Joemeek JM47 + Soundcraft C4 + Audiophile 2496
Od casu do czasu znajomy podrzuca mi materiał wokalny nagrany na sm58. brzmi to conajmniej nieporównywalnie słabo w konfrotnacji z moim joemeekiem jm 47.Nie mam tutaj dużego doświadczenia, ale moim zdaniem wokalik na nim nagrany brzmi naprawdę ładnie. czysty a zarazem basowy ( bardzo to "radiowo" brzmi). Co do reszty sprzętu: Compact 4 - ogólnie wypasik nie narzekam, ale,ale; choć nie ma jeszce roku to już przy skręcaniu potencjometra "monitors" w okolicach zera potrafi zgubić stereo (tzn gra tylko jedna strona). Audiophille - tu nie wiem mam e-mu 1212m - działa kapitalnie, dlatego polecę E-mu 0404 z tańszych opcji (tutaj wielkich różnic pomiędzy dźwiękówkami w tej kategorii cenowej nie zaznasz, także jeżeli nie jesteś przekonany do emu 0404 to napewno nie sugeruj się tym procesorem dołaczonym do karty. Taki sam jest w emu 1212m i wogóle go nie używam.Pluginy dołączone do karty są tragiczne; Natomiast świetnie się konfiguruje e-mu1212m dlatego myśłe że tak samo będzie z 0404.
Re: Joemeek JM47 + Soundcraft C4 + Audiophile 2496
kwestia skretu panoramy przy prawie zerowym stanie galki to nie sprawa wieku potencjometra a jego jakosci/wlasciwosci - nie znam sie na tych sprawach, ale kiedys tez myslalem ze cos zepsute mam i kolega mi wyjasnil . (teraz mam np kontrolery SPLa - monitor i surround - i w obydwoch taka przypadlosc wystepuje, juz sie przyzwyczailem)
ale zgadzam sie ze to wkurzajace jest
ale zgadzam sie ze to wkurzajace jest
fan dobrego brzmienia ;)
ostatnio mam nowy jeszcze dylemat bo teraz zastanawiam sie nad nową Mayą 44 od ESI :/
...ostatnio mam nowy jeszcze dylemat bo teraz zastanawiam sie nad nową Mayą 44 od ESI :/...
w akutechu jest przecena na 395 PLN
w akutechu jest przecena na 395 PLN
...SOUNDCRAFT Compact 4 +437.00 PLN
JOEMEEK JM47+479 PLN
M-Audio Delta Audiophile 2496 - 450.00zł
PS.Proszę nie piszcie "lepiej dozbieraj tyle i tyle a kupisz sobie to.."....
jm47 to dobry mikrofon, w tej klasie cenowej to jeden z ciekawszych.
Sprawdzi się nie tylko na wokalach.
polecam
walu
JOEMEEK JM47+479 PLN
jm47 to dobry mikrofon, w tej klasie cenowej to jeden z ciekawszych.
Sprawdzi się nie tylko na wokalach.
polecam
walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
......SOUNDCRAFT Compact 4 +437.00 PLN
JOEMEEK JM47+479 PLN
Czy ktos miał styczność z tym sprzętem ? Jak spawdzi się w domowym mini studyjku? Może polecacie coś innego w tych granicach cenowych?
Głównie zestaw będzie służył do gatunku rap.Szczególnie interesuje mnie co myślicie o tej karcie.
Nie polecam nic innego, sprawdzi sie. Ewentualnie compact4 + studio project b1 i emu0404. Taniej i też bardzo dobrze bedzie do home studio...
popieram!! ten zestaw tez jest bardzooo dobry na domowy recording!!
JOEMEEK JM47+479 PLN
Czy ktos miał styczność z tym sprzętem ? Jak spawdzi się w domowym mini studyjku? Może polecacie coś innego w tych granicach cenowych?
Głównie zestaw będzie służył do gatunku rap.Szczególnie interesuje mnie co myślicie o tej karcie.

Nie polecam nic innego, sprawdzi sie. Ewentualnie compact4 + studio project b1 i emu0404. Taniej i też bardzo dobrze bedzie do home studio...
popieram!! ten zestaw tez jest bardzooo dobry na domowy recording!!
www.klub.agaton.pl
chcialem tylko zwrocic honor :) przypadkiem natrafilem na obecna oferte joemeeka i to na 100% nie jest ten mikrofon, ktory mialem w rekach kilka lat temu, wiec wycofuje moja opinie na ten temat ;) tzn niemam zadnej bo nie znam :)
fan dobrego brzmienia ;)