Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
MB
Re: Domowe studyjko radiowe - jaki sprzęt?
...koledzy
to wy nie wiecie ze wpada policija do mieszkania i konfiskuje sprzęt,to jest straszne cały soft zabezpieczają na twardym dysku a pózniej problemy i komplikacje z urzędasami

...
w Polsce czy na Białorusi?
O ile wiem, tutaj mamy państwo prawa i do takiej akcji potrzebny jest jakiś powód, a nie widzimisię policjanta. Np. taki powód, że nastąpiło przestępstwo. Ponawiam pytanie: na jakiej w ogóle podstawie przypuszczasz, że tu chodzi o coś nielegalnego?
-
Guarana - Posty:8
autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 23:47
Od spokojnie :) nie po to jest ten temat hehe
lepiej zastanowcie sie jaki mikrofon byl by najlepszy do kompa pojemnosciowy jakis taki studyjny hmm nie dorgi max 400 zl
-
Aurora
autor: Aurora » czwartek 16 lis 2006, 00:14
na jakiej w ogóle podstawie przypuszczasz, że tu chodzi o coś nielegalnego?...
niee niee guarana jest w porządku sam chciałem swoje sety zamieszczac na stronce www o mnie ale kolega mnie odprowadził od tego pomysłu
zła interpretacja
-
autor: Guarana » czwartek 16 lis 2006, 11:53
...Kup T.Bone SC400 za 320zł. W takim domowym radyjku fajnie pracuje sie na mikserku Soundcraft Compact 4 z racji rozbudowanej sekcji odsłuchu.
...
Heh ok a co daje taki mikserek? Dokładnie :PP czy nie lepiej dobra karta dzwiekowa?
-
maczeta - Posty:159
autor: maczeta » czwartek 16 lis 2006, 12:33
Heh ok a co daje taki mikserek? Dokładnie :PP czy nie lepiej dobra karta dzwiekowa?...
Jeżeli miksujesz muzykę przede wszystkim z komputera to wystarczy tylko dobra karta (najlepiej z wyjściem monitorowym) +mikrofon.Wszystkie miksy,i korekcja, ducking mogą być realizowane przez program emisyjny.
-
autor: Guarana » czwartek 16 lis 2006, 12:52
...
Heh ok a co daje taki mikserek? Dokładnie :PP czy nie lepiej dobra karta dzwiekowa?...
Jeżeli miksujesz muzykę przede wszystkim z komputera to wystarczy tylko dobra karta (najlepiej z wyjściem monitorowym) +mikrofon.Wszystkie miksy,i korekcja, ducking mogą być realizowane przez program emisyjny....
Jak juz predzej pisalem chodzi mi o prowadzenie radia internetowego obecnie tez to czynie oczywiscie muzyka leci tylko z kompa mam mikrofon shure c607 ale wlasnie zastanawiam sie nad zakupem jakiegos studyjnego nie mam tez zadnego zasilania phantom.
Czy myslicie ze MXL-MCA-SP-2 jest godny polecenia kosztuje jakos 320 czy macie jakies inne typy?