Problem z ADA 8000

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
devil
Re: Problem z ADA 8000

Post autor: devil » sobota 11 lis 2006, 19:56

podłączyłem z adat out w behringerze do adat in w karcie( czerwona lampka sie nie swieci.) zreszta próbowałem we wszystkie wejscia i wyjscia.wszystkie adaty i analogi mam włączone w vst input.input status w karcie ni eposiadam ale w adacie mam ustawione na optcal.jezeli chodzi o synchronizacje to w ogóle nie podpiąłem kabelka synchronizacji word clock bo teraz chodzi mi tylko o odpalenie go.wiec synchronizacja z tym ma chyba nie wiele wspólnego jak sadze.i cały czas nic.jak gram na gitarze diodka sie zapala ale na mikserze ani w głosnikach nic.moz ebyc kabelek optyczny uszkodzony? albo cos? sam juz nie wiem.moze ktos ma ten sprzet i cos mi powie o tym?...
a czy czasem nie masz kabla walnietego ?
ktora lampka sie nie pali ?
juz tam na ADAT OUT w ADA8000 ?
czy w adat sie pali, a na koncu kabelka optycznego sie nie pali ?

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Re: Problem z ADA 8000

Post autor: zebromirrrr » poniedziałek 13 lis 2006, 01:41

...**********************
podłączyłem z adat out w behringerze do adat in w karcie( czerwona lampka sie nie swieci.) zreszta próbowałem we wszystkie wejscia i wyjscia.wszystkie adaty i analogi mam włączone w vst input.input status w karcie ni eposiadam ale w adacie mam ustawione na optcal.jezeli chodzi o synchronizacje to w ogóle nie podpiąłem kabelka synchronizacji word clock bo teraz chodzi mi tylko o odpalenie go.wiec synchronizacja z tym ma chyba nie wiele wspólnego jak sadze.i cały czas nic.jak gram na gitarze diodka sie zapala ale na mikserze ani w głosnikach nic.moz ebyc kabelek optyczny uszkodzony? albo cos? sam juz nie wiem.moze ktos ma ten sprzet i cos mi powie o tym?...
a czy czasem nie masz kabla walnietego ?
ktora lampka sie nie pali ?
juz tam na ADAT OUT w ADA8000 ?
czy w adat sie pali, a na koncu kabelka optycznego sie nie pali ?

Pozdrawiam...
jednak kabel był:) wymieniłem i smiga....ustawienia jak sądziłem były ok.wiedziałem ze poprostu musi smigac no bo jak inaczej:)))
www.studiosquat.pl

ODPOWIEDZ