tej samej stajni, bardzo ladna, chyba az za bardzo uwypuklona gura za to dolu brakuje. Dalej przeszedlem do SAMSON Rubicon R5a ktore byly oceniane jak najlepsze z dolnej granicy cenowej z posrod 26 monitorow(test FUTURE MUSIC ). Na poczatku skojarzenie do multimedialnego Creativa 2+1 pozniej znacznie
lepeiej ale w dalszym ciagu malo czytelnie....Chcialem przejsc dalej do wiekszych 620 z Allesisów ale niestety nie bylo. Podlaczamy nastepny zestaw tym razem inna polka bo Fostex NX-6A i zupelne zaskoczenie. rewelacja!!! podlaczylismy pod konsolete na w/w Fostexy i na tym samym kawalku(kilka roznych) porownywalem je z roznymi monitorami glownie z alesisami i roznica jaka uslyszalem jest niesamowita- jasnosc klarownosci, odpowiednia proporcja.... Cena niestety zupelna odwrotnosc 1745 za sztuke
Dlatego czekam jeszcze na mozliwosc odsluchania 620, KRK V6, Fostex PM-1 MKII , oraz ...PM-0,2 . Zobaczymy a raczej podsluchamy bo wydaje mi sie warto wydac na cos czego nie bedziemy zmieniac po roku, tylko gdzie jest granica tego myslenia???

Pozdrawiam

PN

ODPOWIEDZ