Behringer Digital Monitor Speakres MS20
z ms40 albo MS20 bede zadowolony??? razem z emu0404 ,zrobiłem przejscowke i gra wypierdziscie :D co powiecie na Alesis Monitor One MKII Para one sa aktywne tak??
Re: Behringer Digital Monitor Speakres MS20
...Na tych pierdzwkach (wymienionch powyzej) mozna robic bardzo profesjonalne miksy i produkowac naprawde super produkcje [...]
A ja się upieram, że jednak nie. trudno zrobić cokolwiek sensownego na "głośnikach", w które przestają pracować przy 120Hz (w okolicach 100Hz nie słychać już nic), a reszta charakterystyki wygląda jak Himalaje. Równie dobrze można wykorzystać piezoceramiczny buzzer z płyty głównej komputera i nie wydawać na odsłuch ani grosza....
Przepraszam koledzy za nieścisłość - te powyzej mialem na mysli Truth B2031A, a nie MS40. Zatobliwie nazwalem całą grupe odsłuchów do 1500 zł "pierdziawkami" lecz wpraktyce Alesisy i Truth (i tym podobne) to juz nie pierdziawki tylko uzyteczne narzedzia pracy na ktorych da sie juz ulepic dobre nagrania (tylko ak pisalem, trzeba wiedziec jak). MS40 - to faktycznie - Pierdziawki prawdziwego zdarzenia.
A ja się upieram, że jednak nie. trudno zrobić cokolwiek sensownego na "głośnikach", w które przestają pracować przy 120Hz (w okolicach 100Hz nie słychać już nic), a reszta charakterystyki wygląda jak Himalaje. Równie dobrze można wykorzystać piezoceramiczny buzzer z płyty głównej komputera i nie wydawać na odsłuch ani grosza....
Przepraszam koledzy za nieścisłość - te powyzej mialem na mysli Truth B2031A, a nie MS40. Zatobliwie nazwalem całą grupe odsłuchów do 1500 zł "pierdziawkami" lecz wpraktyce Alesisy i Truth (i tym podobne) to juz nie pierdziawki tylko uzyteczne narzedzia pracy na ktorych da sie juz ulepic dobre nagrania (tylko ak pisalem, trzeba wiedziec jak). MS40 - to faktycznie - Pierdziawki prawdziwego zdarzenia.
już dwa razy ktoś kasował podobneg posta ale to pewnie dlatego że tutaj jest temat pokrewny a więc jaka rużnica między tymi alesis m1 mk II czy activ 620 które lepsze czy może lepiej Truth B2030A lub enar 06??
potrzebuję szybkiej porady
DZIĘKI
DZIĘKI
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
...już dwa razy ktoś kasował podobneg posta ale to pewnie dlatego że tutaj jest temat pokrewny a więc jaka rużnica między tymi alesis m1 mk II czy activ 620 które lepsze czy może lepiej Truth B2030A lub enar 06??
DZIĘKI
...
Idź do sklepu i posłuchaj. Proste. To lepsze niż rady typu: "tylko nie alesisy. One się wadliwe i szybko padają, a poza tym jadą dołem. Kup truthy 3031A". Nikt tylko nie doda, że behringery mają w paśmie uśmiech dyskoteki.
DZIĘKI
...
Idź do sklepu i posłuchaj. Proste. To lepsze niż rady typu: "tylko nie alesisy. One się wadliwe i szybko padają, a poza tym jadą dołem. Kup truthy 3031A". Nikt tylko nie doda, że behringery mają w paśmie uśmiech dyskoteki.
Nikt tylko nie doda, że behringery mają w paśmie uśmiech dyskoteki....
Które?
Które?
No dzięki teraz już wiem czym się rużnią m 1 mkII od 620 active to zeście mądrość wysnuli.
I po co bło kasować tego posta?
teraz wasze forum jest dla mnie tyle warte co..............
No ale admin wie co robi -dzięki... Musiaeś wykasować moje pytanie "czym się rużni alesis m 1 mk II od alesis 620 active.No to już wiem bardzo.Proszę o odpowiedz na mail pawelg27@wp.pl jaka jest rużnica między tymi monitorami i czy lepiej kupić enar 06 czy truth 2030 a
Pozdrawiam
PYZA
I po co bło kasować tego posta?
teraz wasze forum jest dla mnie tyle warte co..............
No ale admin wie co robi -dzięki... Musiaeś wykasować moje pytanie "czym się rużni alesis m 1 mk II od alesis 620 active.No to już wiem bardzo.Proszę o odpowiedz na mail pawelg27@wp.pl jaka jest rużnica między tymi monitorami i czy lepiej kupić enar 06 czy truth 2030 a
Pozdrawiam
PYZA
do Pyzy:
to tak jak podniebienie, kazde papu smakuje inaczej. Mam M1 Active MKII< sluchalem rowniez Behringerow, biorac kubature mojego pomieszczenia musialbym je chyba postawic na korytarzu :), jest cos takiego jak zaufanie, ktorym, darze jegomoscia MB (to forum i e-muzyk, facet ma lebek do pozazdroszczenia) "z niejednego odsluchu RMS zjadal" :) wiec poszedlem na calosc i kupilem za jego "forumowa" namowa Alkesisy: pyszne, zgrabne... i to swiatelko niebieskie
jestem z malego miiasteczka wiec o monitorach slyszeli ... w komputerowym, a wiec tu chyba kwestia profesjonalizmu i obycia opiniodawcow musi miec gore, zajmuje sie elektroniczna muzyka i poezja spiewana od czasu do czasu...Alesis'y to strzal w dyche, dla mnie. Dla ciebie? wyjasnij sobie sam
to tak jak podniebienie, kazde papu smakuje inaczej. Mam M1 Active MKII< sluchalem rowniez Behringerow, biorac kubature mojego pomieszczenia musialbym je chyba postawic na korytarzu :), jest cos takiego jak zaufanie, ktorym, darze jegomoscia MB (to forum i e-muzyk, facet ma lebek do pozazdroszczenia) "z niejednego odsluchu RMS zjadal" :) wiec poszedlem na calosc i kupilem za jego "forumowa" namowa Alkesisy: pyszne, zgrabne... i to swiatelko niebieskie
jestem z malego miiasteczka wiec o monitorach slyszeli ... w komputerowym, a wiec tu chyba kwestia profesjonalizmu i obycia opiniodawcow musi miec gore, zajmuje sie elektroniczna muzyka i poezja spiewana od czasu do czasu...Alesis'y to strzal w dyche, dla mnie. Dla ciebie? wyjasnij sobie sam
musze zaczac traktowac siebie powazniej
...No dzięki teraz już wiem czym się rużnią m 1 mkII od 620 active to zeście mądrość wysnuli. I po co bło kasować tego posta?
teraz wasze forum jest dla mnie tyle warte co.................
Ale jaja
Zdradzisz nam co zapodajesz, że daje takiego kopa?
[addsig]
teraz wasze forum jest dla mnie tyle warte co.................
Ale jaja

