Behringer BCA2000
witam.
jak czesc userow pewnie juz wie, behringer wypuscil interface
Behringer BCA2000.
wszystko wydaje sie ladne/piekne/posprzatne itd :>
2x zlacza liniowe, 2x MIC (+48), MIDI IN/OUT, SPDIF i ADAT.
razem 14/14 wejsc/wyjsc ? do tego cena 650 zł ?
ale.
co oznacza zapis w opisie ze maksymalnie mozna przez usb przeslac 8 sciezek do i z urzadzenia ?
sklepy narazie nie bardzo wiedza, gdyz jescze nikt nie testowal.
czy ktos wie, czy faktycznie jest ograniczenie do nagrywania maks 8 sciezek ? czy to jest jakas bujda i da sie normalnie nagrac 14 sciezek naraz, mi najbardziej zalezy aby na raz mozna bylo wykorzysutac wejscie ADAT + SPDIF (oczywiscie zsynchronizowane)
Pozdrawiam
jak czesc userow pewnie juz wie, behringer wypuscil interface
Behringer BCA2000.
wszystko wydaje sie ladne/piekne/posprzatne itd :>
ale.
co oznacza zapis w opisie ze maksymalnie mozna przez usb przeslac 8 sciezek do i z urzadzenia ?
sklepy narazie nie bardzo wiedza, gdyz jescze nikt nie testowal.
czy ktos wie, czy faktycznie jest ograniczenie do nagrywania maks 8 sciezek ? czy to jest jakas bujda i da sie normalnie nagrac 14 sciezek naraz, mi najbardziej zalezy aby na raz mozna bylo wykorzysutac wejscie ADAT + SPDIF (oczywiscie zsynchronizowane)
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Re: Behringer BCA2000
Nie da się naraz przesłac SPDIF i ADAT.
SPDIF to zawsze kanal 3-4, analogowe 1-2, ADAT 1-8 (nie działają inne). Max liczba "wysylanych" kanałów to 8 - przy założeniu że masz High Speed USB (2.0).
BTW, za BCA2000 zaplacilem 1300 pln - no ale rowne dwa lata temu.
SPDIF to zawsze kanal 3-4, analogowe 1-2, ADAT 1-8 (nie działają inne). Max liczba "wysylanych" kanałów to 8 - przy założeniu że masz High Speed USB (2.0).
BTW, za BCA2000 zaplacilem 1300 pln - no ale rowne dwa lata temu.
2 wejścia liniowe + 2 wejścia analogowe to nadużycie semantyczne
Wejścia liniowe są współdzielone z wejściami mikrofonowymi - więc albo to albo to (albo od razu zmiksowane...)
I jeszcze jedna podpucha to bramka szumów + limiter - niestety jest załączany na oba kanały.
Mając świadomość tego wszystkiego - polecam BCA2k
2 wejścia liniowe + 2 wejścia analogowe to nadużycie semantyczne

Wejścia liniowe są współdzielone z wejściami mikrofonowymi - więc albo to albo to (albo od razu zmiksowane...)
I jeszcze jedna podpucha to bramka szumów + limiter - niestety jest załączany na oba kanały.
Mając świadomość tego wszystkiego - polecam BCA2k
to one sa juz 2 lata na rynku ? hmm
A skoro tak to dziala to ja sobie daruje, gdyz tylko 8 kanalow to dla mnie za malo. wole uzbierac i kupic za jakis czas Alesis I-O 26.
no ale nawet, jak za 650 nowka/ 450 allegro,
+ soft w pakiecie, to jak najbardziej tez polecam.
Pozdrawiam
A skoro tak to dziala to ja sobie daruje, gdyz tylko 8 kanalow to dla mnie za malo. wole uzbierac i kupic za jakis czas Alesis I-O 26.
Pozdrawiam
...to one sa juz 2 lata na rynku ? hmm
BCA2k jest od lipca 2004 na rynku w USA od listopada 2004 w Europie. Ja mam datecode 1004.
Co do ceny to wtedy Euro było po 4.45 pln a nie 3.8 jak dziś.
Niestety Behringer się nie popisał i nie dał żadnego ! softu poza driverami - nie wiem czy się coś nie zmieniło (na gorzej nie mogło
)
A za 450 pln to może sam sobie kupię, włożę do szafy i będzie na części zamienne.
BCA2k jest od lipca 2004 na rynku w USA od listopada 2004 w Europie. Ja mam datecode 1004.
Co do ceny to wtedy Euro było po 4.45 pln a nie 3.8 jak dziś.
Niestety Behringer się nie popisał i nie dał żadnego ! softu poza driverami - nie wiem czy się coś nie zmieniło (na gorzej nie mogło

