Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
reporter
DIGI002 x2
autor: reporter » niedziela 17 gru 2006, 16:54
Witam!
Wiadomo o ograniczeniach systemu LE - czy ją jakieś możliwości aby zwiększyć ilość ścieżek w PRO TOOLSIE - np. podpinając 2 sztuki DIGI 002? Gdzieś kiedyś przeczytałem że można odpłatnie zwiększyć ilość scieżek...
Pozdrawiam
-
peak
autor: peak » niedziela 17 gru 2006, 17:05
...Witam!
Wiadomo o ograniczeniach systemu LE - czy ją jakieś możliwości aby zwiększyć ilość ścieżek w PRO TOOLSIE - np. podpinając 2 sztuki DIGI 002? Gdzieś kiedyś przeczytałem że można odpłatnie zwiększyć ilość scieżek...
Pozdrawiam

...
Można, ale nie tak.
Dokupujesz "DV Toolkit2" - pakiet wtyczek dedykowanych obróbce filmów, bodajże jest tam nawet jakaś wersja Vocaligne. albo "Music production toolkit" z dodatkowym korektorem i kilkoma pluginami. Obie rozszerzają ci ilość tracków (a właściwie voice'ów) do 48 stereo lub 96 mono. Maksymalna ilość fizycznych wejść w PT LE to 16.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
-
reporter
autor: reporter » niedziela 17 gru 2006, 17:11
Można, ale nie tak.
Dokupujesz "DV Toolkit2" - pakiet wtyczek dedykowanych obróbce filmów, bodajże jest tam nawet jakaś wersja Vocaligne. albo "Music production toolkit" z dodatkowym korektorem i kilkoma pluginami. Obie rozszerzają ci ilość tracków (a właściwie voice'ów) do 48 stereo lub 96 mono. Maksymalna ilość fizycznych wejść w PT LE to 16....
Dzięki PEAK - mam jeszcze pytanko czy w LE (dokupując toolkita) moge robić coś w 5.1 lyb 7.1? Czy wogóle można w LE?
Jeśli nie to chyba zostaje Nuendo lub Samplitude.... tak właściwie nie wiem co dobre do surroundu,....
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » niedziela 17 gru 2006, 17:36
Dokupujesz "DV Toolkit2" - pakiet wtyczek dedykowanych obróbce filmów, bodajże jest tam nawet jakaś wersja Vocaligne. albo "Music production toolkit" z dodatkowym korektorem i kilkoma pluginami. Obie rozszerzają ci ilość tracków (a właściwie voice'ów) do 48 stereo lub 96 mono.
Niestety, tylko 48 stereo lub mono. Wiecej niz 48 sladow nie da sie...trzeba obchodzic "sposobem"
Maksymalna ilość fizycznych wejść w PT LE to 16
Dokladniej to 18
czy w LE (dokupując toolkita) moge robić coś w 5.1 lyb 7.1? Czy wogóle można w LE?
Nie. Dzwiek wielokanalowy tylko w TDM/HD.
Jeśli nie to chyba zostaje Nuendo lub Samplitude.... tak właściwie nie wiem co dobre do surroundu
Albo Cubase

-
peak
autor: peak » niedziela 17 gru 2006, 17:39
Niestety, tylko 48 stereo lub mono. Wiecej niz 48 sladow nie da sie...trzeba obchodzic "sposobem"
W sensie tworzysz track stereo, importujesz dwie monofoniczne próbki i wypuszczasz na dwa mono aux inputy?
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
-
reporter
autor: reporter » niedziela 17 gru 2006, 17:40
Jeśli nie to chyba zostaje Nuendo lub Samplitude.... tak właściwie nie wiem co dobre do surroundu
Albo Cubase

...
Dzięki - no to nowy post jeśli chodzi o surroound...
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » niedziela 17 gru 2006, 17:49
...Niestety, tylko 48 stereo lub mono. Wiecej niz 48 sladow nie da sie...trzeba obchodzic "sposobem"
W sensie tworzysz track stereo, importujesz dwie monofoniczne próbki i wypuszczasz na dwa mono aux inputy?...
Taki wlasnie pomysl mialem na mysli.