Zdradzisz nam co zapodajesz, że daje takiego kopa?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
no jasne ale czy to pytanie zbyt trudne żebym dostał odpowiedz i żeby kasowano mojego posta?
Jaka rużnica oprucz ceny między www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=87&ppk=&towar=1349 a moż www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=87&ppk=&towar=1350
Jaka rużnica oprucz ceny między www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=87&ppk=&towar=1349 a moż www.musiccrater.pl/index.php?str=main&kategoria=87&ppk=&towar=1350
...Aktywne Monitory M1 Aktive MKII, mam je od tygodnia, gdybym mogl to bym sie z nimi ozenil :), za namowa szacownego MB wszedlem w niecale 1270 zeta i pomimo dosc subiektywnych i chwilami nieuzasadnionych opinii forumowiczow na tema tych cudeniek: jestem zachwycony w tej cenie produktu!
1270 to nie wielka taniocha, ale taniej to juz pierdzawki komputerowe :)
...
mialem takie same zdanie jak kolega powyzej ale tylko do dzisiaj. Poszedlem, posluchalem, rozczarowalem sie i podziekowalem. Allesisy M1 active MK II zabily mnie swoimi dolami od pierwszych momentow, pozniej przyszedl czas na malenstwa jak sie okazaly 520 z tej samej stajni, bardzo ladna, chyba az za bardzo uwypuklona gura za to dolu brakuje. Dalej przeszedlem do SAMSON Rubicon R5a ktore byly oceniane jak najlepsze z dolnej granicy cenowej z posrod 26 monitorow(test FUTURE MUSIC ). Na poczatku skojarzenie do multimedialnego Creativa 2+1 pozniej znacznie
lepeiej ale w dalszym ciagu malo czytelnie....Chcialem przejsc dalej do wiekszych 620 z Allesisów ale niestety nie bylo. Podlaczamy nastepny zestaw tym razem inna polka bo Fostex NX-6A i zupelne zaskoczenie. rewelacja!!! podlaczylismy pod konsolete na w/w Fostexy i na tym samym kawalku(kilka roznych) porownywalem je z roznymi monitorami glownie z alesisami i roznica jaka uslyszalem jest niesamowita- jasnosc klarownosci, odpowiednia proporcja.... Cena niestety zupelna odwrotnosc 1745 za sztuke
Dlatego czekam jeszcze na mozliwosc odsluchania 620, KRK V6, Fostex PM-1 MKII , oraz ...PM-0,2 . Zobaczymy a raczej podsluchamy bo wydaje mi sie warto wydac na cos czego nie bedziemy zmieniac po roku, tylko gdzie jest granica tego myslenia???
Pozdrawiam
PN
1270 to nie wielka taniocha, ale taniej to juz pierdzawki komputerowe :)
...

lepeiej ale w dalszym ciagu malo czytelnie....Chcialem przejsc dalej do wiekszych 620 z Allesisów ale niestety nie bylo. Podlaczamy nastepny zestaw tym razem inna polka bo Fostex NX-6A i zupelne zaskoczenie. rewelacja!!! podlaczylismy pod konsolete na w/w Fostexy i na tym samym kawalku(kilka roznych) porownywalem je z roznymi monitorami glownie z alesisami i roznica jaka uslyszalem jest niesamowita- jasnosc klarownosci, odpowiednia proporcja.... Cena niestety zupelna odwrotnosc 1745 za sztuke

Dlatego czekam jeszcze na mozliwosc odsluchania 620, KRK V6, Fostex PM-1 MKII , oraz ...PM-0,2 . Zobaczymy a raczej podsluchamy bo wydaje mi sie warto wydac na cos czego nie bedziemy zmieniac po roku, tylko gdzie jest granica tego myslenia???
Pozdrawiam
PN