A za 450 pln to może sam sobie kupię, włożę do szafy i będzie na części zamienne.
...A jak się mają przedwzmacniacze? Mają tą samą jakość co te z mikserów? Limiter jest skuteczny i zabezpiecza potworniki A/C czy nie bardzo sie sprawuje?
...
Nie wiem jaką jakość mają pre-ampy z mikserów Behringera bo nie używam. Porównując dźwiękowo BCA i pre-ampy z ART DPSII (w ustawieniu bez lampy) nie odczułem specjalnej różnicy.
Limiter jest bardzo dobry, gorzej z bramką szumów - robi nieprzyjemny syk przy załączaniu. Generalnie nie używam.
...
Nie wiem jaką jakość mają pre-ampy z mikserów Behringera bo nie używam. Porównując dźwiękowo BCA i pre-ampy z ART DPSII (w ustawieniu bez lampy) nie odczułem specjalnej różnicy.
Limiter jest bardzo dobry, gorzej z bramką szumów - robi nieprzyjemny syk przy załączaniu. Generalnie nie używam.
podłączam się pod ten temat. też niedługo będę pewnie kupował nową kartę dźwiękową do komputera. do tej pory byłem zdecydowany na e-mu 0404,ale ten behringer bca 2000 na "rewnym portalu aukcyjnym" wydaje się bardzo kuszącą propozycją. tylko ta gwarancja rozruchowa jakoś mnie odstrasza. co o tym sądzicie?
...podłączam się pod ten temat. też niedługo będę pewnie kupował nową kartę dźwiękową do komputera. do tej pory byłem zdecydowany na e-mu 0404,ale ten behringer bca 2000 na "rewnym portalu aukcyjnym" wydaje się bardzo kuszącą propozycją. tylko ta gwarancja rozruchowa jakoś mnie odstrasza. co o tym sądzicie?...
Jak również kupiłem na tej aukcji i jestem zadowolony, wszystko działa poprawnie, urządzonko było zafoliowane:)
Mam pytanie!! Czy ktos z was ma może do niego polską instrukcję??
Z góry dziękuje:) m_burdzy@o2.pl
Jak również kupiłem na tej aukcji i jestem zadowolony, wszystko działa poprawnie, urządzonko było zafoliowane:)
Mam pytanie!! Czy ktos z was ma może do niego polską instrukcję??
Z góry dziękuje:) m_burdzy@o2.pl

nie masz gwarancji....jedyny minus ale o ile dostajesz wszelkie papiery behringera to dowodem gwarancyjnym jest rejestracja na ich portalu
z tymze w razie co wysylka do niemiec
co do instrukcji to moze strona behringera?jak nie ma to czas najwyzszy przyzwyczaic sie do jezyka uniwersalnego...bo wszystko jest po angielsku juz od kilkunastu lat.......
z tymze w razie co wysylka do niemiec
co do instrukcji to moze strona behringera?jak nie ma to czas najwyzszy przyzwyczaic sie do jezyka uniwersalnego...bo wszystko jest po angielsku juz od kilkunastu lat.......
a ci z allegro daja f-re ?
jak nie, to ja wole juz kupic za te 650 zł i miec ta gwarancje i jak co odsylac w "Polska" :>
btw. zbynia. uwazaj, masz juz przester na wskaznikach :D
wesołych :>
jak nie, to ja wole juz kupic za te 650 zł i miec ta gwarancje i jak co odsylac w "Polska" :>
btw. zbynia. uwazaj, masz juz przester na wskaznikach :D
wesołych :>