Domowe studyjko radiowe - jaki sprzęt?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
MB
Re: Domowe studyjko radiowe - jaki sprzęt?

Post autor: MB » środa 15 lis 2006, 23:24

...koledzy

to wy nie wiecie ze wpada policija do mieszkania i konfiskuje sprzęt,to jest straszne cały soft zabezpieczają na twardym dysku a pózniej problemy i komplikacje z urzędasami ...
w Polsce czy na Białorusi?

O ile wiem, tutaj mamy państwo prawa i do takiej akcji potrzebny jest jakiś powód, a nie widzimisię policjanta. Np. taki powód, że nastąpiło przestępstwo. Ponawiam pytanie: na jakiej w ogóle podstawie przypuszczasz, że tu chodzi o coś nielegalnego?

Guarana

Post autor: Guarana » środa 15 lis 2006, 23:47

Od spokojnie :) nie po to jest ten temat hehe
lepiej zastanowcie sie jaki mikrofon byl by najlepszy do kompa pojemnosciowy jakis taki studyjny hmm nie dorgi max 400 zl

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » czwartek 16 lis 2006, 00:14

na jakiej w ogóle podstawie przypuszczasz, że tu chodzi o coś nielegalnego?...
niee niee guarana jest w porządku sam chciałem swoje sety zamieszczac na stronce www o mnie ale kolega mnie odprowadził od tego pomysłu

zła interpretacja

Guarana

Post autor: Guarana » czwartek 16 lis 2006, 11:53

...Kup T.Bone SC400 za 320zł. W takim domowym radyjku fajnie pracuje sie na mikserku Soundcraft Compact 4 z racji rozbudowanej sekcji odsłuchu.
...
Heh ok a co daje taki mikserek? Dokładnie :PP czy nie lepiej dobra karta dzwiekowa?

maczeta

Post autor: maczeta » czwartek 16 lis 2006, 12:33

Heh ok a co daje taki mikserek? Dokładnie :PP czy nie lepiej dobra karta dzwiekowa?...
Jeżeli miksujesz muzykę przede wszystkim z komputera to wystarczy tylko dobra karta (najlepiej z wyjściem monitorowym) +mikrofon.Wszystkie miksy,i korekcja, ducking mogą być realizowane przez program emisyjny.

Guarana

Post autor: Guarana » czwartek 16 lis 2006, 12:52

...
Heh ok a co daje taki mikserek? Dokładnie :PP czy nie lepiej dobra karta dzwiekowa?...
Jeżeli miksujesz muzykę przede wszystkim z komputera to wystarczy tylko dobra karta (najlepiej z wyjściem monitorowym) +mikrofon.Wszystkie miksy,i korekcja, ducking mogą być realizowane przez program emisyjny....
Jak juz predzej pisalem chodzi mi o prowadzenie radia internetowego obecnie tez to czynie oczywiscie muzyka leci tylko z kompa mam mikrofon shure c607 ale wlasnie zastanawiam sie nad zakupem jakiegos studyjnego nie mam tez zadnego zasilania phantom.
Czy myslicie ze MXL-MCA-SP-2 jest godny polecenia kosztuje jakos 320 czy macie jakies inne typy?

ODPOWIEDZ